Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση για την "Εφημερίδα των Συντακτών": Double score και αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ (!) - ή αλλιώς ... είμαστε μαζοχιστές ως Έλληνες;

Με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό, 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ., προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δημοσκόπησης της εταιρείας PALMOS ANALYSIS, που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».




Δημοσκόπηση: Double score και αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ (pics)



Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες.

Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. ακολουθεί με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.

Άλλωστε το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.

Φυσική συνέπεια μοιάζει κατόπιν αυτών ότι το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή στο πάλαι ποτέ εθνικό νόμισμα, τη δραχμή, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.



Πηγή: Efsyn.gr

Για ν' αφήσουμε την πλάκα ... 

Και να μιλήσουμε λίγο έξω από τα δόντια ....
Η "Εφημερίδα των Συντακτών" εδώ και αρκετό καιρό λειτουργεί ως φερέφωνο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με μια επίφαση και ένα προσωπείο "ανεξαρτησίας" και δήθεν εναλλακτικής "αριστερής" έκφρασης ...

Βιάστηκε, λοιπόν, να πραγματοποιήσει μια "δημοσκόπηση" για τις πιθανές εκλογές  - που δεν έχουν ακόμη προκηρυχτεί - και χωρίς να γνωρίζουμε τα πολιτικά σχήματα που θα παρουσιαστούν σ' αυτήν - με δεδομένη την πολιτική δυναμική που αναπτύσσεται.

Το "παγωμένο" πολιτικό σκηνικό, ποιον άραγε βολεύει  αυτή τη στιγμή  πέρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Από εδώ και προκύπτει η "πρεμούρα" του Τσίπρα και της παρεούλας που έχει μαζευτεί πέριξ του Μαξίμου και αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας για να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Πριν να τρέξει δηλαδή ο πολιτικός χρόνος  και αρχίσουν να φαίνονται σε πλήρη έκταση  οι συνέπειες από τα βάρβαρα μέτρα της νέας συμφωνίας και του Τρίτου Μνημονίου.

Στα οποία θεωρεί "χρέος" ο Τσίπρας να δέσει τη χώρα και το λαό μας.

Και μετά - ανεξάρτητα από τις συνέπειες, οικονομικά καταστροφικές κυρίως, που θα προκαλέσουν οι πρόωρες εκλογές - ας "εξασφαλίσουμε" την αυτοδυναμία και τις κυβερνητικές θεσούλες ...

Πόσες φορές, όμως, ακόμα θα "τσιμπήσουμε" ως λαός και πολίτες;

Πόσες φορές θα υποκύψουμε σε εκβιαστικά διλήμματα;

Πόσες φορές θα αφήσουμε να μας χειραγωγούν;

Παρά τις επιθυμίες του παλιού αλλά και του νέου πολιτικού κατεστημένου, το οποίο βλέπουμε ήδη τη διαμόρφωσή του - που, όμως, και τα δύο πλέον συγκλίνουν στην εφαρμογή των Μνημονίων - η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες και την πολιτική χειραφέτηση του λαού και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: