Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δείτε ζωντανά τη φωνή της ΕΡΤ - Ανατροπή τώρα των αντιδημοκρατικών πραξικοπημάτων και της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει

Παρακολουθήστε live την ΕΡΤ




Για λόγους προσωπικούς είχαμε διακόψει κάποιο διάστημα τις δημοσιεύσεις μας.

Η πορεία των γεγονότων τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, ήταν όπως την είχαμε προδιαγράψει.

Η οικονομική και κοινωνική θέση των Ελλήνων πολιτών έχει χειροτερεύσει δραματικά.

Είχαμε εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει ότι το μνημονιακό καθεστώς για να μπορέσει να επιβληθεί και να συνεχίσει την αφαίμαξη του λαού μας, θα προχωρά όλο και περισσότερο σε ακραία αυταρχικά μέτρα ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

Άλλωστε, είχαμε επισημάνει ότι και τα ίδια τα μνημόνια και ο τρόπος που αποφασίστηκαν κινούνται έξω από τα όρια της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

Ακολούθησε η βιομηχανία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που αποσταθεροποιύσε συνεχώς τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Οι επιστρατεύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και χυδαίων μεθόδων προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου με την αξιοποίηση της υποστήριξης των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και καναλιών αποτέλεσε την έκφραση της «σιδηράς πυγμής» της κυβέρνησης ανδρεικέλων του Αντώνη Σαμαρά.

Τελευταίο και μοναδικό παράδειγμα στα παγκόσμια χρονικά είναι η φασιστικού τύπου κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ.

  Που  μπορεί να είχε «αμαρτωλές» σελίδες – που οι ίδιοι οι κυβερνήτες αυτής της χώρας διαχρονικά είχαν δημιουργήσει – αλλά ταυτόχρονα εξέφραζε την αξία του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, της ελεύθερης πληροφόρησης. Συνδεόταν με στιγμές που έχουν σημαδέψει την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Μόνο που αυτή τη φορά, ίσως, δεν τα υπολόγισαν τόσο καλά.

Δεν υπολόγισαν το ξέσπασμα δεκάδων χιλιάδων πολιτών σε όλη τη χώρα. Που μαζικά και αποφασιστικά και ανεξάρτητα από πολιτικές διαιρέσεις έτρεξε να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να απαιτήσει την ανατροπή του αντιδημοκρατικού εκτρώματος.

Δεν υπολόγισαν τις διαστάσεις της διεθνούς κατακραυγής και αγανάκτησης.

Και μάλλον ήρθε η ώρα.

Αποφασιστικά και δυνατά να αγωνιστούμε για την ανατροπή της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης.

Να σταματήσουμε τον αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικό κατήφορο.


ΤΩΡΑ!