Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Προς επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων - εν όψει ανασχηματισμός και αλλαγή του εκλογικού νόμου


Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών μπαίνουμε σε μια περίοδο με συμπιεσμένο τον πολιτικό χρόνο.

Ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε εκλογές  το συντομότερο δυνατό.
 Ταυτόχρονα, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει μονομερώς στην όποια διαπραγμάτευση του χρέους, στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων  - ειδικότερα των παραλιών, στο διορισμό του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως και στη λήψη νέων δυσβάστακτων μέτρων λιτότητας.

Από την άλλη, η κυβέρνηση κάνει σα … να μην καταλαβαίνει.

Χαρακτηρίζει την επίσκεψη και την απαίτηση του κ. Τσίπρα ως  … συνταγματική εκτροπή!\
(Παρακολουθήστε σε διπλανή στήλη βίντεο με δηλώσεις του Βενιζέλου μετά τις ευρωεκλογές του 2009 για να διαπιστώσετε την απίστευτη υποκρισία και γελοιότητα αυτών που μας κυβερνούν).

Υπό εξέλιξη βρίσκεται ένα γενικευμένο λίφτινγκ του κυβερνητικού σχηματισμού με σαρωτικό ανασχηματισμό.
Ήδη πολλά ονόματα βρίσκονται στον «αέρα» …

Τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια «διεύρυνσης» της κυβερνητικής πλειοψηφίας με την επανένταξη … λες και δεν ήταν … περιπτώσεων όπως ο Λοβέρδος, ο Ανδρουλάκης κα.

Ο Βενιζέλος – πανικόβλητος – σπεύδει να συναντήσει και αυτός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προτείνει αλλαγή του εκλογικού νόμου και ιδιαίτερα την αφαίρεση ή τροποποίηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Με άλλα λόγια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποίησαν αυτή τη ληστρική διάταξη για να μας σύρουν στα μνημόνια, να επιβάλλουν τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας και εξόντωσης των Ελλήνων πολιτών και τώρα που αμφισβητείται η πρωτιά του ενός ή του άλλου καταφεύγουν τυχοδιωκτικά σε μια αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Βεβαίως, από θέση αρχής ο Νέος Μέτοικος τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής ώστε να εκφράζεται όσο το δυνατόν πιο ανόθευτα η βούληση των πολιτών και να διευκολύνονται οι κυβερνητικές συνεργασίες που θα στηρίζονται σε προγραμματική και διαφανή βάση και όχι σε πλαστούς συσχετισμούς και σε συναλλαγές παρασκηνίων.

Επιχειρείται, ωστόσο, έτσι να τεθεί ένα δίλημμα και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ …
Οπότε μένει να δούμε και ποια θα είναι η απάντησή της.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ο πολιτικός χρόνος στενεύει ασφυκτικά για την κυβέρνηση.
Ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να υπομείνουν άλλα βάρβαρα και δυσβάστακτα μέτρα.

Οπότε διανύουμε ήδη μια περίοδο που μετρά αντίστροφα με πρώτο σταθμό το φθινόπωρο και βαθύτερη κατάληξη την επόμενη άνοιξη.


Και βλέπουμε … 

Δεν υπάρχουν σχόλια: