Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία: Δέχτηκε σφαίρα στην αγκαλιά της μητέρας της

 από τον Μ ..
Σφαίρα στην αγκαλιά της μητέρας του δέχτηκε τρίχρονο κορίτσι την Κυριακή στα Άδανα της Τουρκίας εν μέσω συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη σκιά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που αιματοκύλισε τη συγκέντρωση του Σαββάτου στην Άγκυρα.

Οι γονείς της Τεβρίζ Ντορά
Το παιδί κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε μετά τον τραυματισμό από πυρά αγνώστου.

Η μητέρα της μικρής Τεβρίζ Ντορά στεκόταν έξω από το σπίτι της με το παιδί στην αγκαλιά παρακολουθώντας τα επεισόδια όταν σφαίρα χτύπησε το κοριτσάκι.

Οργισμένες διαδηλώσεις στην Τουρκία


Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην Άγκυρα το βράδυ της Δευτέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο μακελειό, με σύνθημα «Το κράτος δολοφόνος είναι υπόλογο». Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι φοιτητές. Χαρακτήρα αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων αποκτούν ακόμα και οι κηδείες των θυμάτων.
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/turkey%20demonstration1444717405.jpg
Στιγμιότυπο από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μακελειό στην Τουρκία
Το βράδυ της Δευτέρας, εκατοντάδες κόσμου πραγματοποίησαν ακόμα μία πορεία στην Άγκυρα για την επίθεση. Η πορεία μετατράπηκε σε συγκέντρωση εναντίον του Ερντογάν, με κεντρικό σύνθημα: «Το κράτος δολοφόνος είναι υπόλογο».

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας. Παράλληλα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και κινητοποιήσεις στην Κωνσταντινούπολη, ενώ φοιτητές προχώρησαν σε διαμαρτυρίες στα διάφορα πανεπιστήμια της πόλης.

Ακόμη πιο οργισμένο είναι το κλίμα σε συγκεντρώσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στα Άδανα, όπως μεταδίδει η Hurriyet, οργανώσεις και συνδικάτα πραγματοποίησαν πορεία, παρουσία στελεχών τόσο του HDP όσο και του κεμαλικού CHP.

Κηδείες των θυμάτων γίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς οι σοροί τους επιστρέφουν στις πόλεις καταγωγής....

Στη Μαλάτεια, έξι μέλη της νεολαίας του CHP τάφηκαν παρουσία του προέδρου του αντιπολιτευόμενου κόμματος, ενώ η παρουσία του προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, από το κυβερνών ΑΚΡ, εξόργισε το πλήθος που άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

Στην Άγκυρα κηδεύτηκε υποψήφια του HDP, παρουσία του επικεφαλής του κόμματος Σελαχετίν Ντεμιρτάς.
Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός των νεκρών παραμένει στους 97, με αρκετούς όμως τραυματίες ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Υψηλότερα ανεβάζει τον αριθμό ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB) μιλώντας για 107 νεκρούς, ενώ το HDP μιλά για 127 νεκρούς.

Το απόγευμα της Δευτέρας, οι πρέσβεις των χωρών της ΕΕ έφτασαν μαζί στο σημείο της επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα. Οι πρέσβεις των «28» άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες για τις πορείες των ερευνών, οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας είχαν χρησιμοποιήσει 5 κιλά ΤΝΤ ο καθένας.

Από την τουρκική κυβέρνηση ανακοινώθηκε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση «μεγάλος αριθμός» υπόπτων, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν έχουν σχέσεις με κάποια οργάνωση. Ο πρωθυπουργός Νταβούτολγου είχε αναφέρει πως «βασικός ύποπτος» θεωρείται η ISIS.
Το κράτος δολοφόνος του σουλτάνου Ερντογάν κατηγορεί την ISIS, όμως χρησιμοποιεί τα δολοφονικά μέσα της προκειμένου να εξαλείψει κάθε φωνή δημοκρατικής διαφωνίας και προσπαθεί να εξοντώσει καθετί δημοκρατικό...

Ζητείται πολιτική εκδίκηση στη μνήμη των θυμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: