Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κι όμως … διαδηλώνουν και οι Βέλγοι!



Δεκάδες χιλιάδες Βέλγοι βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας.

 Στους δρόμους των Βρυξελλών κινητοποιήθηκαν πάνω από 50.000 ανθρώπων  προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας που θα επιβάλει η νέα βελγική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Τα κύρια συνδικάτα στον ιδιωτικό και δημόσιο (FGTB-CSC-CGSLB) μίλησαν για ένα "εθνικό γεγονός"  που ξεκίνησε  την Παρασκευή το πρωί στο κέντρο των Βρυξελλών.




"Ο αριθμός αυτός θα πρέπει να υπερβεί τελικά τις αρχικές προβλέψεις, επειδή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, υπάρχουν ήδη μεταξύ 70.000 και 80.000 διαδηλωτές", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ένωσης FGTB.


 «Έχουμε βαρεθεί να πληρώνουμε για τα λάθη των τραπεζιτών» ανέφερε στην ομιλία της η Anne Delemenne, γενικός γραμματέας του FGTB. "Αντί να μειώσει τα επιδόματα ανεργίας, θα έπρεπε να μειώσει τα μπόνους των τραπεζιτών και χρηματιστών και τα μερίσματα προς τους μετόχους", τόνισε. Το Βέλγιο έχει «μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο για τους πλούσιους και μια κόλαση φορολογίας για τους υπόλοιπους", κατέληξε η εκπρόσωπος των συνδικάτων.


  Η διαδήλωση και η κινητοποίηση  των βέλγων εργαζομένων πραγματοποιείται μια  ημέρα μετά από τη γενική απεργία στην Ελλάδα, δύο ημέρες μετά από το κοινωνικό κίνημα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Μεγάλη Βρετανία  Ηνωμένο Βασίλειο και μία εβδομάδα μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά του προγράμματος λιτότητας της Πορτογαλίας. Τα  γαλλικά συνδικάτα έκαναν, επίσης, έκκληση για εθνική ημέρα «κατά της λιτότητας»  στις 13 Δεκεμβρίου.



Να, λοιπόν, που γενικεύεται η κινητοποίηση των εργαζομένων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Πλησιάζει ο καιρός και για την αναγκαία κλιμάκωσή τους …

Ας είμαστε και εδώ στην Ελλάδα σε πλήρη ετοιμότητα για να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες και δυνατότητες που προσφέρει η πανευρωπαϊκή έκρηξη του κοινωνικού και λαϊκού κινήματος …  

Δεν υπάρχουν σχόλια: