Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για τις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης και την καταστρατήγηση των δικαστικών αποφάσεων


«Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές» επισημαίνει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε μια σκληρή ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της.

Οι δικαστές εκφράζουν γενικότερα την έντονη ανησυχία τους για την «σταθερή άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» και εγκαλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τις παρεμβάσεις. Μέσα από την ανακοίνωση οι διοικητικοί δικαστές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί εκείνες τις αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της, στοχεύοντας ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διοικητικοί δικαστές «φωτογραφίζουν» την υπόθεση με το υπουργείο Οικονομικών και την επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Οι απολυμένες καθαρίστριες έχουν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο αλλά το ΥΠ.ΟΙΚ αρνείται να προχωρήσει στην επαναπρόσληψή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτουν δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».

Τι σχολιάζει το ΔΝΤ

«Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ' όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ταμείου.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης επισημαίνεται ότι «Αρνητικοί- δυσμενείς κίνδυνοι περιλαμβάνουν τις δυσμενείς αποφάσεις του Δικαστηρίου σχετικά με περικοπές στο παρελθόν μισθών και εισφορών ιδιοκτησίας, τον αβέβαιο αντίκτυπο των νέων πρωτοβουλιών της φορολογικής πολιτικής, ιδίως εκείνων που εισάγονται στο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τυχόν υστέρηση των φόρων ακίνητης περιουσίας (το νέο καθεστώς τέθηκε σε ισχύ μόλις στις αρχές του έτους), και των δαπανών στον τομέα της υγείας. Οι αρχές επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα, εάν οι αρνητικοί κίνδυνοι υλοποιηθούν».


Με άλλα λόγια η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει την αυθαίρετη καταστρατήγηση από την κυβέρνηση των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Κάνει λόγο για «κοινωνικό εκβιασμό» της κυβέρνησης και επιλεκτική χρήση της «ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης».

Στην ουσία, δηλαδή, για συστηματική παραβίαση του Συντάγματος της χώρας το οποίο σαφώς κατοχυρώνει το διακριτό ρόλο των τριών εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Στο σημείο αυτό έχουμε την παρέμβαση του ΔΝΤ (Τόμσεν και σία …) το οποίο δίκην επικυρίαρχου αποικιοκράτη ψυχρά και κυνικά δηλώνει ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, - για να μην πούμε πουθενά αλλού – τους συνταγματικούς θεσμούς της χώρας, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και οποιασδήποτε κίνησης ή απόφασης «απειλεί» να παρεκκλίνει από τις επιταγές των δανειστών και των τοκογλύφων.

Για ποια Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου μπορούμε να μιλάμε;

Όχι ότι είχαμε αυαταπάτες.


Αλλά κάθε μέρα που περνά πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής … 

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΔΝΤ: Νέα μέτρα 2 δισ. ευρώ για το 2015


Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος «διάσωσης» προβλέπει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) για το 2015 και προαναγγέλλει ότι θα διαπραγματευθεί με την ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα που απαιτούνται για να καλυφθεί, στο πλαίσιο των συζητήσεων για την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2015.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ξεχωρίζει η επέκταση της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ, ακόμη και αν το κενό του 2015 κλείσει με μόνιμου χαρακτήρα μέτρα, εντοπίζεται ένα επιπλέον δημοσιονομικό κενό ύψους 1,5 δισ. ευρώ (0,75%) για το 2016.



Η έκθεση συνοδεύεται και από τα κείμενα του αναθεωρημένου μνημονίου, στα οποία περιγράφονται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι οι εξής:

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να επανεξετάσει το πλαίσιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και να προχωρήσει σε κατάργηση πολλών εξαιρέσεων και απαλλαγών, να παρουσιάσει προτάσεις για την αναμόρφωση του συστήματος ΦΠΑ, να προχωρήσει στην κατάργηση των περισσότερων φόρων και τελών υπέρ τρίτων και να διαπραγματευθεί με την τρόικα το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το ΔΝΤ ζητά από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις αλλά και για τα εφάπαξ, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η «βιωσιμότητά» του.

Οι αλλαγές που θα επέλθουν θα αποφασιστούν με γνώμονα τις αναλογιστικές μελέτες που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι επιθεωρητές του ΔΝΤ ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να νομοθετήσει νέο πακέτο με συστάσεις του ΟΟΣΑ για το άνοιγμα των αγορών χονδρεμπορίου, μεταποίησης, ηλεκτρονικού εμπορίου και τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για νέες παρεμβάσεις σε γάλα, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ψωμί και λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές αν διαπιστωθεί ότι οι αλλαγές που έχουν γίνει δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Εύθραυστες αλλά σταθερές, χαρακτηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, στην έκθεσή του για την οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών επισφαλειών, οι οποίες το 2013 ανήλθαν σωρευτικά (κόκκινα και προβληματικά δάνεια) στο 40% του συνόλου των χορηγήσεων.

Η έκθεση δίνει έμφαση στο καυτό ζήτημα των κόκκινων δανείων καθώς εκτιμά ότι οι τράπεζες πέτυχαν τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κλείνοντας την πόρτα στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας, η μεγαλύτερη όμως πρόκληση είναι η αντιμετώπιση των επισφαλειών εξ ου και το «μαξιλάρι» των κεφαλαίων ύψους 11 δισ. ευρώ που διαθέτει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «θα παραμείνει άθικτο μέχρι να ολοκληρωθούν τα stress tests της ΕΚΤ, με στόχο να καλυφθούν αν αυτό κριθεί απαραίτητο οι όποιες επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες».

Στο σημείο αυτό η Έκθεση επισημαίνει ότι «ορισμένες από τις παραδοχές πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν τα stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά το δυσμενές σενάριο ήταν αισιόδοξες»!

Και στο βάθος νέο δάνειο!

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι έως το Μάιο του 2015 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι καλυμμένες.

Στη συνέχεια όμως θεωρεί πως υπάρχει χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. ευρώ για το 2015 και σημειώνει τη δέσμευση των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη να καλύψουν πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

Ουσιαστικά με την επισήμανση αυτή ανοίγει την συζήτηση για την ανάγκη χορήγησης νέου δανείου στην Ελλάδα και σύναψης νέου μνημονίου.

Έτσι, σε δηλώσεις που έγιναν μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος ανακοινώθηκε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα …

Τώρα, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις … ήρθε στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ.


Εμείς, άραγε, ποιον να πιστέψουμε;



Ένας ανασχηματισμός χωρίς … πνεύμα και ουσία, αλλά με σαφή μηνύματα


Μπορεί τελικά ο ανασχηματισμός να ανακοινώθηκε του … Αγίου Πνεύματος, αλλά μόνο πνεύμα και ουσία δεν διέθετε.

Μόνο ένα βασικό, σαφές μήνυμα:

Τη συνέχιση της ίδιας αποκρουστικής πολιτικής, της υπαγορευμένης από την τρόικα, τους ξένους δανειστές και εγχώριους συνεργάτες τους.

Όσο μπορέσουν ν’ αντέξουν και να την επιβάλουν μέχρι «εξαντλήσεως τετραετίας», σύμφωνα με τις δηλώσεις Σαμαρά.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση έπρεπε να περιλαμβάνει εκπροσώπους της «λαϊκής Δεξιάς», «αστέρες» των τηλεοπτικών παραθύρων και συσσώρευση κάποιων από τις περιοχές που ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει υποστεί συντριπτική ήττα στις τελευταίες ευρωεκλογές (πχ Β΄ Αθήνας, αλλά και σε άλλες όπως στην Κέρκυρα όπου θυμήθηκαν την Άντζελα Γκερέκου).

Κατά τα άλλα τι επιπλέον σχόλια μπορεί να κάνει κάποιος – πέρα από  το να εκφράσει την αηδία και τον θυμό του για την απίστευτη γύμνια της ελληνικής πολιτικής σκηνής, για την υποκρισία και την εντύπωση ότι μιλούν σε εξαθλιωμένους – όχι μόνο οικονομικά και κοινωνικά, αλλά κυρίως πνευματικά – ιθαγενείς που μπορούν να τους ξεγελάσουν οι κυρίαρχοι πετώντας μερικές χάντρες …

Λοιπόν, στη θέση του Στουρνάρα … τοποτηρητής της τρόικα και των μεγάλων  συμφερόντων  στο υπουργείο Οικονομικών – ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Σημίτη – όπως και ο Στουρνάρας – με παρουσία στο επιτελείο του Λουκά Παπαδήμου και διευθύνον στέλεχος της Eurobank του ομίλου Λάτση.

Ο ίδιος κλειστός κύκλος ανθρώπων συνεχίζει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις ίδιες καταστροφικές  πολιτικές …

Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος ο νέος υπουργός Οικονομίας.
Παρά τη σάλτσα που έβαλε στις δηλώσεις του κατέστησε σαφές ότι συνεχίζει την ίδια … φιλοσοφία.

Και για όσους δεν το κατάλαβαν, μίλησαν τα ίδια τα γεγονότα:

Μια γυναίκα τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Νίκης έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η τραυματίας αποχώρησε από το σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως σύμφωνα με καταγγελίες, δυσκολεύτηκε να φτάσει στο σημείο εξαιτίας της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.
Οι  αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των ασπίδων τους και μικρή χρήση χημικών απώθησαν τις καθαρίστριες στην οδό Νίκης, επιτρέποντας την είσοδο του υπουργού στο κτίριο του υπουργείου. Δυο από τις δύο καθαρίστριες που βρίσκονταν στο σημείο τραυματίστηκαν όταν τις απώθησαν οι αστυνομικοί.

Έτσι, για να μη χαλάμε τις παραδόσεις …



Στο υπουργείο Υγείας αντί του Αδώνιδος – ο Μάκης Βορίδης.

Είπε κανείς ότι το πολύπαθο υπουργείο Υγείας ανήκει δικαιωματικά στην ακροδεξιά;

Στο υπουργείο Εσωτερικών στη θέση του  (δημοσιογράφου)  Μιχελάκη ο επίσης δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος.

Ποιος είπε πάλι ότι τα πολύ σοβαρά θέματα που χειρίζεται αυτό το υπουργείο μπορεί να τα κατευθύνει ένας άνθρωπος που βασικό του προσόν είναι ότι είναι … πανελίστας και θαμώνας των τηλεπαράθυρων ή στην καλύτερη έκανε ρεπορτάζ σαν δημοσιογράφος;

Στο υπουργείο Παιδείας αντί του αυταρχικού δικτατορίσκου – του υπουργού των επιστρατεύσεων και των εκτάκτων διαταγμάτων – του Κ. Αρβανιτόπουλου ο … απίστευτος Α. Λοβέρδος.


Που μετά την ιστορική φράση « … μα δεν πεθαίνουνε κιόλας …» που τον χαρακτήρισε σαν υπουργό Υγείας, θέλει – μάλλον – να συνεχίσει την ίδια «επιτυχημένη» συνταγή και στα θέματα Παιδείας.

Έτσι, για να αποτελειώσει όσα από τα ερείπια έχει αφήσει ο Αρβανιτόπουλος, η Διαμαντοπούλου και οι παιδειοκτόνες πολιτικές που εφάρμοσαν …

Για πρώτη φορά, επίσης, βρίσκεται μια γυναίκα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η Σοφία Βούλτεψη …

Η οποία, βεβαίως, διαθέτει και μια ικανή κληρονομιά, αφού ο πατέρας της είχε χρηματίσει στην ίδια θέση – γνωστός δημοσιογράφος και ο ίδιος που ανήκε στο μητσοτακικό πολιτικό τόξο …
 Έτσι, για να μη χαλάμε κάποιες ισορροπίες.


Δεν νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερους σχολιασμούς.
Μπορεί να υπήρξαν κάποιες μικροεκπλήξεις σε ονόματα και τοποθετήσεις σε υπουργικούς θώκους.

Εκπλήξεις όμως όσον αφορά την ουσία και την κατεύθυνση της ασκούμενης πολιτικής δεν υπάρχουν.


 Το σίγουρο είναι ότι, όσο γρηγορότερα ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση με τους αγώνες με του λαού μας, τόσο το καλύτερο για τη χώρα και την προοπτική της. 



Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Τραγικός απολογισμός στο Ιράκ: 120 νεκροί σε μια μέρα

του Μ …

  Μια μέρα που για τους Ευρωπαίους κυλάει όπως όλες οι προηγούμενες, με την φενάκη της ειρήνης (έγινε τίποτα στην Ουκρανία; Έχουμε οικονομικό πόλεμο για την δημιουργία νέων αποικιών από τις σύγχρονες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις; ) στο Ιράκ δεν είναι έτσι. 

Αδικαιολόγητα, χάθηκαν 120 άνθρωποι, που οι αστάθμητοι παράγοντες της γενετήσιας ηδονής, τους έκανε Ιρακινούς και όχι Ευρωπαίους.


   Πάνω από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες σε διάφορες συνοικίες της πρωτεύουσας του Ιράκ, ενώ άλλοι τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας. Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Μπαγιάα, όπου εξερράγη ένα αυτοκίνητο-βόμβα σκοτώνοντας 23 ανθρώπους. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε επτά συνοικίες, κυρίως σιιτικές.

   Τις τελευταίες 48 ώρες η πόλη της Μοσούλης μετατράπηκε σε θέατρο μαχών ανάμεσα σε  δυνάμεις ασφαλείας και εξεγερμένους του ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε), αφήνοντας νεκρά 59 άτομα...

  Πάνω από 4.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κύμα βίας το οποίο σαρώνει το Ιράκ από την αρχή της χρονιάς, περιλαμβανομένων 900 και πλέον μόνον τον Μάιο. Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι 8.868 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια στο Ιράκ το 2013. Πρόκειται για τον πιο βαρύ ετήσιο απολογισμό της τελευταίας πενταετίας.



  Πέραν της ανακοίνωσης ο ΟΗΕ σιωπά και μένει άεργος μπροστά στον νέο χαμό του Ιράκ. Γεγονός είναι ότι οι απελευθερωτές Αμερικάνοι δεν ρίζωσαν την  προπαγανδιστική ''δημοκρατία'' τους στη χώρα. Ο εμφύλιος θα σπέρνει το χαμό και το θάνατο στο διάβα του χωρίς αντίδραση από τους δυτικούς... Όπου αντίδραση δεν σημαίνει το δίκιο του ελευθερωτή, ούτε την στρατιωτική επέμβαση. Σημαίνει τον ανθρωπισμό και τον τερματισμό των εχθροπραξιών.


  Αλλά τι γράφω, ο Σαντάμ κρεμάστηκε, νικήθηκε από τον αμερικανικό στρατό και επήλθε η ''δημοκρατία''..!! Και απήλθε ο έλεγχος των πηγών πετρελαίου από το Ιράκ στην Αμερική του Μπους. And God ($) bless America!

Βιασμοί στην Ινδία

του Μ…

  Δύο έφηβες αδελφές βιάστηκαν ομαδικά σε ένα χωριό στο Ούταρ Πραντές, μια επίθεση που σημειώθηκε μόλις μια εβδομάδα μετά τον ομαδικό βιασμό δύο έφηβων εξαδέλφων που βρέθηκαν κρεμασμένες από ένα δέντρο, στο ίδιο κρατίδιο.

  Σύμφωνα με την οικογένεια των θυμάτων, οι δύο έφηβες είχαν φύγει από το σπίτι και πήγαιναν σε έναν κοντινό αλευρόμυλο, όταν οι δράστες τις απήγαγαν, τις πήγαν σε μια δασική περιοχή και τις βίασαν. «Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι τα κορίτσια βιάστηκαν», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Γιαντέβ. «Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν», πρόσθεσε.



  Ορισμένοι πολιτικοί επικρίθηκαν έντονα για την απάθεια που επέδειξαν για την υπόθεση. Ο Ακίλες Γιάνταβ, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τους δημοσιογράφους ότι διακατέχονται από προκατάληψη, τονίζοντας πως μια απλή αναζήτηση στο Google θα αποκάλυπτε πως βιασμοί γίνονται σε όλη την Ινδία και όχι μόνο στο δικό του κρατίδιο.


  Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης τον Απρίλιο ο πατέρας του νυν επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης -πρώην πρωθυπουργός στο Ούταρ Πραντές -, ο Μουλάγιαμ Σιχ Γιάνταβ, είχε αντιταχθεί στην επιβολή της εσχάτης των ποινών για τους βιαστές, υποστηρίζοντας ότι «τα αγόρια θα είναι πάντα αγόρια».



  Το κράτος δικαίου λοιπόν, βασίζεται στην φυλετική διάκριση, θεωρεί σκλάβες του σεξ τις γυναίκες, προβάλει τον σεξισμό, επιβραβεύοντας τα ''αρσενικά''. Ατιμώρητοι οι βιαστές και ελεύθεροι να πράξουν ξανά το ''όσιο'' έργο τους.  Κράτος δικαίου ή νόμοι της ζούγκλας; Επίσης, μια απλή αναζήτηση στο Google της Ινδίας, αμφιβάλλουμε αν θα είχαν μη στρατευμένες ειδήσεις ή θα επιτρέπεται το YouTube. Γιατί στις ελεύθερες κοινωνίες ο βιασμός είναι καταδικαστέος και τιμωρείται. 

  Επιπρόσθετα, με μια απλή  αναζήτηση στην ελληνική έκδοση του Google ειδήσεις, βρήκα ένα κείμενο το οποίο αποτελεί την πηγή του κειμένου. Εσύ διάβασες lifestyle, έκανες βαθμοθηρικό διάβασμα μαθήματος, είδες tv, άκουσες Παντελίδη και κοιμήθηκες ή πήγες για ποτό. Μπράβο μαλάκα!


  Αν έπραξες ουσιωδέστερα του παραπάνω τότε μπράβο σου, αλλά δεν φτάνει. Διάβασε και σκέψου ξανά και ξανά, έπειτα αντέδρασε. Γιατί το απάνθρωπο ανθρωπάριο βρίσκεται παντού, όχι μόνο στην Ινδία, είναι συνένοχος του βιασμού και κάθε απάνθρωπης πράξης , όχι μόνο δράστης της...