Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η σύλληψη Ξηρού - να, μια νέα “επιτυχία” των Κλουζό της αστυνομίας εν μέσω της προεκλογικής περιόδου …


Συνελήφθη, λοιπόν, ο νο1  “καταζητούμενος”  … ο  Χριστόδουλος Ξηρός …. με ξανθιά (!) περούκα και ψεύτικο μούσι, όπως δηλαδή τον συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική. Το χρονικό της σύλληψης και το ... στημένο τροχαίο για να πέσει στην παγίδα.

Η μεταμφίεση του Ξηρού (pics)


inner

inner

inner

Το χρονικό της σύλληψης με το... στημένο τροχαίο

Ένα «τροχαίο» αποτέλεσε την παγίδα που έστησαν αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Χριστόδουλο Ξηρό το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά από τρεις μήνες παρακολούθησης στην Ανάβυσσο οι αστυνομικοί βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία για να περάσουν χειροπέδες στον νο1 …  καταζητούμενο τρομοκράτη όταν αυτός εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το ποδήλατό του για να κάνει βόλτα.

(ΟΚ. … τον … παρακολουθούσαν … όπως ισχυρίζονται … και περίμεναν να τον συλλάβουν μόλις άρχισε η προεκλογική  περίοδος …
Τυχαίο θα είναι …  δεν νομίζετε;
και αυτός ο ‘αρχιτρομοκράτης’ παρεδόθη απλά και όμορφα … χωρίς καμιά αντίσταση .... έτσι για τα μάτια …
Πολύ απλές και όμορφες ιστορίες)

Ένας αστυνομικός, λοιπόν, ανέβηκε σε μοτοσικλέτα και ετοιμάστηκε να συναντήσει τον Χριστόδουλο Ξηρό. Λίγα μέτρα πριν βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο «έπαθε ατύχημα» και έτσι όταν ο Ξηρός τον πλησίασε για να τον ρωτήσει αν χρειάζεται κάτι, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που καραδοκούσαν στην ευρύτερη περιοχή υποδυόμενοι τους περαστικούς που μάζευαν χόρτα, του πέρασαν χειροπέδες.

Ο αστυνομικός που υποδύθηκε το θύμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος ο οποίος εδώ και ένα χρόνο, από τις 9 Ιανουαρίου 2014 παρακολουθούσε βήμα-βήμα τις κινήσεις του Μανώλη της 17 Νοέμβρη.

Ο Ξηρός δεν αντέδρασε όταν είδε τους αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι το όπλο που είχε επάνω του, με αλλοιωμένο τον σειριακό του αριθμό, είχε 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μια στη θαλάμη.

Δοξάστε τους …
Κια καθίστε στους καναπέδες μπροστά στις τηλεοράσεις να  θαυμάζετε τις φαρσοκωμωδίες που στήνουν για ευπειθείς μικροαστούς …

Και πιο ήσυχοι γιατί ο … κίνδυνος εξέλιπε …

Χάρη στην … αποφασιστική παρέμβαση των πρωτοπαλήκαρων του Σαμαρά …

Λες και οι άλλοι οι καθημερινοί, οι  πραγματικοί κίνδυνοι …
Η πραγματική τρομοκρατία

Της καθημερινής επιβίωσης, του αγώνα την ύπαρξη που δίνουν εκατομμμύρια Έλληνες  - και όχι μόνο - απέναντι στους εφιάλτες της κάθε λογής τρόικας, στα Μνημόνια, τους τοκογλύφους, στα αρπακτικά της ολιγαρχίας, εγώριας και δειθνούς έχουν σταματήσει να υπάρχουν …

Αλλά αυτά - ίσως - είναι μια άλλη ιστορία …

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης; Η σκοτεινή πλευρά μιας παράδοσης και η σύνδεσή της με το ναζιστικό παρελθόν




Η ετήσια συναυλία κλασικής μουσικής κάθε Πρωτοχρονιά στη Βιέννη αποτελεί εδώ και χρόνια παράδοση - αλλά δεν είναι τόσο παλιά όσο κάποιοι περιμένουν ενώ  υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά στην  ιστορία της.



 Ακριβοί πολυέλαιοι κρέμονται πάνω από τη Graben, τη λεωφόρο που αποτέλεσε τον κύριο εμπορικό δρόμο της Βιέννης από τον 12ο αιώνα.

