Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ρέντσι προς Μέρκελ: Σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα - η ελληνική πολιτική ηγεσία πού κρύβεται;


Πολλά ακούσαμε τις τελευταίες ώρες για το επίμαχο Eurogroup  που θα  συζητούσε την ελληνική πρόταση για το νέο "πρόγραμμα διάσωσης".

Ακούσαμε για τη "σκληρή" στάση και το βέτο της Φιλανδίας.

Για την αντίστοιχη σκληρή στάση χωρών της Βαλτικής, της Σλοβακίας, της Ολλανδίας και άλλων.

Ποιων χωρών;

Μα φυσικά των δορυφόρων της Γερμανίας.

Των νέων υποτελών του φρέσκου Γερμανικού Ράιχ.

Και των "λαγών" του χερ Σόιμπλε.

"Σύμμαχοι" της Ελλάδας η Γαλλία, η Ιταλία, η Κύπρος.

Σε ουδέτερη στάση - η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να μετατραπεί σε ευνοϊκή - η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία (χώρες που έχουν δεχτεί Μνημόνια και η οικονομία τους είναι σε ιδιαίτερα επισφαλή θέση).

Όπως άλλωστε και της Γαλλίας και της Ιταλίας οι οποίες - κάπως αργά - ίσως κατανοούν ότι ένα Grexit θα έφερνε πιο κοντά και τη δική τους οικονομική καταστροφή και την πλήρη υποταγή τους στη γερμανική ηγεμονία. 

Πίσω από τις αντιθέσεις, λοιπόν, για το ελληνικό δράμα  κρύβεται και μια ευρύτερη σύγκρουση για τη δομή και τη μορφή που θα έχει στο άμεσο μέλλον η Ευρωζώνη, η ΕΕ και ευρύτερα η ευρωπαϊκή ήπειρος.

Γι' αυτό και η Γερμανική οικονομική και πολιτική ηγεσία θα επιδιώξει να επιβάλει το δικό της 'νόμο".

Οι προτάσεις του Σόιμπλε που "διέρρευσαν" τυχαία (;) για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη  του ευρώ ή για εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ μόνο "ανώδυνες" ή  ανούσιες δεν ήταν. 

Σκοπεύουν - πέρα από τις εκβιαστικές σκοπιμότητες - στην πλήρη ταπείνωση της Ελλάδας και σ' ένα ηχηρότατο μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό στην Ευρώπη.

Οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Η "εθνική γραμμή" που "υπερψηφίστηκε" χτες στη Βουλή  μόνο 'εθνική" δεν είναι και βασικά αντιβαίνει στη λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε στις 25 του Γενάρη και στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Πέρα από αυτό - το οποίο θα το αναλύσουμε και σε επόμενη αρθρογραφία - η λαλίστατη κατά τα άλλα πολιτική "ηγεσία" αυτής της χώρας επέλεξε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να κρυφτεί, να κρατήσει την τακτική της σιωπής.

Παραθέτουμε, λοιπόν, μια τοποθέτηση του Ιταλού πρωθυπουργού όπως καταγράφεται στον ιταλικό τύπο.

O Mαττέο Ρέντσι διαμηνύει στην Άγκελα Μέρκελ: σταματήστε να ταπεινώνετε την Ελλάδα», είναι η ουσία της θέσης που πρόκειται να κάνει σαφή αύριο ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός στην Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου «Il Sole 24 Ore».

Όπως μεταδίδουν οι Ιταλοί απεσταλμένοι από τις Βρυξέλλες, παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης συνεχίζει να τάσσεται υπέρ μιας άμεσης λύσης, η οποία να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατόν στην χρηματοοικονομική ομαλότητα.


Οι δικοί μας εκπρόσωποι άραγε τι κάνουν;

Προβάλλουν ως επαίτες και ως εκπρόσωποι ενός "αναξιόπιστου" κράτους το οποίο δεν "είναι ευρωπαϊκό και δεν ανήκει στην Ευρώπη" - όπως δηλώνει  ο απόγονος των ναζιστών, χερ Σόιμπλε;

Πόση κατάντια ακόμη;


Δεν υπάρχουν σχόλια: