Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

"Το Ισλαμικό Κράτος" - ένα αποκαλυπτικό βίντεο από το Vice News

Ένα από τα φαινόμενα που σημάδεψαν το 2014 είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της δράσης του Ισλαμικού Κράτους με όλη τη  φρικαλεότητα και βαρβαρότητα του.

Το Ισλαμικό Κράτος, που συγκροτήθηκε από μια σκληροπυρηνική σουνιτική ομάδα που διακήρυσσε τη τζιχάντ και η οποία  είχε παλαιότερα δεσμούς με την Αλ Κάιντα, πέτυχε να  κατακτήσει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας μέσα στο 2014. 

  Γνωστό και  ως το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS), η ομάδα αυτή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκαταστήσει το χαλιφάτο και  χαρακτηρίζει τον ηγέτη της, τον μυστηριώδη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ως το χαλίφη.

Η κεραυνοβόλα επέκταση  του Ισλαμικού Κράτους σε ολόκληρη τη Συρία και το Ιράκ, τον Ιούνιο συγκλόνισε τον κόσμο. Αλλά δεν ήταν μόνο στρατιωτικές νίκες του IS, που έχουν συγκεντρώσει την προσοχή - είναι, επίσης, ο ρυθμός και η ένταση  με την οποία τα μέλη του έχουν αρχίσει να οργανώνουν ένα πραγματικό  κράτος.

Ξεπλένοντας μετρητά και αξιοποιώντας  όπλα  των ΗΠΑ που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των επιχειρήσεων του στο Ιράκ, αλλά ακόμη και χρήματα από το δουλεμπόριο ανθρώπων - κυρίως γυναικών και παιδιών - όπως και από λύτρα από τις ομηρίες αθώων, συνήθως, ανθρώπων, η επέκταση του ισλαμικού κράτους δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι επιβράδυνσης. 

Κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και μόνο, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν νέες περιοχές στο βόρειο Ιράκ, απείλησαν την  κουρδική ημιαυτόνομη περιοχή ενώ οργάνωσαν κυριολεκτικά πολιτική γενοκτονίας  έναντι των Χριστιανών και άλλων μειονοτήτων που εγκαταλείπουν  τις εστίες τους για να γλιτώσουν.

 Η ρεπόρτερ Medyan Dairieh των Vice News για τρεις εβδομάδες ;ezhse me ton  ISIS, επιτυγχάνοντας μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην ομάδα στο Ιράκ και τη Συρία ως η πρώτη και μοναδική δημοσιογράφος που παρουσίασε με ντοκουμέντα τις εσωτερικές λειτουργίες του. 

Το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο παρουσιάζουμε σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: