Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

“Χούντα μια και χούντα δυο …” – πάλι απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην Αθήνα στο όνομα της επίσκεψης Νταβούτογλου


Να, λοιπόν, που γίνεται «θεσμός» …

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε μια κατά τα άλλα «δημοκρατική» χώρα …

Στο όνομα της επίσκεψης του πρωθυπουργού μιας άλλης χώρας, συγκεκριμένα της Τουρκίας.

Είχε ανοίξει ο δρόμος με τα αντίστοιχα μέτρα κατά την επίσκεψη Μέρκελ …

Και επαναλαμβάνονται και τώρα …

Έχοντας στο πίσω μέρος των «πονηρών» εγκεφάλων του κυβερνητικού επιτελείου και την αυριανή μέρα, της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στον απόηχο των γεγονότων των σχετικών με τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Αλλά και με τη συσσωρευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια και ένταση που μπορεί κάθε στιγμή να ξεσπάσει …

Στη «δημοκρατία» του Σαμαρά, των Μνημονίων, της τρόικα και της  Ευρώπης των «δικαιωμάτων» οι διαδηλώσεις και η έκφραση της κοινωνικής διαμαρτυρίας αποτελούν «απειλή» κατά του καθεστώτος.

Οπότε πρέπει να περιστέλλονται …

Το μόνο που λείπει, πέρα από την «επετειακή» εφαρμογή τέτοιων μέτρων, είναι η μόνιμη εφαρμογή τους.

Που κι αυτό μπορεί να γίνει …

Στο βαθμό που εμείς οι πολίτες, νωθροί και πειθήνιοι, ανεχόμαστε ακόμη τον κλιμακούμενο αυταρχισμό που διαλύει και τα στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα.

(Θα μας πείτε ότι αυτό αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της κατεδάφισης των κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα μας και έσχατη «λύση» για την παραπαίουσα κυβέρνηση των υπηρετών της τρόικα και των δανειστών …)


Κατά τα άλλα το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

«Αστακός» η Αθήνα για τρεις ημέρες

Πόλη σε κατάσταση πολιορκίας θα θυμίζει από σήμερα και έως το βράδυ της Κυριακής το κέντρο της Αθήνας.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας θα είναι απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα, λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Το δύσκολο τριήμερο για τους Αθηναίους οριοθετείται από τη σημερινή έλευση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, τις αυριανές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και την ψήφιση του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Επί ποδός βρίσκονται περίπου 7.000 αστυνομικοί, ενώ επιβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η απαγόρευση συγκεντρώσεων για 33 ώρες.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αττικής.

Η κατάσταση συναγερμού για τις αστυνομικές δυνάμεις θα κορυφωθεί αύριο κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων εκδηλώσεων μνήμης της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου το 2008 από το όπλο του Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.


Ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ βρίσκονται συνεχώς σε συσκέψεις για το σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας και έχει ήδη αποφασιστεί 7.000 αστυνομικοί να βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες.

Ολόκληρη η δύναμη των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών και στα υπουργεία.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα περιπολούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην ΕΛΑΣ υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού αλλά και της έντασης που υπήρξε στα πανεπιστήμια το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των πορειών από αέρος το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί τις πορείες ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και σταθμοί του Μετρό με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στους δρόμους της Αθηνάς εκτός από τους ένστολους αστυνομικούς θα υπάρχουν και συνάδελφοι τους με πολιτικά.

Μπλόκο στις διαδηλώσεις

Την απαγόρευση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για 33 ώρες αλλά και κατά μήκος της Αττικής Οδού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στα πλαίσια της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας αποφάσισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί σήμερα και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο ότι το μέτρο εφαρμόζεται «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: