Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τσόμσκι: Ντροπιαστική η συμπεριφορά των θεσμών
   από τον  M ...
Μιλώντας στο popaganda.gr, ο Τσόμσκι τόνισε ότι «η σημερινή συμπεριφορά των θεσμών είναι ντροπιαστική» και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός με το Δημοψήφισμα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη “ θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών».

«Οι πολιτικές της λιτότητας που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες από οικονομικής απόψεως και απολύτως καταστροφικές για την Ελλάδα», προσθέτει, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα «φρικτή».

 «Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι στόχος τους είναι να καταστήσουν ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή η περιφρόνηση των τραπεζών του Βορρά  και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών  και ότι οι σκέψεις  περί Δημοκρατίας και επικράτησης  της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να εγκαταλειφθούν. Δεν υπάρχει λόγος, αν εξαιρέσεις το ζήτημα  εξουσίας,  να συνεχιστεί η ντροπιαστική φάρσα, χάρη  στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κερδοφορούν από τα βάσανα του ελληνικού λαού που υποφέρει . Το χρέος θα έπρεπε να έχει αναδιαρθρωθεί ριζικά εδώ και  πολύ καιρό ή απλώς να είχε κηρυχθεί  “επαχθές» και να έχει ακυρωθεί. Σήμερα δίνεται στον  ελληνικό λαό η θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών. Το μόνο που μπορείς να ελπίσεις είναι ότι η γενναία αντίσταση στην βάναυση επίθεση που επιχειρείται θα ενθαρρύνει τη διεθνή αλληλεγγύη που θα διασώσει και τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους  από τη σκληρή μοίρα που επιβάλλουν οι ισχυροί».
Οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες και την οδήγησαν στην καταστροφή, ενώ κατακρίθηκε και η συμπεριφορά των θεσμών από τον πολιτικό αναλυτή, ρητό του οποίου αποτέλεσε την ψήφο μου στις εθνικές εκλογές.
Το βάρος είναι τεράστιο για τον ελληνικό λαό, που πρέπει να καταλάβει ότι οι ευθύνες δεν βρίσκονται σε καμία κυβέρνηση Δεξιά, Κεντρώα "Αριστερή" ή "εθνικής σωτηρίας". Ένα μέρος του λαού που γεμίζει τις ουρές στα ΑΤΜ, στα super market, στα βενζινάδικα και μένει Ευρώπη. Αυτοί θα χαρακτηριστούν ως οι χέστες του 2015...
Η κυβέρνηση θα χαρακτηριστεί παρόμοια με τις προηγούμενες αλλά με "αριστερό" πρόσημο και θα προδώσει την μοναδική κίνηση εμπιστοσύνης που έκαναν οι πολίτες της Ελλάδας στην Αριστερά, από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά... Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολύ σύντομο διάστημα από τον Φεβρουάριο, μέχρι σήμερα, αντικατέστησε τις κορόνες με τις δικαιολογίες καταλήγοντας ότι μάλλον το ευρώ είναι φετίχ. Ζήτω ο Αντρέας Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ σώσε μας!
 Χρέος των υπολοίπων είναι να καταδείξουμε ότι η Αριστερά δεν απαρτίζεται ούτε από αφελείς ούτε από υποκριτές αλλά από ανθρώπους οι οποίοι έχουν όραμα, σχέδιο και πάνω απ' όλα κριτική σκέψη να παρακολουθήσουν τα γεγονότα και να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ. Ξέρουμε ότι οι "εταίροι"  και  συνομιλητές του ευρωπαϊκού τραπεζιού αποτελούν μέλη μιας οικονομικής μαφίας που διαπράττει μυστικές ληστείες με δράστες Υπουργούς Οικονομικών. Έχουμε κατανοήσει ότι πλέον στην άκρα νεοφιλελεύθερη μορφή της Ευρωζώνης η οικονομία καθορίζει την πολιτική και όχι το αντίθετο. Δεν θέλουμε να το προπαγανδίσουμε αλλά μπορούμε να το αποδείξουμε και να γίνουμε κοινωνοί της αλήθειας- όσο γίνεται από εδώ.
Άποψη μας είναι ότι μονόδρομος είναι η ρήξη, αν και όσοι είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο ας το πράξουν προτού καθηλωθούμε υπόδουλοι σε μια ενδεχόμενη νέα συμφωνία. Η ενδιάμεση λύση είναι συμβιβασμός με πασπάλισμα κοροϊδίας και αυτή μακροπρόθεσμα είναι η χειρότερη λύση.
 Το "όχι" στο δημοψήφισμα -αν υλοποιηθεί τελικά- ενώ θα έπρεπε να αποτελεί ένα πρώτο βήμα αντιπαράθεσης θα μας κάνει κράτηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η πραγματικότητα είναι εντός του ευρώ δεν μπορείς να διαπραγματευτείς  γιατί δεν έχεις περιθώρια διαπραγμάτευσης. Αναμενόμενο αφού βρίσκονται οικονομικά σκάνδαλα, προϋπογεγραμμένες συμφωνίες και ένα πείραμα που παρότι στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, συνεχίζεται μιας και το πειραματόζωο έχει μια τελευταία ρανίδα οικονομικού αίματος. Θυμίζουμε ότι η επιτυχία της διαπραγμάτευσης βασίζεται στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ αυτών που διαπραγματεύονται. Η κίνηση ματ των Ευρωπαίων είναι να μην έχουν λεφτά τα ΑΤΜ αύριο το πρωί -και το ζούμε. Το δικό μας διαπραγματευτικό όπλο που θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι προς όφελος μας είναι το Grexit -αλλά που καιρός για ρήξη από την κυβέρνηση ανάμεσα στην υποδούλωση των ίδιων και της χώρας -που θα συνεχίσει να αποτελεί αποικία χρέους και να έχει κράτος εκτάκτου ανάγκης.
Η ρήξη αποτελεί μονόδρομο.. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ το μέλλον σου, μπορεί να είναι καλύτερο ή χειρότερο από την τωρινή κατάσταση, αλλά τουλάχιστον δεν θα θεοποιείται το euro και δεν θα προσκυνούνται κατακτητές και δοσίλογοι. Εξάλλου,  «Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις για πάντα γονατιστός».  όπως είπε  η πασιονάρια Ντολόρες Ιμπαρούρι..
Μια ρήση που γυρνάει συνεχώς στο μυαλό μου... Στο δικό σου τι υπάρχει; Είτε μένεις Ελλάδα είτε μένεις Ευρώπη στα περίφημα "κινήματα" παραμένεις πειραματόζωο οικονομικών εγκλημάτων... Προτιμώ να παραμείνω άνθρωπος κι ας έχω 5e στην τσέπη!!


ΝΜ - Απλά προσυπογράφουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: