Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Πόνοι προσφύγων...

από τον Μ ...


Βίαιη επίθεση της ουγγρικής αστυνομίας στους πρόσφυγες

Οι Ούγγροι αστυνομικοί εξαπέλυσαν επίθεση με δακρυγόνα και αντλίες νερού στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/ouggaria1442414871.jpg
Όταν πρόσφυγες, που βρίσκονταν στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας πέρασαν μία συνοριακή πύλη και επιχείρησαν να εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος, η αστυνομία που είχε αναπτυχθεί από νωρίς στο σημείο πραγματοποίησε βίαιη επίθεση με δακρυγόνα και αντλίες νερού.

Στη συνέχεια, οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας, μετακινήθηκαν σε άλλο σημείο των συνόρων όπου συγκεντρώθηκαν πρόσφυγες ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης δικαιολόγησε την ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οπλισμένοι με σωλήνες και ράβδους στη σερβική πλευρά των συνόρων οι οποίοι εκτοξεύουν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και προσπαθούν να εισέλθουν σε ουγγρικό έδαφος. Μια ομάδα με επιθετικές διαθέσεις άγνωστων παράτυπων μεταναστών επιχειρεί να εισέλθει στην Ουγγαρία».

Επέκταση του φράχτη


Εξάλλου, έχει ήδη ξεκινήσει να οριοθετείται η επέκταση του φράχτη της Ουγγαρίας, ο οποίος πλέον θα εκτείνεται κατά μήκος της ρουμανικής μεθορίου. Ο Πίτερ Σιγιάρτο, υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας δήλωσε ότι αυτό θα γίνει καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι όσοι πρόσφυγες δε μπορούν να εισέλθουν από την πλευρά της Σερβίας που ήδη υπάρχει φράχτης, θα επιχειρήσουν να το κάνουν μέσω της Ρουμανίας.
Ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία προανήγγειλε η Σλοβενία
Γερμανία: Aυξήθηκε ο αριθμός των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων
Οι γερμανικές υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων δέχονται ολοένα και περισσότερους ανήλικους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν φτάσει στη Γερμανία ασυνόδευτοι.

Πέρυσι έφτασαν στη Γερμανία 11.600 παιδιά και έφηβοι χωρίς τους γονείς τους ή άλλους συγγενείς, καταγράφοντας αύξηση 77% σε σχέση με το 2013, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Σε αυτές τις περιπτώσεις αρμόδιες για τη φροντίδα τους είναι οι υπηρεσίες προστασίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, περίπου το 90% των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων είναι αγόρια, ενώ όπως επισημαίνει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες το 38% των ανήλικων υπέβαλαν πέρυσι αιτήσεις για να λάβουν άσυλο στη Γερμανία.
Δημιουργούνται κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Λαύριο και Σίνδο
Στην Κροατία κατευθύνονται πλέον όλοι οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη Σερβία

Μετά τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων από την πλευρά της Ουγγαρίας, η Κροατία αποτελεί τη νέα πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Από χθες το βράδυ, τα λεωφορεία που ξεκινούν από το κέντρο υποδοχής στην πόλη Πρέσεβο της νότιας Σερβίας κατευθύνονται προς την πόλη Σιντ, στα σύνορα με την Κροατία.

Οι τοπικές αρχές στο Σιντ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, προετοίμασαν έναν χώρο υποδοχής με 250 κλίνες στο κτίριο της παιδιατρικής κλινικής, που παρέμενε κλειστή για αρκετά χρόνια. Σήμερα το πρωί έφτασαν στην πόλη Σιντ δύο λεωφορεία από το Πρέσεβο, ωστόσο οι μετανάστες αρνήθηκαν να φιλοξενηθούν στο κέντρο υποδοχής και κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα απ' όπου πέρασαν στην Κροατία από αφύλαχτα σημεία.
Χιλιάδες πρόσφυγες μπλοκαρισμένοι στην Κωνσταντινούπολη, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα

Τουρκικές δυνάμεις εμπόδισαν πρόσφυγες που κατευθύνονταν στον Έβρο..
Η Ελβετία είναι έτοιμη να δεχθεί πρόσφυγες

22 ακόμη πρόσφυγες στη λίστα των νεκρών στα παράλια της Τουρκίας

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και το τουρκικό Dogan, τα ξημερώματα της Τρίτης βυθίστηκε στα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας, πλοίο που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ελλάδα. Η τουρκική ακτοφυλακή, έσπευσε στο σημείο και διέσωσε 211 ανθρώπους, ανασύροντας 22 νεκρούς. Ανάμεσά σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, βρίσκονται τέσσερα παιδιά, ενώ οι επιχειρήσεις για τη διάσωση και άλλων επιζώντων συνεχίζονται.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιεί ότι η καθυστέρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη λήψη αποφάσεων θα κοστίσει περισσότερους θανάτους προσφύγων: «Φοβόμαστε ότι η αναποφασιστικότητα στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στο Αιγαίο. Χρειάζεται αποφασιστική συμφωνία χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις για την αντιμετώπιση των αναγκών, καθώς και αποφασιστικές ενέργειες με βάση την αλληλεγγύη από όλες τις χώρες μέλη. Όσο περισσότερο χρόνο καθυστερήσουν οι πολιτικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τόσο περισσότερο χάος θα προκληθεί, τόσο μεγαλύτερο βάρος θα δημιουργηθεί για την Ελλάδα και τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να διαφύγουν από τη Συρία».
Τις 156.000 έφτασαν οι μετανάστες οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της FrontexΠρόκειται για τον πέμπτο συναπτό μήνα που σημειώνεται ρεκόρ εισόδων , αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους για το 2015 σε 500.000. 

Το 2014, στην Ευρώπη είχαν εισέλθει συνολικά, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, 280.000 μετανάστες.
Συμφωνία για μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: