Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δηλώσεις με ''νόημα'' του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

                                                                                                      του Μ...

 Ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική έκδοση του περιοδικού Focus, δήλωσε ότι η χώρα μας πιθανότατα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας, μικρότερο των 10 δισ. ευρώ. Εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος δεν θα φτάσει σε βιώσιμο επίπεδο πριν το 2022, επομένως η χώρα μας θα χρειαστεί περιορισμένη βοήθεια, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχίσει να «συμμορφώνεται» με τις απαιτήσεις της Τρόικας.

  Ο κ. Σόιμπλε εκφράζει μεν την κατανόησή του για τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά τονίζει ότι, εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι απαραίτητη.

«Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές. Το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις της τρόικας, θα φτάσει το 2022 σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να χαρακτηρισθεί βιώσιμο. Γι' αυτό ενδεχομένως η Ελλάδα να χρειαστεί ακόμα μία φορά περιορισμένη βοήθεια. Προϋπόθεση θα ήταν βεβαίως να συνεχίσει να εκπληρώνει τους όρους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε.
  Όσον αφορά την αντοχή των υπό κρίση χωρών σε νέες μεταρρυθμίσεις, ο κ. Σόιμπλε απαντά:  «Για τον ελληνικό λαό οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται με μεγάλη επιβάρυνση, ακόμη και με δυσχέρειες, αυτό δεν αμφισβητείται. Γι αυτό θα πρέπει να έχουμε και πάρα πολλή κατανόηση. Αλλά αυτό δεν βοηθά σε κάτι: ο ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ. Οι Έλληνες αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους. Μια νομισματική ένωση όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι τηρούν τους κοινούς κανόνες».

  Ο κ. Σόιμπλε ερωτηθείς εάν η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί, δηλώνει: «εάν με την ευρωκρίση αναφερόμαστε σε μια νευρική κατάσταση στις αγορές, τότε αυτή έχει ξεπεραστεί. Αν όμως εννοούμε τα διαρθρωτικά προβλήματα στην Ευρωζώνη, τότε, παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχουμε σημειώσει, απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν».

  Επομένως, τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης Σαμαρά για την οικονομική ανάπτυξη δεν είναι παρά προσπάθειες πίστωσης χρόνου και πολιτικές κατευνασμού του ελληνικού λαού, ο οποίος τον ανακήρυξε δεύτερο κόμμα για την εκπροσώπησή του στην ευρωβουλή.

  Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε αποδεικνύουν ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού όχι απλώς δεν τελείωσαν, αλλά αντίθετα, θα συνεχιστεί η αβάσταχτη πολιτική που ακολουθείται σε βάρος του ελληνικού λαού, με αμείωτη ένταση! Ότι οι πολίτες πρέπει να χειραφετήσουν το μέλλον τους στις αποφάσεις της Ε.Ε. Ένα μέλλον βασισμένο στις θυσίες τους, για την επιβίωση των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.  

  Η ''αφαίμαξη'' των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα συνεχιστεί, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος του λαού, η ανεργία θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της, ενώ όλα αυτά ''ευτυχώς'' αναγνωρίζονται από τους Ευρωπαίους εταίρους και την κυβέρνηση των θιασωτών, με κροκοδείλια δάκρυα.


  Μόνο που οι απάνθρωπες πολιτικές δεν αλλάζουν με απάνθρωπους πολιτικούς, ούτε με παρίες ενός σαθρού συστήματος. Αντίθετα, η αλλαγή απαιτεί την ανατροπή του υπάρχοντος σκηνικού και τη διαμόρφωση νέων ανθρώπινων δομών!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: