Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογικό θρίλερ δείχνουν πέντε δημοσκοπήσεις




Μάχη στήθος με στήθος δίνουν στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, καθώς με βάση τα ευρήματα πέντε δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων δεν ξεπερνά τη μία μονάδα. 

Από τα ποσοστά που συγκεντρώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όσο και τα άλλα κόμματα η εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου προμηνύεται θρίλερ. 

Σε δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews η διαφορά των δυο κομμάτων κυμαίνεται σε 0,4%. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 25,9%, η ΝΔ 25,5%, ακολουθεί η ΧΑ με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το Ποτάμι 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα 3,2%, ενώ εκτός βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 14,1% του δείγματος. 





Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ανέρχεται σε 0,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 26,7%, η ΝΔ 26,2%, η ΧΑ 7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,1%, ΚΚΕ 5,9%, Ποτάμι 5%, Λαϊκή Ενότητα 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,6% και οι ΑΝΕΛ με 3,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 10,2%. 



Alco για Πρώτο Θέμα

Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για το Πρώτο Θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 0,7 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25,4%, η ΝΔ 24,7%, η ΧΑ 6,4%, το ΚΚΕ 6,2%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,1%, το Ποτάμι 4%, η Ένωση Κεντρώων 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4% και οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός βουλή με 2,6%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 10,4% του δείγματος. 



Public Issue Αυγή της Κυριακής
Απόλυτο ντέρμπι δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για την Αυγή της Κυριακής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου αποσπούν από 31%, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 8%, η ΧΑ 7%, το ΚΚΕ 6,5%, το Ποτάμι 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3% και οι ΑΝΕΛ 2%. 



RASS για το Παρόν της Κυριακής


Στις 0,3 μονάδες ανέρχεται η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για το Παρόν της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 27,4%, η ΝΔ 27,1%, η ΧΑ 6,4%, το ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,8%, το Ποτάμι 3,8%, η Ένωση Κεντρώων 3,3%, η Λαϊκή Ενότητα 3%, οι ΑΝΕΛ 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 13,1%. 



NM - "Θρίλερ", λοιπόν ...

Αλλά με προδιαγεγραμμένο τέλος ...

Αφού όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα εκείνοι που θα σχηματίσουν κυβέρνηση θα υλοποιήσουν έμπρακτα το Τρίτο Μνημόνιο ...

Και με όποιο κυβερνητικό σχήμα προκύψει θα προχωρήσουν σε νέα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα σε βάρος των πολιτών και της κοινωνίας.

Έτσι, εκείνο που καλείται ο ψηφοφόρος και ο πολίτης είναι να γίνει συνένοχος στη δική του ...  εκτέλεση!

Και να δώσει τη νομιμοποιητική βάση στους δικούς του θύτες  κι εκτελεστές για να προχωρήσουν  σε  ό,τι ήδη έχει προαποφασιστεί και καθοριστεί από τους δανειστές και τους εγχώριους συνεργάτες τους  - οικονομικούς  και πολιτικούς.

Είναι άραγε αυτή η  "μοίρα", ο ρόλος και η θέση που πρέπει να αποδεχτούν οι Έλληνες πολίτες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: