Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Βιασμοί στην Ινδία

του Μ…

  Δύο έφηβες αδελφές βιάστηκαν ομαδικά σε ένα χωριό στο Ούταρ Πραντές, μια επίθεση που σημειώθηκε μόλις μια εβδομάδα μετά τον ομαδικό βιασμό δύο έφηβων εξαδέλφων που βρέθηκαν κρεμασμένες από ένα δέντρο, στο ίδιο κρατίδιο.

  Σύμφωνα με την οικογένεια των θυμάτων, οι δύο έφηβες είχαν φύγει από το σπίτι και πήγαιναν σε έναν κοντινό αλευρόμυλο, όταν οι δράστες τις απήγαγαν, τις πήγαν σε μια δασική περιοχή και τις βίασαν. «Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι τα κορίτσια βιάστηκαν», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Γιαντέβ. «Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν», πρόσθεσε.



  Ορισμένοι πολιτικοί επικρίθηκαν έντονα για την απάθεια που επέδειξαν για την υπόθεση. Ο Ακίλες Γιάνταβ, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τους δημοσιογράφους ότι διακατέχονται από προκατάληψη, τονίζοντας πως μια απλή αναζήτηση στο Google θα αποκάλυπτε πως βιασμοί γίνονται σε όλη την Ινδία και όχι μόνο στο δικό του κρατίδιο.


  Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης τον Απρίλιο ο πατέρας του νυν επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης -πρώην πρωθυπουργός στο Ούταρ Πραντές -, ο Μουλάγιαμ Σιχ Γιάνταβ, είχε αντιταχθεί στην επιβολή της εσχάτης των ποινών για τους βιαστές, υποστηρίζοντας ότι «τα αγόρια θα είναι πάντα αγόρια».



  Το κράτος δικαίου λοιπόν, βασίζεται στην φυλετική διάκριση, θεωρεί σκλάβες του σεξ τις γυναίκες, προβάλει τον σεξισμό, επιβραβεύοντας τα ''αρσενικά''. Ατιμώρητοι οι βιαστές και ελεύθεροι να πράξουν ξανά το ''όσιο'' έργο τους.  Κράτος δικαίου ή νόμοι της ζούγκλας; Επίσης, μια απλή αναζήτηση στο Google της Ινδίας, αμφιβάλλουμε αν θα είχαν μη στρατευμένες ειδήσεις ή θα επιτρέπεται το YouTube. Γιατί στις ελεύθερες κοινωνίες ο βιασμός είναι καταδικαστέος και τιμωρείται. 

  Επιπρόσθετα, με μια απλή  αναζήτηση στην ελληνική έκδοση του Google ειδήσεις, βρήκα ένα κείμενο το οποίο αποτελεί την πηγή του κειμένου. Εσύ διάβασες lifestyle, έκανες βαθμοθηρικό διάβασμα μαθήματος, είδες tv, άκουσες Παντελίδη και κοιμήθηκες ή πήγες για ποτό. Μπράβο μαλάκα!


  Αν έπραξες ουσιωδέστερα του παραπάνω τότε μπράβο σου, αλλά δεν φτάνει. Διάβασε και σκέψου ξανά και ξανά, έπειτα αντέδρασε. Γιατί το απάνθρωπο ανθρωπάριο βρίσκεται παντού, όχι μόνο στην Ινδία, είναι συνένοχος του βιασμού και κάθε απάνθρωπης πράξης , όχι μόνο δράστης της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: