Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η ανακοίνωση του ΣΕΒ και η διπλή αυτοκτονία - δυο όψεις της τραγικής πραγματικότητας στη σημερινή Ελλάδα


Ολόκληρη την Ελλάδα έχει συγκλονίσει η οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί στη Χαλκίδα.
Μάνα και γιος έδωσαν τέλος στη ζωή τους πηδώντας στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν, στην οδό Σαμαρτζή 29.
Η 63χρονη μητέρα και ο 27χρονος γιος της αντιμετώπιζαν σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφού η αναπηρική σύνταξη της 63χρονης γυναίκας είχε κοπεί από το 2011 ενώ τα τελευταία χρόνια αδυνατούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο.
Σημειώνεται ότι η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, όχι μόνο δεν τους είχε κάνει έξωση αλλά τους βοηθούσε και οικονομικά.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος έχει αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Αυτή είναι η μια ... η πιο τραγική όψη  της σύγχρονης Ελλάδας.
Όπου απελπισμένοι άνθρωποι οδηγούνται στην έσχατη λύση ...

Και κάποια στιγμή - όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας - οι περισσότεροι τους ξεχνούν ...

Πόσες χιλιάδες Έλληνες είχαν αυτή την τραγική κατάληξη την πενταετία των Μνημονίων;

Φυσικά, οι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι δεν πολυασχολούνται με αυτά ...

Η άλλη όψη είνια η σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΒ  ... όπου ζητείται  "Να υποστηριχθεί από όλους η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης" ...

Γιατί αυτό  αφορά τον ΣΕΒ ... Η "μεταρρυθμιστική ατζέντα" ... και μέσα από αυτήν η διασφάλιση των κερδών και των προνομίων των βιομηχάνων και της ολιγαρχίας.

Την ανάγκη, λοιπόν, να υποστηριχθεί με σθεναρότητα και πίστη από το πολιτικό σύστημα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, όπως αυτή καταγράφεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του.


Η λίστα κατά τον Σύνδεσμο εμπεριέχει αρκετά από όσα δεν έγιναν και πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν ενώ δημιουργεί προσδοκίες για την πολυπόθητη κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη.

«Η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών στοίχισε ακριβά στους εργαζομένους, στις επιχειρήσεις, στα δημόσια έσοδα. Προέχει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος με αποφασιστικότητα και ευθύνη. Η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να κοιτάξουμε μπροστά με ελπίδα και ρεαλισμό», αναφέρει ο Σύνδεσμος και καταλήγει:


«Ο ΣΕΒ υποστηρίζει ενεργά όλες τις μεταρρυθμίσεις που εμπεδώνουν ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, απελευθερώνουν δημιουργικές δυνάμεις, στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα και δημιουργούν θέσεις εργασίας, βάζοντας τα θεμέλια για τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό με άξονες την παραγωγικότητα, τη γνώση, την εξωστρέφεια, την ποιότητα και την καινοτομία».

Σημειώστε τον περίφημο όρο παραγωγικότητα που στη χώρα μας - στη χώρα που εφαρμόζεται και η πιο ακραία νεοφιλελεύθερη ουτοπία - έχει συνδεθεί μόνο με τη "μείωση του εργασιακού κόστους".

Μένει σ' εμάς να αποφασίσουμε ποιος είναι ο ρόλος μας και με ποιανού το μέρος θα ταχθούμε ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: