Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο B. Σόιμπλε δεν αποκλείει και "νέα βοήθεια" ... δηλαδή, Νέο Μνημόνιο!

Ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε έχει υποβάλει ήδη στο γερμανικό κοινοβούλιο αίτηση για παράταση του ελληνικού προγράμματος. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Ο κ. Σόιμπλε κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας το αίτημα περί τετράμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος στον πρόεδρο της γερμανικής βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ. Όπως αναφέρεται στην τετρασέλιδη επιστολή, «δεδομένου ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τις δεσμεύσεις της και δεδομένης της συνεννόησης στο Eurogroup, η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την προτεινόμενη παράταση». Ωστόσο, όπως προστίθεται, «η αίτηση αυτή κατατίθεται υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα καταθέσει μια πρώτη λίστα με μεταρρυθμίσεις και ότι οι τρεις θεσμοί θα αποφανθούν ότι τα μέτρα αυτά συνιστούν μια επαρκή βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης».

Με την επιστολή αυτή ο Β. Σόιμπλε ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για να αποφασίσει το γερμανικό κοινοβούλιο επί του ελληνικού αιτήματος στα τέλη της εβδομάδας. Στόχος είναι η κανονική ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως αναφέρει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παροχής περαιτέρω βοήθειας. Όπως αναφέρει η επιστολή «η παράταση δίνει χρόνο για διαβουλεύσεις επί ενδεχόμενων διάδοχων συμφωνιών».

«Μπορεί να ληφθεί υπόψη η ευελιξία που παρέχει το πρόγραμμα»
«H παράταση δίνει χρόνο για διαβουλεύσεις επί ενδεχόμενων διάδοχων συμφωνιών»
«H παράταση δίνει χρόνο για διαβουλεύσεις επί ενδεχόμενων διάδοχων συμφωνιών»
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «μπορεί να ληφθεί υπόψη η ευελιξία που παρέχει το πρόγραμμα» ενώ χαρακτηρίζει σημαντική την αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, «γνωστοί μέχρι πρότινος ως τρόικα».
Στην επιστολή του ο κ. Σόιμπλε απαριθμεί τις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα, η οποία υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, τη «στενή συνεργασία» με τους θεσμούς αλλά και «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προώθησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Παράλληλα «η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην ακυρώσει ήδη υλοποιημένα μέτρα και να μην εφαρμόσει μονομερώς μέτρα τα οποία θα απειλήσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και την δημοσιονομική σταθερότητα», γράφει ο κ. Σόιμπλε.

Μπορεί, λοιπόν, να έχουμε και Νέα Συμφωνία - και για να συνεννοηθούμε Νέο Μνημόνιο!

Σύμφωνα πάντα με κάποια γερμανικά δημοσιεύματα αυτό μπορεί να  φτάσει στα 20 δισ ευρώ!



Τρίτο πακέτο; «Ποτέ μη λες ποτέ»

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Rheinische Post, κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 20 δις ευρώ.
Griechenland Parlament 2.2.2015
Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, μετά την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα χρειαστεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 20 δις ευρώ. «Είναι απολύτως σαφές ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια από το καλοκαίρι, ο ίδιος ο Β. Σόιμπλε φέρεται να απάντησε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας «Ποτέ μη λες ποτέ».

Στη συνεδρίαση αυτή ο γερμανός υπ. Οικονομικών προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του να πουν «ναι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας, σύμφωνα με συμμετέχοντες, ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή. Η ίδια η Άγκελα Μέρκελ παρενέβη χθες ελάχιστα στη συζήτηση, σύμφωνα με συμμετέχοντες. Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι η Αθήνα αρχίζει να αποδέχεται την πραγματικότητα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Το έχουμε πει ξανά πολλές φορές ... οι "Γερμανοί είναι φίλοι  μας" και νοιάζονται για εμάς ...

Για το πώς θα αλυσοδέσουν τη χώρα μας και θα την απομυζούν για πάρα πολλές δεκαετίες ...
Με την αέναη λιτότητα και τα "δάνεια διάσωσης" = υποδούλωσης του λαού μας ...

Μόνο που υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που δεν είναι άλλη από την αντίσταση του λαού μας και τη σταθερή του διεκδίκηση για αποτίναξη κάθε είδους δεσμών ...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: