Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Bloomberg: «Δεν τα βάζεις με την Μέρκελ» ο κυριότερος κανόνας της Ευρώπης! Μήπως ήρθε η ώρα ν' αλλάξουν αυτοί οι "κανόνες";


Το παράδειγμα του Μπερλουσκόνι και του Παπανδρέου




Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε τον πρώτο και κυριότερο κανόνα της Ευρωζώνης, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε το λάθος να τα «βάλει» με την Άγκελα Μέρκελ.
«Ο κανόνας πολιτικής επιβίωσης στην Ευρωζώνη είναι ένας: Δεν δυσαρεστείς την Μέρκελ» αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, παραπέμποντας στο παράδειγμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Γιώργου Παπανδρέου.

«Εάν δεν αλλάξει στάση, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο επόμενος» εκτιμά το Bloomberg. «Παρακολουθούμε το τέλος της πολιτικής καριέρας του Αλέξη Τσίπρα» επισημαίνει το Ινστιτούτο Peterson, προσθέτοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στα t-shirt των μαθητών, αντικαθιστώντας τον Τσε Γκεβάρα».

Alexis Tsipras and Angela Merkel

Όταν αρνήθηκε ο Μπερλουσκόνι να παίξει το παιχνίδι των Γερμανών, αμέσως η Μέρκελ ζήτησε την παραίτησή του (Νοέμβριος του 2011), με αφορμή τα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας, υπενθυμίζει το Bloomberg.

Ο Παπανδρέου, συνέχισε, πήρε ακριβώς το ίδιο μάθημα, όταν επιχείρησε να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

O Tσίπρας θα είναι ο επόμενος, καταλήγει το δημοσίευμα.

Για να δούμε ... 

(Φυσικά ο Τσίπρας δεν πήγε να κάνει και καμιά ... επανάσταση.
Ωστόσο κάποιες αντιρρήσεις έφερε και κατήγγειλε αρκετά πράγματα  από αυτά που συμβαίνουν σ' αυτή τη ρημαδοένωση ...)


Δεν υπάρχουν σχόλια: