Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ο Παγκόσμιος Πόλεμος για το Νερό

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό.


Το σίγουρο είναι ότι καθημερινά και σήμερα άνθρωποι – και ιδιαίτερα παιδιά – πεθαίνουν είτε από την έλλειψη νερού είτε κατά τον αγώνα για την εξασφάλισή του.




Ο Sam Bozzo έγραφε στις 19 Μαρτίου στο OurWorld 2.0, περιοδικό του Πανεπιστήμιου των Ηνωμένων Εθνών «Ανακάλυψα έντρομος ότι αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη μας σήμερα ήταν χειρότερο από ό, τι έχουμε ονειρευτεί στη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας. Στη Βολιβία, ελεύθεροι σκοπευτές της κυβέρνησης πυροβολούσαν πολίτες για την προστασία των συμφερόντων των εταιρικών επενδυτών, διεφθαρμένοι πολιτικοί πωλούν κοινό νερό για προσωπικό όφελος, γιγαντιαίες εγκαταστάσεις εταιρειών εμφιαλωμένου νερού απορροφούν τα αποθέματα ολόκληρων περιοχών, κινηματογραφιστές έχουν δολοφονηθεί πάνω στην προσπάθεια να αποκαλύψουν την αλήθεια, και η περιορισμένη παροχή νερού στην Αφρική έχει κλαπεί για να «μεγαλώσουν» τα τριαντάφυλλα στην Ευρώπη».




Ο Bozzo, ένας δημιουργός ανεξάρτητων ταινιών, προχώρησε στη δημιουργία ενός ντοκυμαντέρ με τον τίτλο Blue Gold: World Water Wars, ένα τρέιλερ του οποίου παρουσιάζεται παρακάτω:


[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ikb4WG8UJRw]


Δεν υπάρχουν σχόλια: