Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΣ Έλληνες … μια κυβέρνηση σε αντιλαϊκό παροξυσμό… ποιος θα τη σταματήσει;




 Σήμερα με δημοσιεύματα του σημερινού τύπου ολοκληρώθηκε η περίφημη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα.

Αναδημοσιεύουμε, λοιπόν, από την Ελευθεροτυπία …

«Κάτι περισσότερο από δύο ώρες διήρκησε τελικώς η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για τα νέα μέτρα, διαψεύδοντας ακόμα και τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση έγινε μια «παραγωγική συζήτηση» η οποία αναφέρεται πως θα επαναληφθεί αύριο, την ίδια ώρα. Νωρίτερα οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν καταστήσει σαφές ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και πρέπει η κυβέρνηση πλέον να πείσει για τα μέτρα που θα εφαρμόσει.

Το υπουργείο Οικονομικών, αρκέστηκε να ανακοινώσει πως "αύριο το πρωί, οι τεχνικές ομάδες που θα βρίσκονται στην Αθήνα θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία και η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί αύριο την ίδια ώρα".
Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος εκτός του υπουργού Οικονομικών, οι Γ. Ζανιάς, Η. Πλασκοβίτης και οι τρεις επικεφαλείς της ΕΚΤ, ΕΕ και του ΔΝΤ.
Η δεδομένη καθυστέρηση της ανακοίνωσης των νέων μέτρων, η οποία ήταν αρχικά να γίνει σήμερα το απόγευμα, πυροδοτεί νέα σενάρια για ατελείωτα "παζάρια" μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.
Σε κάθε περίπτωση, με μια φωνή τα στελέχη της τρόικας, όπου βρεθούν και σταθούν αναφέρονται σε μείωση του Δημοσίου, κάτι που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον πυρήνα των νέων μέτρων.
Σε αυτά όμως, σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας θα περιλαμβάνονται και μέτρα που πλήττουν εκ νέου το εισόδημα των φορολογούμενων και των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων. Αυτά είναι περικοπές επιδομάτων, εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, μειώσεις συντάξεων ΟΓΑ και ΝΑΤ και αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα.»


Το δικό μας σχόλιο:

 Έπειτα από ένα όργιο τηλετρομοκρατίας, με συστηματική προσπάθεια από τα χαλκευμένα επιτελεία  να καλλιεργηθεί μαζικός «τρόμος» προκειμένου οι πολίτες μοιρολατρικά και παθητικά να  αποδεχτούν το σφαγιασμό τους.

Με ολομέτωπη επίθεση εναντίον των λαϊκών στρωμάτων και όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Με μέτρα που ξεπερνούν την πιο νοσηρή και διεστραμμένη φαντασία και πέρα από την αναμφισβήτητη πλέον οικονομική αναποτελεσματικότητά τους, απειλούν με οικονομική, κοινωνική, ηθική αλλά και φυσική εξόντωση ευρύτατα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Με την απεμπόληση κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας. Όταν οι επίσημοι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών, ακούν πειθήνια και άβουλα τους υπαλληλίσκους και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της τρόικα να καθορίζουν τις τύχες του ελληνικού λαού, να υποθηκεύουν άμεσα και μακροπρόθεσμα το μέλλον του και τους όρους ύπαρξής του.

Μια κυβέρνηση οπερετική, βραχίονας εύκαμπτος και δουλοπρεπής των πιο επιθετικών, αδίστακτων, τοκογλυφικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Υποταγμένη πλήρως στις πιο συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες  - έως και ακροδεξιές – φωνές που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες με τη λογική των κατοχικών «αντιποίνων» και κινούνται οι περισσότεροι από αυτούς σε ένα ακραίο – φαιό – ευρωλαϊκισμό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα αλλά και να καλύψουν τις δικές τους ανεπάρκειες, τα πολιτικά κενά και να «χαϊδέψουν» τα αυτιά της εσωτερικής εκλογικής τους πελατείας.

Μέσα σε μια εντεινόμενη οσμή νέων σκανδάλων και παιχνιδιών ακραίων σκοπιμοτήτων και  ασύλληπτης κερδοσκοπίας. Ήδη ο εισαγγελέας έχει παρέμβει για να ερευνήσει τις καταγγελίες για τα όσα απαράδεκτα συνέβαιναν στην Ελληνική στατιστική Αρχή, τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι ο πρόεδρός της – και ευνοούμενος του κ. Παπακωνσταντίνου - χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.

Απ’ όλους αυτούς ποιος θα μας σώσει;

Στον πολιτικό ορίζοντα δεν φαίνεται άμεση λύση.

Μια ευρύτατη, όμως, λαϊκή πρωτοβουλία και συσπείρωση με κεντρικό αίτημα τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και επανατοποθέτηση των όρων του οικονομικού και πολιτικού παιχνιδιού μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τη διέξοδο από αυτή την κατάσταση.

Η πρόταση αυτή ούτε ανεδαφική, ούτε και «επαναστατική» μπορεί να θεωρηθεί – άλλωστε μέχρι και ο Ντομινίκ Στρος Καν μας βγήκε σήμερα από αριστερά.

Κάθε μέρα που περνά αυτή η προοπτική μπορεί να αναδεικνύεται και ως μοναδική επιλογή.