Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τζακ Λιου: Γεωπολιτικό λάθος της Ευρώπης να ωθήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ


                              από τον Μ ...
Η απειλή μιας ελληνικής κατάρρευσης είναι ένας κίνδυνος που δεν αξίζει να αναληφθεί από κανέναν, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου

Για μια ακόμη φορά οι ΗΠΑ έδειξαν πως δεν θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Ο κ. Λιου υποστήριξε ακόμη ότι ένα Grexit θα αποτελούσε μεγάλο γεωπολιτικό λάθος και επανέλαβε πως είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη.
 
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.
 
«Το κλειδί για την Ελλάδα είναι η εμπιστοσύνη» τόνισε εν συνεχεία, σπεύδοντας να επισημάνει ότι πρέπει να γίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, είπε πως δεν είναι σαφές ακόμη ότι η Ευρώπη θα βρει λύση στην ελληνική κρίση.
Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν συνιστά άμεσο κίνδυνο για τις ΗΠΑ.

Κομισιόν: Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι το βασικό σενάριο
H παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ είναι το βασικό σενάριο, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα

Είναι ζήτημα υπευθυνότητας τόνισε η κ. Αντρέεβα, διευκρινίζοντας πως η ελληνική πλευρά έχει χρονικό περιθώριο να παρουσιάσει τις αναλυτικές προτάσεις της για την εκπόνηση ενός νέου προγράμματος, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ενώ σε ότι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, ανέφερε ότι θα συμμετάσχουν όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. και σημείωσε ότι ενδέχεται να κριθεί σκόπιμο να πραγματοποιηθεί και ειδική Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: