Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία: Δέχτηκε σφαίρα στην αγκαλιά της μητέρας της

 από τον Μ ..
Σφαίρα στην αγκαλιά της μητέρας του δέχτηκε τρίχρονο κορίτσι την Κυριακή στα Άδανα της Τουρκίας εν μέσω συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη σκιά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που αιματοκύλισε τη συγκέντρωση του Σαββάτου στην Άγκυρα.

Οι γονείς της Τεβρίζ Ντορά
Το παιδί κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά τον τραυματισμό από πυρά αγνώστου.

Η μητέρα της μικρής Τεβρίζ Ντορά στεκόταν έξω από το σπίτι της με το παιδί στην αγκαλιά παρακολουθώντας τα επεισόδια όταν σφαίρα χτύπησε το κοριτσάκι.

Οργισμένες διαδηλώσεις στην Τουρκία


Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην Άγκυρα το βράδυ της Δευτέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο μακελειό, με σύνθημα «Το κράτος δολοφόνος είναι υπόλογο». Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι φοιτητές. Χαρακτήρα αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων αποκτούν ακόμα και οι κηδείες των θυμάτων.
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/turkey%20demonstration1444717405.jpg
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μακελειό στην Τουρκία
Το βράδυ της Δευτέρας, εκατοντάδες κόσμου πραγματοποίησαν ακόμα μία πορεία στην Άγκυρα για την επίθεση. Η πορεία μετατράπηκε σε συγκέντρωση εναντίον του Ερντογάν, με κεντρικό σύνθημα: «Το κράτος δολοφόνος είναι υπόλογο».

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και κινητοποιήσεις στην Κωνσταντινούπολη, ενώ φοιτητές προχώρησαν σε διαμαρτυρίες στα διάφορα πανεπιστήμια της πόλης.

Ακόμη πιο οργισμένο είναι το κλίμα σε συγκεντρώσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στα Άδανα, όπως μεταδίδει η Hurriyet, οργανώσεις και συνδικάτα πραγματοποίησαν πορεία, παρουσία στελεχών τόσο του HDP όσο και του κεμαλικού CHP.

Κηδείες των θυμάτων γίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς οι σοροί τους επιστρέφουν στις πόλεις καταγωγής....

Στη Μαλάτεια, έξι μέλη της νεολαίας του CHP τάφηκαν παρουσία του προέδρου του αντιπολιτευόμενου κόμματος, ενώ η παρουσία του προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, από το κυβερνών ΑΚΡ, εξόργισε το πλήθος που άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

Στην Άγκυρα κηδεύτηκε υποψήφια του HDP, παρουσία του επικεφαλής του κόμματος Σελαχετίν Ντεμιρτάς.
Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός των νεκρών παραμένει στους 97, με αρκετούς όμως τραυματίες ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Υψηλότερα ανεβάζει τον αριθμό ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB) μιλώντας για 107 νεκρούς, ενώ το HDP μιλά για 127 νεκρούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι πρέσβεις των χωρών της ΕΕ έφτασαν μαζί στο σημείο της επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα. Οι πρέσβεις των «28» άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες για τις πορείες των ερευνών, οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας είχαν χρησιμοποιήσει 5 κιλά ΤΝΤ ο καθένας.

Από την τουρκική κυβέρνηση ανακοινώθηκε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση «μεγάλος αριθμός» υπόπτων, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν έχουν σχέσεις με κάποια οργάνωση. Ο πρωθυπουργός Νταβούτολγου είχε αναφέρει πως «βασικός ύποπτος» θεωρείται η ISIS.
Το κράτος δολοφόνος του σουλτάνου Ερντογάν κατηγορεί την ISIS, όμως χρησιμοποιεί τα δολοφονικά μέσα της προκειμένου να εξαλείψει κάθε φωνή δημοκρατικής διαφωνίας και προσπαθεί να εξοντώσει καθετί δημοκρατικό...

Ζητείται πολιτική εκδίκηση στη μνήμη των θυμάτων...

Νέο μακελειό στην Ιερουσαλήμ


   από τον Μ ...
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε νέες επιθέσεις με πυρά και μαχαίρια στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Τα δύο από τα θύματα έπεσαν από πυρά ενόπλων σε στάση λεωφορείου
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/jerusalem%20attacks1444728609.jpg
Το τρίτο θύμα της βίας πέθανε σε όχημα από επίθεση με μαχαίρι σε άλλο σημείο της πόλης.

Τα περιστατικά έρχονται να κλιμακώσουν το κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα μέρες στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, ο δράστης της επίθεσης με το μαχαίρι ξυλοκοπήθηκε από περαστικούς.

Πρόκειται για 22χρονο Παλαιστίνιο από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, διευκρίνισε η ισραηλινή Αστυνομία.

Νέες προκλήσεις από την υπεράσπιση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
 από τον Μ ...
Με την κατάθεση του αστυνομικού, Γ. Ρώτα, συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής - Νωρίτερα, ο Π. Σεϊρλής περιέγραψε το κυνήγι με ξύλα και ρόπαλα, το βράδυ της δολοφονίας - Νέες προκλήσεις από την υπεράσπιση - Μην λέτε το παιδί μου θανόντα, δολοφονημένος είναι, επισήμανε η Μ. Φύσσα - Την Πέμπτη η συνέχεια της δίκης
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/roupakias1444729827.jpg
Ο Γ. Ρουπακιάς (Nikos Libertas / SOOC)

Ο φίλος του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Παύλος Σεϊρλής, συνέχισε να δέχεται ερωτήσεις από την Υπεράσπιση. Στις απαντήσεις του επέμεινε ότι το χτύπημα κατά του Παύλου ήταν προσχεδιασμένο και είχε στόχο να τον σκοτώσει. Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, γιατί δηλαδή ο Ρουπακιάς ως επαγγελματίας δολοφόνος τον χτύπησε στο μηρό, απάντησε πως είχε στόχο τη μηριαία αρτηρία και όχι ένα απλό χτύπημα στο πόδι.

Ερωτηθείς για τον λόγο που η παρέα του Π. Φύσσα καθυστέρησε να αποχωρήσει από την καφετέρια κοράλι, ενώ είχαν ήδη διαπιστώσει ότι μαζεύονται απέναντι τους άτομα με εχθρικές διαθέσεις, τόνισε ότι τους καθυστέρησε ο μεσολαβητής.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι έχει λάβει γνώση για τον χαρακτήρα της οργάνωσης από το διαδίκτυο, αλλά και τη δικογραφία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς τον μάρτυρα, η Υπεράσπιση χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη λέξη «θανόντας», προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα. «Τον λέτε «θανόντα», είναι δολοφονημένος. Όχι άλλη φορά "θανόντα", σας παρακαλώ, κυρία πρόεδρε, και με συγχωρείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού υπέβαλε τις ερωτήσεις προς τον μάρτυρα, η Υπεράσπιση σχολίασε την κατάθεση του, λέγοντας πως είναι αναξιόπιστος και στηρίζει τα όσα λέει στη δική του κρίση.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο Γιώργος Ρώτας, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος και αποκάλυψε το όνομα του μεσάζοντα λέγοντας πως είναι ο Χατζησταμάτης και είναι αστυνομικός. Επίσης, αποκάλυψε ότι πηγαίνοντας προς την καφετέρια, αντίκρισε «προς την Ξάνθου μέσα στη Πάυλου Μελά πολλά άτομα κρατούσαν κράνη στα χέρια περίπου 40 -50 άτομα».

Τέλος, υποστήριξε πως όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας, είδε τον Παύλο Φύσσα και τον Ρουπακιά να παλεύουν. «Τους είδα να χτυπιούνται , μαύρα μπλουζάκια. Είδαμε τον Φύσσα να χτυπιέται με τον  Ρουπακιά. Χτυπιόντουσαν οι δυό τους τραβιόντουσαν από τις μπλούζες. Οι άλλοι πάνε προς το Φύσσα ο Ρουπακιάς πήγε προς το αυτοκίνητο. Πηγαίνει ο συνάδελφός μου ο Δεληγιάννης τον τραβάει προς τα πίσω φωνάζει ο Φύσσας "με μαχαίρωσε με μαχαίρωσε". Του κάναμε σωματικό έλεγχο ενώ φώναζε ο άλλος "με έχει μαχαιρώσει με έχει μαχαιρώσει". Είχε παρκάρει ανάποδα στην Παναγή Τσαλδάρη».
Δήλωση Πολιτικής Αγωγής για τη ματαίωση μεταφοράς τόπου διεξαγωγής

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής καταγγέλουν την «απροκάλυπτη ματαίωση της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο Αθηνών ενώ είχαν ολοκληρωθεί τα έργα», όπως αναφέρουν στη δήλωση τους που ανέγνωσαν εντός της αίθουσας. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, αντί να μεταφερθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στον χώρο του Εφετείου Αθηνών, όπως έχει επανειλημμένα ζητηθεί από την Πολιτική Αγωγή, τους τοπικούς φορεις, σύσσωμη την κοινωνία Κορυδαλλού και την Πρόεδρο, ο υπουργός Δικαιοσύνης όρισε το Εφετείο ως τόπο διεξαγωγής της δίκης του Noor 1. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την υποβάθμιση της δίκης,την περιφρόνηση του δικαστηρίου, και την παρεμπόδιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής και δημοσιοτητάς της.

Σημειώνεται ότι για λόγους υγείας η αδελφή του Παύλου σταμάτησε την κατάθεσή της, την προηγούμενη εβδομάδα, προσκομίζοντας μέσω της συνηγόρου της, ιατρική γνωμάτευση από την οποία αποδεικνύεται, ότι παρουσιάζει έντονες νευροφυτικές διαταραχές εξαιτίας των οποίων πρέπει να παραμείνει κλινήρης και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος κατά τον οποίο θα επανέλθει.

Δείτε αναλυτικά την εξέλιξη της δίκης:
13:59
Μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, προκειμένου να υπάρξει πιο αναλυτική κατάθεση του μάρτυρα, η δικη διακόπτεται για την Πέμπτη
14:00
Εισαγγελέας:Πόση ώρα κάνατε να φτάσετε στο σημείο;

Ρώτας: 5-6 λεπτά

Εισαγγελέας:Σας είχαν δει; Αντιλήφθηκαν την παρουσία σας;

Ρώτας: Όχι.

Εισαγγελέας:Ήρθε κανείς σε εσάς να ζητήσει βοήθεια;

Ρώτας: Σε εμένα δεν ήρθε κανένας

Εισαγγελέας:Προσπάθησε κανείς να σας εμποδίσει να συλλάβετε κάποιον;

Ρώτας: Όχι κανείς.
 

13:42
Εισαγγελέας:Αυτοί οι 50 που είχαν μαζευτεί τι φωνάζανε;

Ρώτας: Δεν άκουσα

Εισαγγελέας:Από τους άλλους δεν έχετε ακούσει κάτι να λέγεται;

Ρώτας: Όχι δεν άκουσα κάτι

Εισαγγελέας: Έφτασε κάποιος συνάδελφός σας πιο πριν από εσάς;

Ρώτας: Ήταν οι δύο άλλοι πιο μπροστά μου.
13:54
Πρόεδρος: Είδατε άλλα άτομα μέσα στο αυτοκίνητο;

Ρώτας: Όχι, δεν είδα άλλους μέσα

13:53
Ρώτας: Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ρουπακιά δεν μας επιτέθηκε κάποιος. Το αμάξι ήταν στα 4-5 μέτρα από το σημείο της συμπλοκής, δεν το θυμάμαι αν ήταν ανοιχτή η μηχανή του
13:52
Ρώτας: Όταν βγήκα πάνω στη διασταύρωση είδα το επεισόδιο, 4-5 άτομα που συμπλέκονταν. Οι υπόλοιποι έφυγαν τρέχοντας, ο Φύσσας και ο Ρουπακιάς συνέχιζαν. Θεωρώ ότι ήταν μέλη της Χ.Α. όσοι έτρεξαν. Άν γνώριζαν οι γύρω του ότι ο Ρουπακιάς πήγε να σκοτώσει τον Φύσσα, θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν

13:49
Εισαγγελέας: Με ποιόν μίλησε η κοπέλα του;

Ρώτας: Με εμένα όχι, μπορεί να μίλησε με κάποιον συνάδελφο. 
13:48
Εισαγγελέας: Είδατε τα 50 άτομα να καθοδηγούνται από κάποιον;

Ρώτας:  Δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο, κινούνταν διάσπαρτα

13:46
Πρόεδρος: Συλλάβατε άλλον εκτός του Ρουπακιά;

Ρώτας:  Η δική μου ομάδα όχι. Έχουμε καλέσει το ΕΚΑΒ και προσπαθούμε να ασφαλίσουμε το αμάξι του Ρουπακιά. Είχε μαζευτεί πολύς κόσμος, το κέντρο μας είπε να κάνουμε προσαγωγή σε όσους έφεραν τα χαρακτηριστικά της Χ.Α. Πλησίασε κάποια κοπέλα, αυτό. Δεν ήρθε κάποιος άλλος σε εμένα, εμείς φωνάζαμε τον κόσμο, αναζητούσαμε μάρτυρες. Κανείς δεν μας είπε ότι είδε το περιστατικό
13:39
Πρόεδρος: Είναι συνηθισμένο να βλέπετε ομάδες της Χ.Α. να συγκεντρώνονται;

Ρώτας:  Από ΜΜΕ τους έχω ξαναδεί να κάνουν πορείες και γενικότερα έχω παρακολουθήσει τη δράση τους. Έχω δει και να δημιουργούν επεισόδια από ΜΜΕ, όχι προσωπικά

13:40
Πρόεδρος: Ξέρετε κάτι για την ιεραρχία τους;

Ρώτας: Όχι

Πρόεδρος: Ξέρετε για το γεγονός ότι τους αποδίδονται κατηγορίες για άλλα περιστατικά;

Ρώτας: Από τα ΜΜΕ ξέρω για τους Αιγύπτιους ψαράδες, το ΠΑΜΕ και τα υπόλοιπα περιστατικά που είναι γνωστά.

Πρόεδρος: Μάθατε μετά το περιστατικό για εκδηλώσεις που έχουν κάνει;

Ρώτας: Ξέρω για το μνημείο του Φύσσα, ότι πήγαν μετά από μια πορεία και το βεβήλωσαν.
13:38
Πρόεδρος: Που αλλού έχετε δει άτομα της Χρυσής Αυγής;

Ρώτας: Σε μια πορεία Νίκαια-Κορυδαλλό όπου έκαναν έναν κύκλο και κατέληξαν στα γραφεία τους και εμείς τους ακολουθούσαμε. 

13:37
Πρόεδρος: Μπορείτε να θυμηθείτε πόσα άτομα αποτελούσαν το «τσούρμο» στην Τσαλδάρη.

Ρώτας: 4-5 άτομα εκεί γύρω.Πέρα από την διασταύρωση που κοιτάγαμε, φαίνεται ένα τσούρμο και χέρι και πόδια. Φαινόταν ότι κάτι γίνεται αλλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε.

Πρόεδρος: Είδατε φωτογραφίες να αναγνωρίσετε άτομα;

Ρώτας: Από τους κατηγορούμενους, τα πρόσωπά τους μου φαίνονται γνώριμα πολλά αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν είναι από εκείνο το βράδυ ή από πορείες της Χυσής Αυγής ή άλλα περιστατικά.
13:29
Πρόεδρος: Ησασταν μπροστά την ώρα της συμπλοκής;

Ρώτας: Εμείς δεν είδαμε το μαχαίρι, δεν μπορούσαμε από τέτοια απόσταση. Όταν τους χωρίσαμε, είδαμε τον Ρουπακιά να πηγαίνει προς το αυτοκίνητο. Φωνάζει ο Φύσσας «με μαχαίρωσε - με μαχαίρωσε». Κάναμε στον Ρουπακιά σωματικό έλεγχο, είδαμε ένα μαχαίρι στην μπροστινή ρόδα του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν ανάποδα παρκαρισμένο.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε τον Ρουπακιά τίποτα;

Ρώτας: Τον ρώτησα: Γιατί τον χτύπησες; Και μου απάντησε: Χτύπησαν κάτι δικούς μου.

13:27
Ρώτας: Τους είδα να χτυπιούνται οι δύο τους και οι άλλοι έχουν αρχίσει και τρέχουν. 
13:24
Ρώτας: Είδα από μακριά 3-4 άτομα να βρίσκονται στο σημείο που μαχαιρώθηκε ο Π. Φύσσας, στο νούμερο 62. Ένα τσούρμο είδα, να χτυπιέται. 2 φορούσαν μαύρα μπλουζάκια, χτυπούσαν κάποιον. Είδαμε τον Φύσσα και τον Ρουπακιά να είναι στα χέρια και να χτυπιούνται. 

13:20
Πρόεδρος: Τι είδατε έξω από την καφετέρια;

Ρώτας: Είδαμε τα άτομα της Χ.Α. να φωνάζουν, κοιτούσαν και εμάς περίεργα. Είδαμε μια ομάδα 20-30  άτομα μέσα από την Παύλου Μελά να τρέχει και να φωνάζει. Ξεκίνησε ο αστυφύλακας Τσουλακίδης και εμείς μαζί να ρωτάει ποιοι είσαστε, που πάτε. Δεν είδαμε τι ακριβώς έγινε, άρχισαν να βρίζουν λέγοντας, θα σας γαμήσουμε, πιάστε τους κλπ. Δεν είδαμε ποιους ακριβώς κυνηγούσαν 
13:19
Πρόεδρος: Τι είδατε έξω από την καφετέρια;

Ρώτας: 4-5 άτομα, δεν είδα να κρατούν κάτι στα χέρια τους. Σταματήσαμε εκεί πέρα, πλησίασε ένα άτομο τον αστυφύλακα που ερχόταν και ο Χατζησταμάτης(μεσάζοντας) του μιλούσε. Υπήρχε λέει ο Χατζησταμάτης μια ένταση, κάποια άτομα της Χ.Α. είχαν διένεξη με άτομα του γνωστού χώρου.

13:15
Πρόεδρος: Τι είδατε μόλις φτάσατε στο σημείο;

Ρώτας: Είδαμε 50 άτομα στην Παύλου Μελλά περίπου 50 άτομα που κρατούσαν κράνη. Ήταν σταματημένοι, κοντοκουρεμένοι, μαυροφορεμένοι, με μούσια, ρόπαλα στα χέρια και κράνη. 
13:13
Ρώτας: Η ομάδα του Κερατσινίου προηγούνταν, μετά ήταν η δικιά μας μηχανή, εγώ δεν οδηγούσα
13:12
Πρόεδρος: Πόση απόσταση ήταν από το σημείο που βρισκόσασταν;

Ρώτας: Περίπου 7 χιλιόμετρα, κάναμε λιγότερο από πέντε λεπτά να φτάσουμε
13:10
Πρόεδρος: Που βρισκόσασταν τη μέρα εκείνη;

Ρώτας: Ήμουν με τους συναδέλφους μου και κατά τις 12 παρά πέντε περίπου, πήραμε σήμα από το κέντρο. Αυτό που έλεγε ήταν πως 50 άτομα βρισκόντουσαν με ρόπαλα κατευθύνονται στην καφετέρια Κοράλλι. Ήμασταν στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα

13:07
Ξεκινάει η κατάθεση του αστυνομικού Γιώργου Ρώτα
13:09
Η Υπεράσπιση αναφέρει ότι θεωρεί ψευδή την κατάθεση, ισχυριζόμενη ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα στο αυτοκίνητο. 

13:06
Ο μάρτυρας την αναγνώρισε ως μια από τις επιβαίνουσες στο αυτοκίνητο, την οποία έφερε στην αίθουσα η Υπεράσπιση.Η γυναίκα ονομάζεται Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη.
13:06
Το δικαστήριο αποφασίζει να κάνει δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Άγγου, ώστε ο Σεϊρλής να κοιτάξει άτομο(γυναίκα) και να δει αν το αναγνωρίζει.

13:02
Δήλωση Πολιτικής Αγωγής για τη ματαίωση μεταφοράς τόπου διεξαγωγής
Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής καταγγέλουν την «απροκάλυπτη ματαίωση της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο Αθηνών ενώ είχαν ολοκληρωθεί τα έργα», όπως αναφέρουν στη δήλωση τους που ανέγνωσαν εντός της αίθουσας. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, αντί να μεταφερθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στον χώρο του Εφετείου Αθηνών, όπως έχει επανειλημμένα ζητηθεί από την Πολιτική Αγωγή, τους τοπικούς φορεις, σύσσωμη την κοινωνία Κορυδαλλού και την Πρόεδρο, ο υπουργός Δικαιοσύνης όρισε το Εφετείο ως τόπο διεξαγωγής της δίκης του Noor 1. Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την υποβάθμιση της δίκης,την περιφρόνηση του δικαστηρίου, και την παρεμπόδιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής και δημοσιοτητάς της.
13:01
Η Πρόεδρος κάλεσε και πάλι τον κ. Σεϊρλή, ώστε να γίνουν κάποιες επισημάνσεις
12:54
Η δίκη ξεκινάει

12:24
Η δίκη θα συνεχιστεί σε λίγο με την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού, Γιώργου Ρώτα
11:42
Διακοπή της δίκης για μισή ώρα

11:39
Οι συνήγοροι της Υπεράσπισης έχουν πάρει τον λόγο και μιλούν συνεχώς γιια αναξιοπιστία του μάρτυρα
11:34
Η Πρόεδρος ζητά από τους συνηγόρους της Υπεράσπισης να επιδείξουν σεβασμό και να μην αστειεύονται συνεχώς μεταξύ τους, γελώντας, κατά τη διάρκεια της δίκης.

11:29
H  Υπεράσπιση προσκόμισε την άδεια της μοτοσικλέτας του Αναδιώτη, λέγοντας «Ο μάρτυρας έχει πει ότι ένα κόκκινο σκούτερ ανέβηκε στο πεζοδρόμιο. Η άδεια του πελάτη μου δείχνει ότι ούτε σκούτερ είναι ούτε κόκκινο».

Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Τζέλης έκανε παρέμβαση λέγοντας ότι ο Αναδιώτης ήταν πεζός.

Σχολιασμός της κατάθεσης από την Υπεράσπιση:

Να επισημανθούν τρια σημεία της κατάθεσης Σεϊρλή: Σε όλες τις καταθέσεις προανακριτικές και ανακριτικές δεν είπε «Θα σας σκοτώσουμε».Είπε μόνο το «κότες». Αυτό το είπε πρώτη φορά εδώ.

Περιγράφει σε άλλες καταθέσεις ακριβώς τον οδηγό, με περιγραφή που μοιάζει με τον Ρουπακιά. Σήμερα δεν έκανε καμία τέτοια αναφορά παρά μόνο στο βλέμμα του.

Σε προηγούμενες καταθέσεις είπε: Τελευταίοι μείναμε εγώ ο Φύσσας και ο Ξυπόλυτος, ενώ ενώπιον σας είπε ότι έμεινε ο Μελαχρινόπουλος.
Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψιν του αυτά και να κρίνει ότι ο μάρτυρας δεν είναι αξιόπιστος.  

Η Υπεράσπιση ζητεί να επισημανθούν οι αντιφάσεις που υποστηρίζει ότι υπάρχουν στην κατάθεση Σεϊρλή.
11:14
Σχολιασμός της κατάθεσης από την Πολιτική Αγωγή:

Τα ουσιαστικά σημεία της κατάθεσης του μάρτυρα είναι δύο: η οργανωμένη επίθεση και ο φόβος μπροστά στην επίθεση. Είπε ότι πήγαινε να καταθέσει συνοδεία συγγενών και φίλων λόγω του φόβου.

Ο μάρτυρας ήταν ακριβής και θα πρέπει να εκτιμηθεί ότι δεν είπα παραπάνω πράγματα απ’όσα γνώριζε. Μίλησε μόνο για όσα ήταν μπροστά, παρ’ότι ήρθε αντιμέτωπος με παραπλανητικές ερωτήσεις και ήρθε αντιμετωπος με μια προσπάθεια σύγχυσης.

Το δικαστήριό σας πρέπει να κρατήσει τη διαφοροποίηση του συνηγόρου Λαγού από τον Πατέλη, με τη φράση «Ο Πατέλης λέει ότι θέλει».

11:09
Η Υπεράσπιση καταθέτει φωτοτυπία φωτογραφίας στην Πρόεδρο.
11:09
Η υπεράσπιση αιτείται να ζητήσει από τον μάρτυρα να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο το οποίο έχει αναφέρει στην κατάθεσή του ότι έχει αναγνωρίσει. Το πρόσωπο το οποίο ζητεί η υπεράσπιση να αναγνωριστεί δεν είναι κατηγορούμενος. 

Η Πρόεδρος ζητά από τον γραμματέα να σημειώσει το αίτημα.

11:04
Υπεράσπιση: Γιατί όταν σταμάτησε το αμάξι κοιτάζατε τις κοπέλες πίσω και όχι τον οδηγό;

Σ:Σας είπα ότι ήταν στο οπτικό μου πεδίο.

Υπεράσπιση: Πίσω από τον οδηγό ήταν η Μπαξεβανάκη;

Σ: Σας έχω πει ότι ήταν η μαυρομάλλα.

Υπεράσπιση: Στην κατάθεσή σας λέτε ότι αναγνωρίζετε μια ξανθιά 35 χρονών.

Σ: Μου έδειξαν τις φωτογραφίες μετά από 8 μήνες κύριε.
11:02
Υπεράσπιση: Το αυτοκίνητο του Ρουπακιά σε ποια θέση σταμάτησε και σας ρώτησε που είναι η Τσαλδάρη;

Σ:Βρισκόμουν δίπλα στον Παύλο. Ήμουν από την πλευρά του οδηγού πίσω από τον οδηγό.

Υπεράσπιση: Έχετε πει ότι τον συνοδηγό δεν τον αναγνωρίζετε αλλά ήταν φαλακρός.

Σ:Κοντοκουρεμένος

Υπεράσπιση: Στην κατάθεσή σας είπατε ότι είχε μαλλιά 2 πόντους. Με δύο πόντους τον λέτε φαλακρό κάποιον;

Σ: Ο φαλακρός είναι πάθηση. Ο καραφλός είναι κούρεμα. Είπα ότι ήταν κοντοκουρεμένος. 

10:53
Υπεράσπιση:  Έχετε καταθέσει ότι ο Λαγός μίλησε με Μιχαλολιάκο. Πως το γνωρίζετε;

Σ:  Είναι η άποψη μου, από όσα έχω συγκεντρώσει από το διαδίκτυο
Υπεράσπιση: Πως ξέρετε ότι ήταν οργανωμένη ομάδα;

Σ: Το έχω ήδη απαντήσει. Αν είναι δυνατόν... Δεν έκατσα να τους μετρήσω κιόλας, μας κυνηγούσαν
10:50
επίθεση;

Σ: Σας ξαναείπα είδα μια ομάδα που ερχόταν καταπάνω μας, δεν έκατσα να μετρήσω αν ερχόντουσαν από μπροστά, από πλάγια κλπ. Ξέρω σίγουρα ότι μας επιτέθηκαν κάποια άτομα και μας καταδίωξαν στα στενά. Σίγουρα δεν ήταν περαστικοί.

10:51
Υπεράσπιση:  Αναφερθήκατε και σε άλλες υποθέσεις όπως του Λουκμάν. Πως γνωρίζετε ότι οι επίθέσεις συνδέονται μεταξύ τους;

Σ:  Από τις ειδήσεις, από όσα έχω διαβάσει
10:50
Μάγδα Φύσσα:Όχι άλλη φορά θανόντα! Δολοφονημένος είναι
Υπεράσπιση: Λέτε ότι ο θανών με τη Χρυσή Αυγή δεν είχε αντιδικία.Ποιο το κίνητρο λοιπόν,να δοθεί εντολή από έναν βουλευτή για να γίνει η επίθεση;

Η Μάγδα Φύσσα σηκώνεται όρθια και λέει: «Ας σας το πει ο ίδιος. Και μην ξαναπείτε τον Παύλο θανόντα! Όχι άλλη φορά θανόντα. Δολοφονημένος είναι!».

10:47
Υπεράσπιση: Διαβάζω συνομιλία από την ΕΥΠ. «Γιώργο πες μου αλήθειες για να μη σας γαμήσω τώρα.» 18:51:56 στις 19/9/2013

Ένταση στο δικαστήριο και διαμαρτυρίες από την Πολιτική Εντολή.

Υπεράσπιση: Το να ακούγονται υπερβολές από την Οικογένεια Φύσσα το ανέχτηκα. Όχι όμως να έρχεται ένας μάρτυρας που δεν θυμάται καλά…

Πρόεδρος: Δεν θα ρωτάτε έτσι. Δεν θα λέτε για το τι είπαν άλλοι. Δεν μπορεί να ξέρει ο μάρτυρας.Άλλη ερώτηση.
10:45
Σ: Από το βίντεο στην επίθεση στο πανηγύρι.

Υπεράσπιση: Ξέρετε αν ο Ι.Λαγός πήγε εκεί;

Σ: Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο περιστατικό. Είδα ότι περιμένουν εντολή από τον Λαγό.

10:42
Υπεράσπιση: Από ποια στοιχεία της δικογραφίας έχετε καταλήξει ότι ο Λαγός έδωσε την εντολή;

Σ: Στοιχεία από την δικογραφία δεν έχω. Υπάρχει όμως το βίντεο με το οποίο έγινε ολόκληρο θέμα, όπου σε μια επίθεση περιμένουν να πάρουν εντολή από τον Λαγό;

Υπεράσπιση: Λέτε για το βίντεο που απαγορεύτηκε από το δικαστήριο και υπάρχει στο διαδίκτυο;

Πρόεδρος: Απαγορεύτηκε; Είπατε ότι απαγορεύσαμε βίντεο;

Υπεράσπιση: Αυτό που έχετε πει ότι θα προβληθεί άλλη στιγμή και όχι τώρα. 
10:39
Σ: Υπάρχει συνομιλία στο διαδίκτυο. Με τον Κασιδιάρη να λέει «κωλόπαιδο» τον Παύλο Υπάρχουν αυτά στο youtube.

Υπεράσπιση: Πώς έλαβε αυτή τη συνομιλία; Να μας πει.Να το ελέγξουμε. Που το βρήκε; Σε ποιο σαιτ;

Σ:Ξέρετε πώς λειτουργεί το ίντερνετ; Στο Facebook μου εμφανίστηκε και το είδα. Έναν σύνδεσμο πάτησα.  

10:35
Υπεράσπιση: Μπορείτε να μου κατονομάσετε κάποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει και αποδείκνυει πως η Χ.Α. είναι φασιστική ομάδα;

Σ: Αν γυρίσετε κατά το παρελθόν, θα δείτε ότι υπάρχουν βιβλία του κόμματος που αναφέρονται στον Χίτλερ
10:29
Υπεράσπιση: Τον Ρουπακιά τον προσέξατε μέσα στο αυτοκίνητο; Είπατε ότι σας είχε κοιτάξει επίμονα

Σ: Είπα και πάλι ότι εστίασα στα πίσω καθίσματα.

10:30
Υπεράσπιση: Το ταξί που πήρατε για τον ασθενή πόση ώρα έκανε;

Σ: Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς. Βάλαμε τον ασθενή στον ταξί, σταθήκαμε λίγο και οι άλλοι ήταν απέναντί μας.
10:28
Υπεράσπιση: Θυμάστε αν στο σημείο που αφήσατε τον φίλο σας στο ταξί, περνούσαν μηχανές ΔΙΑΣ;

Σ:  Όταν έφυγε το ταξί, εμφανίστηκε μηχανή της ΔΙΑΣ

10:27
Υπεράσπιση: Στη πρώτη σας κατάθεση γιατι δεν το είπατε;

Σ:  Απάντησα την προηγούμενη φορά. Μετά από δέκα ώρες, με τον φίλο μας νεκρό, την όποια σύγχυση, δεν είναι εύκολο να απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια των ημερών που ακολούθησαν, ζούσαμε με φόβο, ήταν δύσκολα
10:27
Υπεράσπιση:  Αυτοί που είδατε εν συνεχεία,  κρατούσαν μαδέρια και ρόπαλα ή όχι;

Σ:  Απάντησα πριν και είπα ναι

10:27
Υπεράσπιση: Από τις 25 Σεπτεμβρίου που δώσατε κατάθεση στην ανακρίτρια του Πειραια, μέχρι τον Μάρτιου του 2014 δεν θυμηθήκατε το συμβάν για τα ρόπαλα και τα ξύλα ώστε να δώσετε κάποια συμπληρωματική κατάθεση;

Σ: Έχω πει ότι μετά το συμβάν άλλαξαν κάποια πράγματα στη ζωή μου.

Υπεράσπιση: Πόση ώρα βρισκόσασταν στο σημείο Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη, αφού φύγατε από το Κοράλλι;

Σ: Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς τον χρόνο. 
10:22
Υπεράσπιση: Έχετε καταθέσει ότι όλοι σας ήθελαν νεκρούς και ότι ήσασταν στοχοποιημένοι. Έχετε ακούσει κατά τη διάρκεια της επίθεσης να λένε «Εκεί είναι ο Φύσσας, ή εκεί είναι ο ψηλός»; Κάτι που να τον στοχοποιεί;

Σ: Έχω πει όχι.

10:19
Υπεράσπιση:  Το μόνο όπλο που είδατε ήταν ένα μαδέρι;

Σ:  Κατά την ώρα της επίθεσης είδαμε κράνη, μαδέρια και άλλα. Το ένα μαδέρι το είδα στους π΄ρωτους τέσσερις έξω από το κοράλι, τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια της επίθεσης

Υπεράσπιση: Ποιά η απόσταση του κοραλιού από το σημείο που σας έγινε η επίθεση;

Σ: Περίπου 100 μέτρα

Υπεράσπιση: Είπατε ότι από τη στιγμή που βγήκατε από την καφετέρια, μέχρι να σας επιτεθούν μεσολάβησαν 20 λεπτά. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι μεσολάβησε; Αισθανθήκατε απειλή και χρινοτριβούσατε;

Σ: Σας είπα ότι ο μεσολαβητής ερχόταν και μας μίλαγε και καθυστερήσαμε. Αφήσαμε και τον φίλο μας να πάρει ταξί. Οι κινήσεις μας ήταν αργές, δεν είχαμε στη σκέψη μας ότι θα ακολουθήσει αυτό που ακολούθησε. Περιμέναμε και να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας
10:16
Υπεράσπιση: Θέλω να μου δώσετε μια λογική εξήγηση που σηκώνονται 7 άτομα από μια καφετέρια και πάνε να βρουν 3 άλλους σε μια άλλη καφετέρια με κίνδυνο να μην βρουν θέση λόγω του αγώνα.

Σ: Γνωρίζαμε ότι υπήρχε θέση.

Υπεράσπιση: Στράφηκε κανείς από εσάς στον μεσολαβητή να του πει ότι δεν γνωρίζουμε τους ανθρώπους και δεν ξέρουμε γιατί μας λες αυτά τα πράγματα;

Σ: Έχω ξαναπεί ότι εγώ προσωπικά στράφηκα προς αυτόν και του είπα ότι θέλουμε να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας.

10:12
Υπεράσπιση: Ποιά άτομα γνωρίσατε για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ;

Σ: Για πρώτη φορά είδα τον Κοντονικόλα, αλλά και ένα άλλο άτομο που δεν συνέχισε μαζί μας και δεν το θυμάμαι
10:12
Υπεράσπιση: Κύριε μάρτυρα έχετε πει ότι υπήρχαν μέσα στο αυτοκίνητο ένας συνοδηγός και δύο γυναίκες πίσω. Έχετε αναγνωρίσει κάποια από τα πρόσωπα;

Σ: Όχι