Στα μισά του δρόμου, μια μαρμάρινη στήλη μπαρόκ διακοσμημένη και με χρυσό στέκεται ως μνημείο για όσους έχασαν τη ζωή τους στις επιδημίες του 17ου αιώνα. Οι προσωρινοί πάγκοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από το μνημείο πωλούν ζεστό κρασί και γλυκά κέικ.
 Επίσης, είναι στελεχωμένοι με εθελοντές από τις τοπικές λέσχες Lions (!). Συνήθως, δικηγόρους, λογιστές, ανθρώπους των επιχειρήσεων.
Αλλά ενώ οι άνδρες φορούν ζεστά μπουφάν, οι γυναίκες είναι  ντυμένες με κόκκινα και λευκά dirndls, το εθνικό φόρεμα της παλιάς Αυστρίας.

Η ιστορία βρίσκεται ολόγυρα, πολύ περισσότερο από ό, τι στις άλλες πρωτεύουσες της παλιάς Ευρώπης. Η αστική αρχιτεκτονική μιλάει για την πόλη, πρωτεύουσα – άλλοτε- μια τεράστιας αυτοκρατορίας. Τα μεγάλα παλάτια - που είναι τώρα ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα - ήταν κάποτε τα αρχοντικά των ευγενών και της πλούσιας αριστοκρατίας.

Η περίοδος της ισχύος και της αυτοκρατορίας μπορεί να έχει περάσει προ πολλού, αλλά το παρελθόν είναι πάντα παρόν - στα καφενεία που σερβίρουν καφέ εκεί όπου  έζησε ο Μότσαρτ, στην Ισπανική Σχολή Ιππασίας όπου κάποτε οι νέοι αξιωματικοί του στρατού εκτελούσαν ιππικές ασκήσεις δεξιοτεχνίας, στις ακαδημίες χορού όπου η νεολαία της πόλης προετοιμάζεται για το ετήσιο γκαλά.




Θα μπορούσε κανείς να ξεχαστεί και να αποδεχτεί ότι το κονσέρτο της Πρωτοχρονιάς από τη Φιλαρμονική της Βιέννης, είναι επίσης μέρος αυτής της παράδοσης.

Η ετήσια εκτέλεση των βαλς, της πόλκας και των εμβατήριων του Johann Strauss, των τριών γιων του και των συγχρόνων τους, φαντάζει κάτι το διαχρονικό. Όλα όσα συνδέονται με την εκδήλωση, από τον φορμαλισμό της, το γοητευτικά σκηνοθετημένο χιούμορ της, η έδρα της στο σχεδόν μεγαλοπρεπές και  πλούσιο Golden Hall της Musikverein, παραπέμπει σε κάτι που χρονολογείται από τις μεθυστικές ημέρες του 19ου αιώνα.



Στην πραγματικότητα, η ιστορία της συναυλίας της Πρωτοχρονιάς είναι μάλλον πιο πρόσφατη. Αποτελεί μια ναζιστική επινόηση!

Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1939, για η συγκέντρωση χρημάτων για την Winterhilfswerk, την ετήσια οικονομική εξόρμηση που πραγματοποιούνταν από το Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα προκειμένου να αγοράσει καύσιμα για τους άπορους κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους.

Όταν οι Strausses ήταν ζωντανοί, η Φιλαρμονική της Βιέννης αντιμετώπιζε κάπως περιφρονητικά τη μουσική τους. Γιατί, ωστόσο, μια τέτοια προηγμένη και εξελιγμένη ορχήστρα θέλησε να παίξει δημοφιλείς στον απλό κόσμο μελωδίες;

  Το έργο των Στράους άρχισε να αντιμετωπίζεται πιο σοβαρά στα τέλη του 1920 - αλλά η ιδέα ενός εποχικού γκαλά Στράους κέρδισε πραγματικά έλξη όταν οι  κομισάριοι για τον πολιτισμό του κόμματος των Ναζί είχαν την ιδέα μιας ενός κοινού γεγονότος που θα μπορούσε να μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο του Τρίτου Ράιχ. Η συναυλία  πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά το 1941.
Περιγραφή: γραμμή



Η οικογένεια Strauss
  • Γιόχαν Στράους ο Πρεσβύτερος, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1804 - γιος ενόςς ξενοδόχου, ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του βιεννέζικου βαλς και τρεις από τους γιους του έγιναν μουσικοί
  • Γιόχαν Στράους ο νεότερος, γεννήθηκε το 1825, είναι το πιο διάσημο μέλος της οικογένειας, γνωστός και  ως βασιλιάς του  Waltz … 


  • Josef Strauss, γεννήθηκε το 1827 -  ήταν  αρχιτέκτονας σχεδιαστής και εργοδηγός ενώ σχεδίασε ένα όχημα που έσερναν άλογα με περιστρεφόμενες βούρτσες για τον καθαρισμό των δρόμων -  πριν στραφεί στη μουσική ενώ άφησε  πάνω από 300 πρωτότυπους χορούς και μαρς.
  • Eduard Strauss, γεννήθηκε το 1835, υπηρέτησε στην διπλωματική υπηρεσία πριν συνεργαστεί με τους αδελφούς του ως μαέστρος - έγραψε περισσότερα από 320  μουσικά κομμάτια.
Περιγραφή: γραμμή
Όταν έγινε φανερό ο πόλεμος δεν επρόκειτο να τελειώσει γρήγορα, το Blue Danube Waltz και η Fledermaus Overture θεωρήθηκαν ως ένα χρήσιμος τρόπος στήριξης και αναπτέρωσης του ηθικού.

Όταν προέκυψε η πληροφορία ότι οι Strauss είχαν κάποια εβραϊκή καταγωγή, ο ίδιος ο υπουργός ναζιστικής προπαγάνδας, ο  Γιόζεφ Γκέμπελς, εξασφάλισε ώστε η είδηση ​​να αποσιωπηθεί.


Όταν τελείωσε ο πόλεμος, το γεγονός δεν σταμάτησε   - οι συναυλίες απλά συνέχισαν, προσπαθώντας αμήχανα να ξεχαστεί η ιστορία τους.

 Τη δεκαετία του 1960, η Φιλαρμονική της Βιέννης «τίμησε» έναν υποστηρικτή του πολέμου – τον Baldur von Schirach, το ναζιστή Gauleiter , ή κυβερνήτη, της Βιέννης, που έστειλε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης  δεκάδες χιλιάδες Εβραίων.


ο Baldur von Schirach (δεξιά) με τον Hermann Goering φορώντας κοστούμια του Τιρόλου, γύρω στο 1935

Του απονεμήθηκε «τιμητικά» το δαχτυλίδι της ορχήστρας το 1942. Με εντυπωσιακό τρόπο, αφού χάθηκε αυτό το μετάλλιο, του δόθηκε ένα άλλο ως αντικατάσταση, όταν αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή Spandau περισσότερα από 20 χρόνια αργότερα.

Το γεγονός αυτό προέκυψε αφότου επιτράπηκε η είσοδος ανεξάρτητων ιστορικών στο τεράστιο αρχείο της Φιλαρμονικής της Βιέννης και οι συχνά συγκλονιστικές αναφορές τους για τη στάση της κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και μετά τον πόλεμο – και οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στον ιστοχώρο της ορχήστρας.

Από τότε, η ορχήστρα έχει ανακαλέσει βραβεία που έχει δοθεί σε έξι κορυφαίους Ναζί, συμπεριλαμβανομένων του von Schirach.


ο Baldur Von Schirach μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή Spandau, που απεικονίζεται με το γιο του



Στις μέρες μας, υπάρχουν τρεις συναυλίες για το Νέο Έτος – η καθεμιά με το ίδιο πρόγραμμα.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά  θεωρείται ότι είναι η καλύτερη – οι θέσεις κοστίζουν έως και 1.100 ευρώ, αλλά χωρίς αμφιβολία πολλοί στο ακροατήριο θα έχουν πληρώσει σε  πράκτορες και μεσίτες πολύ περισσότερα (!)

Να μια άλλη πολύ «θελκτική», κοσμοπολίτικη και «πρωτοχρονιάτικη» παράδοση που τη βλέπουμε κάθε χρόνο και στις οθόνες των τηλεοράσεών μας ακούγοντας αυτούς που την αναμεταδίδουν να σχολιάζουν με «κατανυχτικό» ύφος τα μουσικά δρώμενα.

Ένα σχετικά μέτριο πολιτιστικό προϊόν με πολύ  χλιδάτο περιτύλιγμα – για τους πλούσιους αστούς αυτού του κόσμου αλλά και για τους μεσο – μικρο – αστούς που καλύπτουν κάποιο απωθημένο τους …

Και φυσικά – με καλά κρυμμένο -  ναζιστικό παρελθόν και προέλευση …

Άντε παιδιά και του χρόνου και καλή χρονιά …


Με λιγότερη υποκρισία και μασκαρεμένο ναζισμό στη ζωή μας.  

Εμφύλιος πόλεμος στη Συρία: 76.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πιο θανατηφόρο έτος του πολέμου!



Δίχως τέλος είναι τα φρικτά βάσανα της Συρίας. 
Έτσι, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, 76.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πιο αιματηρό έτος του τετραετούς εμφυλίου πολέμου!


17.790 από τους νεκρούς ήταν άμαχοι, μεταξύ των οποίων 3.501 παιδιά !


Ανείπωτη και ατελείωτη φρίκη - αριθμοί που σοκάρουν και μόνο που τους ακούς ...

Κι η περίφημη "διεθνής κοινότητα" να "σφυρίζει' στην ουσία αδιάφορα ...


Στο μεταξύ, περισσότεροι από 15.000 έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στο Ιράκ το 2014, καθιστώντας το  τη χειρότερη χρονιά και γι' αυτή τη χώρα από το 2007.

Μεγάλο μέρος της ωμής βίας έρχεται ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ομάδων μαχητών στις δύο χώρες.



Οι αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των μαχητών του  ισλαμικού κράτους (IS), οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών στη Συρία, και η θρησκευτική βία στο Ιράκ είναι υπεύθυνες για μεγάλο αριθμό θανάτων.

Νεκρός Σύρος πρόσφυγας στα σύνορα, ζωντανή η 4χρονη κόρη του

του Μ ...
Ένας Σύρος πρόσφυγας που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είχε αναγκαστεί να διασχίσει τα σύνορα στον Έβρο από κρυφά και επικίνδυνα μονοπάτια μαζί με την τετράχρονη κόρη του, καθώς ο περιβόητος φράκτης και η πολιτική της Ευρώπης Φρούριο δεν τους είχαν αφήσει άλλη νόμιμη και ασφαλή δυνατότητα πρόσβασης στην Ε.Ε., εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής νεκρός στην περιοχή Φρούριο. Δίπλα του βρέθηκε ζωντανή η τετράχρονη κόρη του.
Άγνωστο παραμένει πόση ώρα είχε περάσει η μικρή δίπλα στον νεκρό πατέρα της, ο οποίος προφανώς ξεψύχησε στα χέρια της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο νεκρός δεν φέρει σημάδια κακοποίησης και είναι πιθανό ο θάνατός του να οφείλεται στο ψύχος που επικρατούσε αυτές τις ημέρες στην περιοχή. Η μικρή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, αργά τη νύχτα είχε προγραμματιστεί να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συνοδεία κλιμακίου από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Μετά την κατασκευή του φράκτη στα σύνορα του Έβρου, ο κύριος όγκος της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής έχει μεταφερθεί στα επικίνδυνα θαλάσσια περάσματα του Αιγαίου. Ωστόσο, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να διασχίζουν τον ποταμό Έβρο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πλήθος καταγεγραμμένων μαρτυριών για συστηματικές άτυπες επαναπροωθήσεις στον Έβρο, που φαίνεται να αναλαμβάνουν με βίαιο τρόπο τοπικές ομάδες με τη συνδρομή της αστυνομίας.
Αναλυτικές εκθέσεις για το θέμα έχουν δημοσιεύσει η Διεθνής Αμνηστία και η οργάνωση ProAsyl, ενώ οι καταγγελίες για επαναπροώθηση ομάδας 150 προσφύγων από το χωριό Πραγγί πέρυσι (σχετικές μαρτυρίες προσφύγων από την ομάδα των επαναπροωθημένων είχε καταγράψει και δημοσιοποιήσει η «Εφ.Συν.») έχουν οδηγήσει σε δικαστική διερεύνηση, χωρίς να είναι γνωστή η πορεία της.  
Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα, που είναι ανύπαρκτη.. Μια χώρα που ξέχασε ότι είναι ιερό το χέρι του ικέτη και έγινε αφιλόξενη ακόμη και με τα ίδια τα παιδιά της.. Με πολιτικούς μιας χώρας που πιστεύουν ότι με τα φράγματα στον Έβρο θα κρατήσουν την όσμωση του κόσμου και την ''καθαρότητα'' της χώρας...

Σχεδόν 2.000 εκτελέσεις σε ένα εξάμηνο από το Ισλαμικό Κράτος

 του M ...
Σχεδόν 2.000 ανθρώπους (συγκεκριμένα 1.878) έχουν σκοτώσει οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους το τελευταίο εξάμηνο στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/syria-_kobani.jpg?itok=ENDhs5eo

Η ένοπλη οργάνωση έχει καταλάβει τεράστια τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και τον Ιούνιο εγκαθίδρυσε χαλιφάτο στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχό της. Έκτοτε μάχεται εναντίον των κυβερνήσεων Συρίας και Ιράκ, άλλων ενόπλων και των κουρδικών δυνάμεων.
Ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, ο επικεφαλής της ΜΚΟ αυτής που εδρεύει στο Λονδίνο, δήλωσε στο Reuters ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει 1.175 αμάχους, περιλαμβανομένων οκτώ γυναικών και τεσσάρων παιδιών.
Ο ίδιος είπε ότι οι 930 από τους πολίτες που σκότωσε ήταν μέλη της σουνιτικής φυλής Σεϊτάτ από την ανατολική Συρία, η οποία πολέμησε εναντίον των εξτρεμιστών του ΙΚ για τον έλεγχο δύο πετρελαιοπηγών τον Αύγουστο.
Το Reuters δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τα στοιχεία αυτά, αλλά το ΙΚ έχει δώσει στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς ανθρώπων σε περιοχές υπό τον έλεγχό του στη Συρία και το Ιράκ ως τιμωρία για την παραβίαση του ισλαμικού νόμου, όπως τον ερμηνεύουν οι ισλαμιστές, και συγκεκριμένα για πράξεις όπως μοιχεία, ομοφυλοφιλία, βλασφημία ή ληστεία.
Η οργάνωση, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει επίσης δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με εκτελέσεις αιχμαλώτων της, μεταξύ των οποίων μαχητές αντίπαλης οργάνωσης, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι.
Φέτος, αποκεφάλισε δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους και έναν Αμερικανό και δύο Βρετανούς εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην προσπάθειά της να ασκήσει πίεση στη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ που βομβαρδίζει από τον Σεπτέμβριο θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία.
Ο Αμπντουλραχμάν, ο οποίος συγκεντρώνει πληροφορίες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη συριακή σύγκρουση, είπε ότι το ΙΚ εκτέλεσε 502 στρατιώτες που ανήκαν στις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ και 81 αντικαθεστωτικούς.
Ο ίδιος είπε ότι 116 ξένοι μαχητές που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ αλλά στη συνέχεια θέλησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έχουν εκτελεστεί από τον Νοέμβριο στις συριακές επαρχίες Ντέιρ Αλ-Ζορ, Ράκα και Χάσακεχ. Επίσης, τέσσερις τζιχαντιστές του ΙΚ δολοφονήθηκαν κατηγορούμενοι για άλλα αδικήματα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα περισσότερα θύματα των τζιχαντιστών ήταν Σύροι. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον συριακό εμφύλιο, ο οποίος ξεκίνησε μετά την καταστολή από τις δυνάμεις του Άσαντ των φιλο-δημοκρατικών διαδηλώσεων το 2011.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Οι διαδηλώσεις του 2014

του Μ ...
Το 2014 ήταν μία χρονιά που χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά των αδικιών διεκδικώντας τα δικαιώματα του. Από τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στην Ουκρανία και στο Μεξικό, στις διαδηλώσεις για την οικονομική ανισότητα στη Βραζιλία της φαβέλας και του World Cup, στην καταπάτηση της Δημοκρατίας σε Κίνα και Αίγυπτο, στην αστυνομική και ρατσιστική βία και την κλιματική καταστροφή στην Αμερική. Και φυσικά στην Ελλάδα.
http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/166226-01protests01_doctvgr_430.jpg?itok=qny9A0VG

Η μέρα της ετυμηγορίας για τη δολοφονία του Darren Wilson, ΗΠΑ
http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2014/52/166226g-03protests01_doctvgr_430.jpg
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, Ουκρανία
http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2014/52/166226g-protests02_doctvgr_430.jpg
Πορεία του Free Pass Movement, Βραζιλία
http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2014/52/166226g-protests04_doctvgr_430.jpg
310.000 άνθρωποι για την κλιματική αλλαγή, Νέα Υόρκη
http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2014/52/166226g-protests05_doctvgr_430.jpg
Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Δημοκρατίας, Χονγκ Κονγκ
http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2014/52/166226g-protests07_doctvgr_430.jpg
Κατά του Χόσνι Μουμπάρακ, Κάιρο
http://im2ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2014/52/166226g-protests08_doctvgr_430.jpg
Κατά της ρατσιστικής βίας της αστυνομίας, Νέα Υόρκη

Νεκρός 17χρονος Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών στρατιωτών

του  M ...

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ανήλικο Παλαιστίνιο που πετούσε πέτρες εναντίον αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/219-525x330.jpg?itok=Y8q3Mc5s



Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι Παλαιστίνιοι εκτόξευαν πέτρες σε έναν κεντρικό δρόμο, κοντά σε παλαιστινιακά χωριά και εβραϊκούς οικισμούς. Οι στρατιώτες τους φώναξαν να σταματήσουν και κατόπιν έβαλαν με προειδοποιητικά πυρά.

Όπως είπε η εκπρόσωπος, "Όταν δεν υπάκουσαν, (οι στρατιώτες) απάντησαν στην απειλή ανοίγοντας πυρ εναντίον τους και τραυμάτισαν έναν από τους επιτιθέμενους".

Η ίδια, ανέφερε πως ο στρατός διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Ο νεαρός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, όμως δεν άντεξε και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας το θύμα ήταν 17 ετών. Ένας συνομήλικός του τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών. Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ταπούα, στα νότια της Νάμπλους όπου οι νεαροί πετούσαν πέτρες σε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα.

Με βάση την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο, 20 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον περασμένο Ιούνιο στη Δυτική Όχθη από Ισραηλινούς στρατιώτες.
Παρά την υποτιθέμενη παύση των εχθροπραξιών από την πλευρά των Ισραηλινών βλέπουμε ακόμα τους Παλαιστίνιους να θρηνούν νέα θύματα, ανεξαρτήτου ηλικίας. Άραγε η ιστορία θα αναφέρει ότι έγινε γενοκτονία των Παλαιστινίων από τα φονικά χέρια των Ισραηλινών;;

Εικόνες από το 2014

Riot police officers gather as they clash with protestors in the centre of Kiev, 22 January 2014Protests in Ukraine turned deadly early in the year when parliament passed restrictive anti-protest laws. The protests began in 2013 when President Viktor Yanukovych rejected a deal with the EU in favour of closer ties with Russia. As the unrest spread, Russia's President Putin signed a bill to absorb Crimea into the Russian Federation and for most of the year separatists fought Ukrainian forces in two eastern regions of Ukraine.
Olympic and Paralympic track star Oscar Pistorius sits in the dock ahead of the second day of his trialSouth African athlete Oscar Pistorius was given five years in jail for killing his girlfriend Reeva Steenkamp. Pistorius was convicted of culpable homicide but cleared of murder. Judge Thokozile Masipa said she considered her sentence "fair and just, both to society and to the accused".
Umu Fambulle stands over her husband Ibrahim after he staggered and fell, knocking him unconscious in an Ebola ward  in Monrovia, LiberiaThe Ebola outbreak in West Africa was first reported in March 2014 and rapidly became the deadliest occurrence of the disease since its discovery in 1976. More than 6,500 people were reported to have died from the disease. Here, Umu Fambulle stands over her husband Ibrahim after he staggered and fell, knocking himself unconscious in an Ebola ward in Monrovia, Liberia.
The shadow of a Royal New Zealand Air Force maritime search aircraft is seen on low-level clouds as it flies over the southern Indian OceanRescue teams, including this Royal New Zealand Air Force maritime search aircraft, patrolled areas of the southern Indian ocean, thousands of kilometres apart to look for missing Malaysia Airlines flight MH370. The Boeing 777 disappeared after leaving Kuala Lumpur bound for Beijing on 8 March, with 239 people on board.
An explosion in the Syrian city of Kobane during a reported suicide car bomb attack by the militants of Islamic State, 20 October 2014Almost 200,000 Syrians have lost their lives in the escalating conflict between forces loyal to President Bashar al-Assad and those opposed to his rule. More than 3 million people have fled the country since the start of the conflict in 2011, most of them women and children. It is one of the largest refugee exoduses in recent history. Here, an explosion is seen in the besieged town of Kobane on the Turkish border with Syria.
An image of 18-year-old Michael Brown is seen on the tie of his father, Michael Brown Sr, as he attends Sunday service under a makeshift tent next to the destroyed Flood Christian Church in Ferguson, MissouriA jury's ruling not to charge a police officer for killing Michael Brown sparked violence in Missouri's St Louis suburb, and protests across the US. Here an image of 18-year-old Michael Brown is seen on the tie of his father, Michael Brown Sr, as he attended Sunday service under a makeshift tent next to the destroyed Flood Christian Church in Ferguson, Missouri.
Mount Sinabung spews hot lava and volcanic ash, October 2014Mount Sinabung volcano on the Indonesian island of Sumatra erupted again, sending ash and smoke several kilometres into the atmosphere. The volcano which had been dormant for 400 years has been erupting intermittently since September 2013.
Kamui Kobayashi of Japan veers off the track during an accident at the start of the Formula One Australian Grand Prix in MelbourneKamui Kobayashi of Japan crashed in dramatic style due to brake failure at the start of the Formula 1 Australian Grand Prix in Melbourne.
Lukas Michul  jumps from atop the rugged rocks overlooking the azure waters of Navagio beach, GreeceLukas Michul, a member of the dream walker group, jumped from the top of rugged rocks overlooking the azure waters of Navagio beach, one of the Greece's most renowned leisure spots.
 US President Barack Obama and Myanmar opposition leader Aung San Suu Kyi greet each other at the Suu Kyi's residence in YangonUS President Barack Obama said he was "optimistic" about the political transition process in Myanmar, also known as Burma, during a visit to the country - but added that "change is hard". Mr Obama had met President Thein Sein as well as opposition leader Aung San Suu Kyi, whom he is seen with here.
Pro-democracy demonstrators hold up their mobile phones during a protest near the Hong Kong government headquarters, September 2014Hong Kong was rocked by one of its largest ever outbreaks of civil unrest, as tens of thousands of protesters flooded the streets demanding the right to fully free leadership elections. Activists want Beijing to allow free elections for the territory's next leader in 2017. China says everyone can vote but a pro-Beijing committee will screen candidates. In December Hong Kong leader CY Leung declared an end to the "illegal occupation activities", the police having removed the last of the protesters.
Uruguay's Luis Suarez reacts after clashing with Italy's Giorgio Chiellini during their 2014 World Cup matchUruguayan striker Luis Suarez was handed a four-month ban from world football for biting Italy defender Giorgio Chiellini during their World Cup clash in Brazil. At the time Chiellini pulled his shirt down to show the referee a mark on his shoulder but no action was taken by the official. The tournament was widely recognised as being one of the best ever, producing a record-equalling 171 goals.
Fatima, 13, weeps as she kisses her injured father, Ahmad al-Messmar, 40, who was wounded by a car bomb Fatima, 13, wept as she kissed her injured father, Ahmad al-Messmar who was wounded by a car bomb in a Hezbollah stronghold near Lebanon's northern border with Syria. A group calling itself the al-Nusra Front in Lebanon claimed it had carried out the attack. In September, Prime Minister Tammam Salam appealed to world leaders at the UN to help Lebanon face a ''terrorist onslaught'' and the flood of refugees from Syria.
A family on a motorbike get caught by a waveOn the banks of Qiantang River, in Hangzhou in China, people ran from waves caused by a tidal bore that surged past a barrier.
A destroyed car sits on tree after heavy floods in Grabels, near Montpellier, Southern FranceThe southern French city of Montpellier and the surrounding area were hit by torrential downpours in October, causing widespread damage and forcing many from their homes.
Palestinians carry a wounded boy who was evacuated from under the rubble of a house, which witnesses said was destroyed in an Israeli air strike, in Rafah in the southern Gaza Strip, 3 August 2014A 50-day conflict in Gaza between Israel and militant groups led by Hamas left at least 2,189 Palestinians dead, including more than 1,486 civilians, according to the UN, and 11,000 injured. On the Israeli side, 67 soldiers and six civilians were killed, with scores more wounded. Here, Palestinians carry a wounded boy who was rescued from under the rubble of a house which witnesses said was destroyed in an Israeli air strike, in Rafah in the southern Gaza Strip.
General view during a fire in Valparaiso, west of Santiago, ChileA devastating fire in the Chilean city of Valparaiso not only killed 15 people and destroyed nearly 3,000 homes, but also set off a debate over the future of the country's fire service, which has a long, proud tradition of voluntary service. There are around 40,000 firefighters in Chile and they all work for free