Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ο μαγικός αριθμός 121 και οι κάλπες - και το "παρών" της "Αριστερής Πλατφόρμας"


Στη ρήξη οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, να ψηφίσει το βράδυ στη Βουλή «παρών».

«Παρών» που σαφώς δεν έχει την ίδια βαρύτητα με το «όχι», ωστόσο και αυτό καταμετρείται στις αρνητικές ψήφους.

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός δεν μας εξέλεξε για να ψηφίσουμε νέο Μνημόνιο, δεν ψηφίσαμε το πρώτο ούτε το δεύτερο και δικαιωθήκαμε. Δεν θα ψηφίσω και το τρίτο Μνημόνιο». 

«Με τα μνημόνια η χώρα δεν πάει μπροστά. Η Ελλάδα έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις», τόνισε ο ίδιος για να καταλήξει: «Το δίλημμα Μνημόνιο ή καταστροφή είναι τρομοκρατικό, είναι ανύπαρκτο δίλημμα».



Η Πλατφόρμα εκτιμά ότι οι αρνητικές ψήφοι το βράδυ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 40, ενώ το Μαξίμου εκτιμά ότι με τις ενέργειες που γίνονται, θα βρίσκονται λίγο πάνω από τους 30.

Ούτως ή άλλως, ο μαγικός αριθμός είναι 121. Αν δηλαδή οι ψήφοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπεράσουν τις 120, τότε η κυβέρνηση θα παραμείνει ως κυβέρνηση μειοψηφίας έως τον Σεπτέμβρη. Διαφορετικά, όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι.

Εμείς - ως Νέος Μέτοικος - ήδη από χτες  επισημάναμε τη διπλή απονομιμοποίηση αυτής της  Βουλής. 

Παρά τα όποια τρικ δεν μπορεί να κρατηθεί μια Βουλή που θα ψηφίσει αυτά τα εξοντωτικά μέτρα.
Για μια συμφωνία καταστροφική για τη χώρα που ήδη η υλοποίηση της εξαρχής είναι αμφίβολη και ανεφάρμοστη.

Τώρα για την "Πλατφόρμα", τι να πούμε;

Παρών;

Για ένα τέτοιο ζήτημα;

Δηλαδή, πού θα πουν όχι;


Δεν υπάρχουν σχόλια: