Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Περί "εθνικής προδοσίας", σεναρίων αποσταθεροποίησης και παραίτησης Τσίπρα και κυβέρνησης - διάψευση από το Μαξίμου


Τελικά, η "εθνική συνεννόηση" πόσο κράτησε;

Από χτες και σήμερα πιο πολύ με αυξανόμενο ρυθμό πλήθαιναν οι "απειλητικές" φωνές για "εθνική προδοσία" στο βαθμό που ο Τσίπρας και η κυβέρνηση "τολμούσε" να προχωρήσει σ' έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Προεξάρχων ο "πολύς" Σταύρος Θεοδωράκης του "Ποταμιού".

Από κοντά πολλά στελέχη αυτής της "ανεξάρτητης" κίνησης.

Αλλά και βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΝΔ.


Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ - αυτού του "άμωμου" κόμματος - ύψωσε τους τόνους. Ζήτησε, μάλλον απειλητικά, από τον πρωθυπουργό να "μην τολμήσει να προχωρήσει σε ρήξη". 


Την  ίδια ώρα μια υφέρπουσα φημολογία είχε αναπτυχθεί για πιθανή παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης κάτω από το βάρος της δυσκολίας λήψης μιας απόφασης για ένα νέο Μνημόνιο ή για έξοδο από το ευρώ.

Ενώ καλλιεργούνταν και η "ιδέα" για σχηματισμό κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" ή κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Τις φήμες αυτές διέψευσαν κύκλοι του Μαξίμου.


Το απόγευμα είχαμε και την "έκκληση" του πανηλίθιου Τζήμερου για "πραξικόπημα" και "κατάληψη του Μαξίμου" γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα.


Το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας έχει πάρει φωτιά εν όψει των κρίσιμων εξελίξεων που όριο τους έχουν την προσεχή Κυριακή. 

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ προγραμματίζεται συνάντηση με το Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά.
 Ταυτόχρονα το Μαξίμου απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για έκτακτη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Ταυτόχρονα ένταση υπάρχει και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και ειδικότερα εξαιτίας της τοποθέτησης της Αριστερής Πλατφόρμας στην Ίσκρα, αλλά και δηλώσεων Λαφαζάνη, Στρατούλη. 


Οι ζυμώσεις, οι αντιπαραθέσεις θα εντείνονται κάθε μέρα που περνάει.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση  κινείται στην τροχιά αποδοχής ενός Μνημονίου με ιδιαίτερα βαρείς όρους.

Το αν θα προκύψει, όμως, τελικά θα το δούμε την Κυριακή το βράδυ. 

Πρέπει όμως και οι πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση  .... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: