Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Hinde Capital: Δρόμος προς το πουθενά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ


  • )
«Δρόμο προς το πουθενά» (The Road to Nowhere) χαρακτηρίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο William White της Hinde Capital και πρώην σύμβουλος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), εκφράζοντας τις αμφιβολίες τους για την αποτελεσματικότητα του. 

Στο βιβλίο του υπό τον τίτλο "The Road to Nowhere", ο White αναφέρει ότι "δεν είναι σίγουρος ότι το ευρωπαϊκό QE πρόκειται να κάνει τίποτα". Το θεμελιώδες πρόβλημα εδώ είναι ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να είναι χρεοκοπημένο. 

"Νομίζω ότι, όλο και περισσότερο, οι τραπεζίτες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση (δεν είναι μόνο οι πρώην κεντρικοί τραπεζίτες), ενώ και οι χαράσσοντες την πολιτική δείχνουν να μην μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση. 

"Πως μπορεί κάποιος να είναι αποτελεσματικός και να υποστηρίξει μια θέση στην οποία δεν θέλει πραγματικά να είναι;", αναρωτιέται. 
Δυστυχώς, η κατάσταση συνεχίζει και επιδεινώνεται. "Υπάρχει μια πιθανότητα τουλάχιστον ότι όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να τελειώσει πολύ άσχημα", αναφέρει μεταξύ άλλων ο White.

Δεν υπάρχουν σχόλια: