Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κάτω η χούντα του Σαμαρά – Ώρα ανατροπής της μνημονιακής συγκυβέρνησης


   Η θεσμική αντιδημοκρατική εκτροπή – συνέχεια και κορύφωση όλων των προηγούμενων των τελευταίων ετών – συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή.
   Παρά την εντολή του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την παράλληλη αναδιάρθρωσή της, τίποτε τέτοιο δεν έχει συμβεί.

   Η ολική αποτυχία του προγράμματος που έχει επιβάλει η τρόικα και οι δανειστές με τα εγχώρια ανδρείκελά τους οδηγούσε μαθηματικά στη λήψη νέων σφοδρών αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων και στην πλήρη εκποίηση του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.
 Οι ρωγμές που σήμερα εμφανίζονται στην τρικομματική συγκυβέρνηση ολικής καταστροφής του τόπου δείχνουν αυτά τα αδιέξοδα.

 Οπωσδήποτε θα επιχειρηθεί ανασύνταξη του μνημονιακού καθεστώτος σε ακόμη πιο αυταρχική, αντιδημοκρατική και ακροδεξιά κατεύθυνση.
 Μια οριακή γραμμή είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης καρικατούρας μεταξύ της ΝΔ και του αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ μαζί με ανεμομαζώματα πρώην διαγραμμένων βουλευτών κάθε λογής.
 Είναι η ώρα, λοιπόν, για την παρέμβαση του κοινωνικού και λαϊκού κινήματος. Για την ανατροπή της τρικομματικής ή  δικομματικής συγκυβέρνησης.

 Η ώρα της ανατροπής της ακροδεξιάς κλίκας του Αντώνη Σαμαρά που ωθεί τα πολιτικά πράγματα στη διαμόρφωση ενός συμπλέγματος εξουσίας που θα ενσωματώσει και τους πιο μαύρους κύκλους της πολιτικής μας ζωής.
 Ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του είναι ο ταχυδρόμος της ελληνικής Βαϊμάρης.

 Ο λαός και οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση.
 Για την αποτροπή των πιο σκοτεινών σχεδίων. Για να μπει φραγμός στον κατήφορο των αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων.
 Για να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο συσχετισμό εξουσίας που οδηγήσει τη χώρα έξω από τα ασφυκτικά πλαίσια των μνημονίων και του θανάσιμου εναγκαλισμού από τα συμφέροντα των ξένων αρπακτικών και των εγχώριων συνεργατών τους.

  Οι δημοκρατικοί και αριστεροί πολίτες οφείλουν να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και με την ένταση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων να  δώσουν τη δική τους απάντηση.