Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης - Σόιμπλε σε νέες ... επιτυχίες!


Βαρουφάκης σε BBC: «Το νέο πρόγραμμα διάσωσης έχει αποτύχει ήδη»

«Αυτό το πρόγραμμα θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναλάβει την εφαρμογή του», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του.

Αλήθεια αυτός δεν έχει καμία "ευθύνη" για το ότι φτάσαμε μέχρις εδώ;

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες συνομιλίες για το τρίτο πακέτο διάσωσης και τους όρους υπό τους οποίους θα παρασχεθεί αυτό στην Ελλάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις «θα αποτύχουν».

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, ο πρώην υπουργός οικονομικών είπε ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκε ένα πρόγραμμα που θα «γραφτεί στην ιστορία ως η μεγαλύτερη καταστροφή μακροοικονομικής διαχείρισης που συντελέστηκε ποτέ».

Μετά από την έγκριση από τη γερμανική βουλή την Παρασκευή της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 86 δισ. ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν κατηγορηματικός κατά τη συνέντευξή του: «Αυτό το πρόγραμμα θα απογοητεύσει οποιονδήποτε αναλάβει την εφαρμογή του», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σε πόσο χρόνο θα φανούν οι αδυναμίες του προγράμματος, ο πρώην ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει».

Αναφορικά με την παραίτησή του και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι, αν και ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει στο πρόγραμμα, όπως έχει ομολογήσει και ο ίδιος, ωστόσο δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπογράψει.

«Μας δόθηκε η εξής επιλογή: εκτέλεση ή συνθηκολόγηση. Και εκείνος αποφάσισε ότι η συνθηκολόγηση ήταν η καλύτερη στρατηγική», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κατανοεί απολύτως τη θέση του Αλέξη Τσίπρα, 


Καλύτερα στη συνθηκολόγηση, λοιπόν, παρά στην εκτέλεση ...

Κάποτε οι αριστεροί έκαναν άλλες επιλογές ....

Κάποιων, επίσης, θα τρίζουν τα κόκαλα εκεί στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ... 


Σόιμπλε: «Δεν προτείναμε Grexit αλλά ένα τάιμ-άουτ στην Ελλάδα»


«Δεν είπαμε ποτέ να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Απλώς αναφέραμε την πιθανότητα να αποφασίσει η ίδια η Αθήνα για ένα 'τάιμ-άουτ'», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε χθεσινή συνέντευξή του στο Der Spiegel, αναφορικά με το έγγραφο που διέρρευσε από το υπουργείο του για το προσωρινό Grexit.


Στη συνέντευξή του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ άσκησε σφοδρή κριτική κατά της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι πριν από έξι μήνες η Ελλάδα ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις αγορές αλλά σήμερα η οικονομία της είναι διαλυμένη. «Όμως δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα, για αυτό χρειαζόμαστε ένα νέο πρόγραμμα, ακόμη και αν αυτό προϋποθέτει νέες δυσκολίες για τον πληθυσμό της χώρας», τόνισε ο Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το πιο σημαντικό ερώτημα είναι «ποια είναι η καλύτερη λύση για την Ευρώπη;».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν το σενάριο του Grexit είναι ακόμα δυνατό, ο κ. Σόιμπλε παρέπεμψε σε δήλωση του αυστριακού Καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Ο  ... "κόουτς" Σόιμπλε, λοιπόν, απλά ένα τάιμ άουτ πρότεινε για να ... ξεκουραστεί ο ελληνικός πληθυσμός και μετά ξανά  στο ίδιο  ... "στρατόπεδο συγκέντρωσης" να δουλέψει με μεγαλύτερη χαρά και απόδοση ...

Arbeit mcht frei ... ;allvste

Σας παρακαλούμε, κόουτς Σόιμπλε ... μπορείτε να μην ξανασχοληθείτε μαζί μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: