Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης στην Αθήνα και σ’ άλλες πόλεις

Δυναμικό παρών έδωσαν χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Συντάγματος και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των μέτρων λιτότητας ταυτόχρονα με την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.


Παρά το τσουχτερό κρύο με πανό και σημαίες χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να στηρίξουν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης. 


Στους δρόμους οι Θεσσαλονικείς






Χανιά: Συγκέντρωση κατά της λιτότητας


Με κεντρικό σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας όχι στη λιτότητα», εκατοντάδες πολίτες από τα Χανιά διαδήλωσαν απόψε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Παρά το κρύο που επικρατούσε πολίτες κάθε ηλικίας δήλωσαν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στην εκδήλωση με πανό και μικροφωνική συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων διεκδικώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.


Συλλαλητήρια στήριξης και στα Ιωάννινα

Με κεντρικά συνθήματα «Ανάσα Αξιοπρέπειας» και «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, ΝΙΚΑΜΕ», πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια υποστήριξης των θέσεων της κυβέρνησης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.

Από τις 6 το απόγευμα, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πλήθος πολιτών κατέκλεισε τις κεντρικές πλατείες των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας και της Άρτας.

Το κάλεσμα των πολιτών έγινε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.



«Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής» ανέφερε το κάλεσμα που έχει αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: