Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη Σαμαρά: εμπόριο φόβου και κινδυνολογίας


Σε έκτακτη συνέντευξη του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς – που την έδωσε σε παρατρεχάμενούς του δημοσιογράφους, της  «αντικειμενικής» ΝΕΡΙΤ, στημένη, δηλαδή, στα μέτρα του – κατέφυγε στις γνωστές και αναμενόμενες συνταγές:

Το Φόβο
Την Κινδυνολογία

Για την επερχόμενη καταστροφή αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ …
Για τον κίνδυνο να βγούμε από την ευρωζώνη …
Και άλλα φοβερά και τρομερά που θα συμβούν αν ανατραπεί η άθλια συγκυβέρνηση.

Φυσικά, ο Σαμαράς θεωρεί απολύτως επιτυχημένη την κυβέρνησή του και το έργο που αυτή παρήγαγε:

Την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, την διάλυση και των τελευταίων κοινωνικών δικαιωμάτων, την καταπάτηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ένταση του αυταρχισμού, την ερωτοτροπία με τη νεοναζιστική ακροδεξιά … και  άλλα πολλά.

Ο Σαμαράς παρουσιάστηκε πλήρως υποταγμένος στους δανειστές και στα συμφέροντα της ολιγαρχίας – ξένης και εγχώριας.
 Παρουσίασε τη διαιώνιση των μνημονίων περίπου ως φυσική νομοτέλεια και ότι  ο μόνος δρόμος για τον ελληνικό λαό είναι να αποδεχτεί μοιρολατρικά την υποταγή του για τα επόμενα εκατό χρόνια στους δυνάστες του.

Με όλα αυτά δε σημαίνει ότι εξαγνίζουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τις αντιφάσεις και τις ασυνέπειες στις πολιτικές του θέσεις, την έλλειψη ενός σαφούς πολιτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Το ότι από τη μια διακηρύσσει ως προτεραιότητα «την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» στη χώρα και από την άλλη δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, ότι δεν θα βγούμε από την ευρωζώνη, ότι θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους «εταίρους» και άλλα παρόμοια.

Ωστόσο, αποτελεί πρώτιστη αναγκαιότητα να ανατραπεί η συγκυβέρνηση των αχυρανθρώπων του Μνημονίου, της υποταγής, των άθλιων συναλλαγών με την ολιγαρχία και την ακροδεξιά.

Και φυσικά με τους αγώνες του λαού μας και την ανάπτυξη του κοινωνικού κινήματος να διαμορφωθούν οι όροι για μια άλλη προοπτική.

Κατά τα άλλα ο Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, έτσι ώστε να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τη χώρα,  καθιστώντας όσους ψηφίσουν «παρών», υπεύθυνους, όπως είπε, για την πολιτική αστάθεια και την οικονομική αναταραχή που μπορεί να προκληθεί.

«Άρνηση εκλογής νέου προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ότι όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου και τον πολιτικό εκβιασμό» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ.



«Δηλαδή, ότι αποδέχονται συνειδητά πως η χώρα μπορεί να μπει σε μία καινούργια περιπέτεια. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει ότι δεν ήξερε. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Θέλει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή. Εγώ έκανα και κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος. Για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος» επισήμανε και πρόσθεσε:

«Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Εγώ ξέρω πολύ καλά τους θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα "νταηλίκια" και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας. Όσοι αυτά επιδιώκουν, είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».

Ανέφερε ότι «ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο πολύ το κλίμα σε μια προεδρική εκλογή» και έκανε λόγο για «ένα σύστημα πολιτικής εξαπάτησης, βούρκου, λαϊκισμού, που δεν έχει ξαναζήσει ο ελληνικός λαός».

Βέβαιος για νίκη της ΝΔ αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες

Ο Σαμαράς παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος πως αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει.

«Αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε. Έχουν αρχίσει οι δημοσκοπήσεις και το δείχνουν: ότι αυτό το προβάδισμα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι εκλογές κομματικά θα συνέφεραν τη ΝΔ», είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν πιστεύω ότι θα δεχτεί ο πολίτης να ξαναγυρίσει πίσω στο χείλος του γκρεμού. Δεν θα κάνει το ίδιο λάθος μέσα σε πέντε χρόνια».

«Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο λιμάνι το ήρεμο. Η υπόθεση είναι, τι την βολεύει την πατρίδα και όχι τι βολεύει το κόμμα» υποστήριξε.

«Ο λαός δεν θέλει να πάει πίσω»

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, δήλωσε αισιόδοξος πως η χώρα τελικά θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει τα προβλήματα.

«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι. Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να μας οδηγήσει σε ευθεία σύγκρουση με τους εταίρους για να μας θυσιάσουν ως "Ιφιγένεια"», ανέφερε.

«Ο λαός μας», συνέχισε, «δεν θέλει να πάει πίσω και τρομάζει. Αλλά η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά να τα ξεπεράσει αυτά. Είναι το λιμάνι δίπλα και αυτή η μάχη θα είναι η τελευταία μάχη για την ισοπέδωση του λαϊκισμού».

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς το χαρακτήρισε «κοροϊδία», τονίζοντας πως όλες οι θέσεις του είναι μονομερείς ενέργειες.

«'Ο,τι λέει, είναι μονομερείς ενέργειες που οδηγούν πίσω σε χρεοκοπία και μνημόνια και σε τεράστια σύγκρουση με εταίρους και δανειστές. Τους έχει καταλάβει ο κόσμος» υπογράμμισε.

Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει θα μας πείτε …
Φυσικά ο Σαμαράς δεν είναι ο καθένας. Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας κι οπωσδήποτε δεν μπορεί να εμφανίζεται ως «ανεύθυνος άρχων», ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια.

Και για όλα να φταίνε οι άλλοι, κυρίως η αντιπολίτευση.

Και κάτι ακόμα:

Η ποιότητα του λόγου αποκαλύπτει και το ήθος του ανδρός, τη βαθύτερη νοοτροπία και τις πραγματικές του επιδιώξεις.


Και από αυτή την άποψη ο Σαμαράς για μια ακόμη φορά έδωσε μια πολύ «φτηνή» παράσταση και στο περιεχόμενο αλλά και στην εκφορά ενός λόγου διανθισμένου με φράσεις πεζοδρομίου, ακραίας αυταρχικής νοοτροπίας συνδυασμένης με αυτάρεσκο κομπασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: