Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Reuters: Ζητούν περισσότερα από τον Τσακαλώτο οι ΥΠΟΙΚ ... όχι, τι άλλο θα κάνανε;


Reuters: Ζητούν περισσότερα από τον Τσακαλώτο οι ΥΠΟΙΚ

ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έκαναν ένα μικρό διάλειμμα για δείπνο. Στο πλαίσιο της μικρής παύσης διέρρευσε πως οι υπουργοί ζήτησαν από τον Έλληνα ομόλογό τους πως η Αθήνα πρέπει να προσφέρει βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να πειστούν για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων.
Δύο πηγές με πρόσβαση στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν στο Reuters πως «υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των άλλων 18 υπουργών που συμμετέχουν στο τραπέζι των συνομιλιών πως η αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα για να πείσει τους υπουργούς πως θα τιμήσει τη νέα συμφωνία».
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το κρατικό φινλανδικό δίκτυο YLE, σύμφωνα με πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η φινλανδική κυβέρνηση δε θεωρεί την ελληνική πρόταση επαρκή ώστε να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.
Η κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την είδηση, σε μία προσπάθεια να κρατήσει απόρρητη την αξιολόγησή της και να ισχυροποιήσει τη θέση της στο τραπέζι του διαλόγου.
Σε πλήρη αντίθεση με τη φινλανδική γραμμή, πάντως, έρχονται οι διαβεβαιώσεις του Αυστριακού καγκελαρίου, Βέρνερ Φάιμαν ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Österreich - που δημοσιεύεται αύριο - τονίζει πως "είναι βέβαιο πως τώρα βρισκόμαστε πιο κοντά σε μία συμφωνία απ'ότι προηγουμένως".
Ο καγκελάριος της Αυστρίας υπερθεμάτισε δε, σημειώνοντας πως "οι πιθανότητες για μία συμφωνία για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο θετικές όσο είναι τώρα".


Και σίγουρα έχουμε να δούμε και ν' ακούσουμε πολλά ακόμα ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: