Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Διεθνής καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ

Διαδηλώσεις και έντονες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο μπροστά στις ισραηλινές πρεσβείες.






Ο ισραηλινός «αντίλογος»

Ο Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ, εξέφρασε τη «λύπη» του για τα θύματα. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «οι ισραηλινοί στρατιώτες αναγκάστηκαν να … αμυνθούν».


Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις σ’ έναν επικοινωνιακό πόλεμο το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα δύο βίντεο – με μονταρισμένα πλάνα – όπου υποστηρίζεται ότι ισραηλινοί «στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση από τους ακτιβιστές». Το πρώτο αφορά την επίθεση στο τουρκικό πλοίο «Μαρμαρά» όπου υπήρξαν και τα περισσότερα θύματα ανάμεσα στους άοπλους ακτιβιστές.


Σημειώνουμε και τη «χλιαρή» δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος και αυτός εξέφρασε τη «λύπη» του και ζήτησε «διευκρινίσεις» από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τα γεγονότα.


Ένα κράτος υπεράνω και πέρα από το Διεθνές Δίκαιο

Τα επιχειρήματα του Ισραήλ είναι πλήρως αστήρικτα και καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη Richard Falk καλεί τη διεθνή κοινότητα να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης "οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία" αμάχων κατά τη διάρκεια επίθεσης του ισραηλινού στρατού εναντίον του στολίσκου που έφερνε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

"Είναι σημαντικό οι Ισραηλινοί υπεύθυνοι για αυτήν την δολοφονική και παράνομη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών που τους έδωσαν τις εντολές, να θεωρηθούν ποινικώς υπεύθυνοι για τις πράξεις τους», αναφέρει σε μια δήλωση του.

"Το Ισραήλ είναι ένοχο (...)για τη χρησιμοποίηση θανατηφόρας βίας κατά αόπλων πολιτών που βρίσκονταν σε σκάφη που ήταν στην ανοικτή θάλασσα, όπου απολαμβάνουν το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας , σύμφωνα με το ναυτικό δίκαιο", τονίζει.


Το πλοία της βοήθειας προς τη Γάζα - συνεπώς - βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα και δεν είχαν κανένα δικαίωμα επέμβασης οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.



Πρόκειται για ακόμη ένα δείγμα κρατικής τρομοκρατίας που καταπατά κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Είναι μια ακόμη θλιβερή σελίδα στην ατελείωτη αλυσίδα αυθαίρετων και βάρβαρων επιχειρήσεων του Ισραήλ που έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στην «ανθρωπιστική καταστροφή» στην Λωρίδα της Γάζα.

Αντί άλλων σχολίων παρουσιάζουμε φωτογραφικό και οπτικό υλικό όπως έχει παρουσιαστεί από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.









και οι ... απειλητικοί ακτιβιστές όπως και Παλαιστίνιοι που περίμεναν τα πλοία της βοήθειας


















[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NsmB9s6cxO4]
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_6zo402Fm1E]






Δεν υπάρχουν σχόλια: