Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Φώτο -αφιέρωμα στην επικαιρότητα

                                                                                                                                                του Μ... 

Αφήνοντας τα πολλά λόγια περνάμε στην αποτύπωση της ζωής μας στιγμών που μας έκαναν εντύπωση.

Ξεκινάμε λοιπόν με τις ''ένοπλες'' καθαρίστριες, τον νέο ''εχθρό'' του κράτους και των βαρβάτων ΜΑΤ






Πάμε Βραζιλία για Μουντιάλ, που διεξάγεται αφού καθάρισαν οι δρόμοι από τους διαδηλωτές




Αφού πρώτα πήραν άδεια από τον Ποντίφικα,


Και πόζαραν κάτω από το άγαλμα του Χριστού,



Βέβαια κάποιοι έχουν άλλη θέση από τη διεξαγωγή του Μουντιάλ,



Παρόλα αυτά ο αγώνας της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας διεξήχθη κανονικά,



Ωχ, υπάρχουν άστεγοι που δεν πήγαν στην τελετή έναρξης; Μυστήρια πράγματα...
Όμως, στην κομμουνιστική Κίνα, πάρθηκαν μέτρα για τους άστεγους!



Καρφιά στο πεζοδρόμιο για να μην κοιμούνται!!



Και κάτω από τις γέφυρες!!
Μέχρι και στις χώρες που καταδυναστεύει ο καπιταλισμός, τους επιτρέπεται η ''στέγαση'' εντός χαρτόκουτων ή στα μέγαρα των σταθμών του μετρό...


Χωρίς σχολιασμό...



Κλείνοντας, παραθέτουμε κάποια μηνύματα με τροφή για σκέψη
















Εκλογές θανάτου στο Αφγανιστάν

του Μ…

  Με πάνω από 50% συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν, έκλεισαν οι κάλπες. Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια Αφγανοί, σε σύνολο 12 εκατομμυρίων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν να ψηφίσουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής ο Άχμαντ Γιουσούφ Νουριστάνι, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.

  Οι Αφγανοί καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του Αμπντουλά Αμπντουλά, 53 ετών πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας που προηγούνταν στον πρώτο γύρο με 45%, και του Άσραφ Γάνι, 65 ετών πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Οι εκλογές αυτές  θα είναι η πρώτη μεταβίβαση εξουσίας μεταξύ δύο δημοκρατικά εκλεγμένων προέδρων, από το προηγούμενο καθεστώς των Ταλιμπάν. Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ των 50.000 ανδρών θα αποχωρήσουν στο τέλος του χρόνου.

  Συνολικά περίπου 400.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές δίχως την παρέμβαση των Ταλιμπάν. Εκείνοι, όντας εκ διαμέτρου αντίθετοι με τις εκλογές, καθώς τις θεωρούν καθοδηγούμενες από την Ουάσιγκτον, απειλούν με διαρκείς επιθέσεις.

 Μετεκλογικά θα εξακολουθήσει να είναι μια χώρα με οικονομία πενίας, δίχως κράτος δικαίου ενώ θα συνεχίζονται οι συγκρούσεις των Ταλιμπάν με το ''δημοκρατικό'' κράτος.

  Ωστόσο, δεν στεκόμαστε στο ποιος θα είναι ο εκλογικός νικητής, αλλά σε ένα πολύ σημαντικότερο γεγονός. Και αυτό  διότι, 106 νεκροι, από τους οποίους 60 αντάρτες, έπληξε σήμερα το Αφγανιστάν κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Όπως ανακοινώθηκε στις επιθέσεις των ανταρτών Ταλιμπάν σκοτώθηκαν 11 αστυνομικοί, 15 στρατιώτες, 20 πολίτες αλλά και περίπου 60 αντάρτες.


  Αυτά είναι τα απάνθρωπα exit poll των εκλογών στο Αφγανιστάν. Επομένως ποιο δημοκρατικό πολίτευμα θα καθιερωθεί; Ο Σπαραγμός δεν φαίνεται να έχει τελειωμό με την νίκη είτε του ενός υποψηφίου είτε του άλλου. Και τα όργανα του ΟΗΕ συνεχίζουν τον ύπνο του δικαίου. Μην σκεφτείτε δυνατά, μπορεί να τους ξυπνήσετε... 

Ανακοίνωση εργαζομένων-διαθέσιμων του ΕΜΠ

του Μ ... 

"Θεωρούμε απαράδεκτες και κατάπτυστες τις απαντήσεις  που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπ.  Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ότι αφορά τα θέματα διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναστείλαμε την 3μηνη απεργία μας, με απόφαση ΓΣ καθώς δεχτήκαμε την συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπ. Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα,  ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν ΟΛΟΙ στις θέσεις τους  μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση σε αυτά. Ξέραμε όμως και ξέρουμε ότι η μοναδική εγγύηση της όποιας συμφωνίας με την όποια κυβέρνηση ήταν και θα είναι η δύναμη του αγώνα μας.  

Η κυβέρνηση μέσω του υπ. Παιδείας αφού εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια της διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας, στην συνέχεια υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα εμφανίζοντας μια «διαφωνία»  μεταξύ υπ. Παιδείας και Μεταρρύθμισης, απειλώντας μας ξανά με απολύσεις.    
Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό εμπαιγμό, που είναι συνέχεια της πολιτικής των απολύσεων, της φτώχειας, της ανεργίας. Για εμάς η κυβέρνηση είναι ένα πράγμα και η οποιαδήποτε πραγματική ή υποτιθέμενη διαφωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, είναι δικό της ζήτημα. Δικό της ζήτημα επίσης είναι και το  τι έχει ή δεν έχει υπογράψει με την τρόικα, άλλωστε η βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας  του ελληνικού λαού είναι ενάντια σε αυτή την πολιτική είτε εκπορεύεται από την τρόικα είτε όχι.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δε θα αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας μόνο του αντιμέτωπο με το φάσμα της απόλυσης. Ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ώστε να παραδοθεί εύκολα και οριστικά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Αποφασίζουμε  το οριστικό κλείσιμο του ΕΜΠ μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Καλούμε  τους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια να συνεχίσουν μαζικά τους αγώνες τους  και με τον τρόπο που θεωρούν πιο αποτελεσματικό, όπως πολύ καλά έκαναν το προηγούμενο διάστημα. 
Είμαστε σίγουροι ότι δίπλα μας θα σταθούν όλοι οι κλάδοι εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο της ίδιας πολιτικής (καθαρίστριες υπ. Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, χαλυβουργοί κοκ) και να είναι σίγουροι ότι και εμείς είμαστε στο πλάι τους. Καλούμε επίσης και τους άλλους συλλόγους  εργαζομένων των Πανεπιστημίων καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις στήριξης και σύμπραξης στο δίκαιο αγώνα μας.
Όλοι μαζί μέχρι την τελική νίκη.

Ανοιχτή Συνέλευση Διαθεσίμων-Εργαζομένων ΕΜΠ".

Κλείνει λοιπόν δίκαια κατά τη γνώμη μας το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεχίζοντας τους αγώνες των προηγούμενων μηνών. Δεν θεωρούμε πως τίθεται ζήτημα για το αν ο αγώνας είναι άδικος. Δεν διακυβεύεται μόνο η εξεταστική των φοιτητών και ένα κλειστό πολυτεχνείο. Αντίθετα, άνθρωποι χάνουν τη δουλεία τους, όντας ήδη στην κοινωνική αποξένωση και βιώνοντας την αδιαφορία της κυβέρνησης.

  Πραγματοποιήθηκε γενική απεργία σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το προηγούμενο τριήμερο, όμως το ζήτημα είναι το ενδιαφέρον να μην υπάρχει σε συμβολικό επίπεδο αλλά σε στήριξη στον αγώνα των διοικητικών  από τους υπόλοιπους φορείς της κοινωνίας. Γιατί απλά μετά τους διοικητικούς του ΕΜΠ, θα ακολουθήσουν άλλοι, μετά της καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες θα χάσουν τη δουλεία τους και άλλα εργατικά στρώματα.

  Δεν είναι καταστροφολογία, αλλά η συνέπεια στο έργο των επιτάξεων της κυβέρνησης, στο βάρβαρο έργο των απολύσεων. Η πορεία προς το ''όνειρο'' του εργασιακού μεσαίωνα που ετοιμάζουν η Τρόικα και η εντολοδόχος κυβέρνηση.

  Χτυπάνε τα αγαθά της Υγείας και της Παιδείας, όσο τους αφήνεις. Καταστρέφουν τα εργασιακά σου δικαιώματα όσο μένεις άπραγος. Άσε την βολεμένη θέση σου στον καναπέ και διεκδίκησε μια θέση με οράματα, ιδέες και όνειρα για την ίδια σου την ζωή.

ΕΜΠ: ανοικτό σε υπολειτουργία, κλειστό και διεκδικητικό, ιδιωτικό με παιδεία για ''εκλεκτούς'' ή δημόσιο ίδρυμα πρόσβασης στο αγαθό της Παιδείας;;;;