Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Είναι ή δεν είναι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου συνέχεια των Μνημονίων; Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και τι αναφέρει το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα


Νέα ένταση σήμερα καταρχάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ ύστερα από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στην ουσία συνυπέγραψε το Μνημόνιο.

Τώρα θα μας πείτε, ποιος μιλάει ...

Και είναι σίγουρο ότι ο Σαμαράς και οι όμοιοί του "δεν δικαιούνται δια να ομιλούν" ...

Όμως, και ο ελληνικός λαός  έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τι υπογράφουν οι κυβερνήτες του - ειδικότερα όταν έχουν βγει και με αντιμνημονιακή ρητορική ....

Τα πυρά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η κυβέρνηση αφού ζητούν να έρθει η συμφωνία για συζήτηση και επικύρωση στη Βουλή.
 Σ' αυτό επιμένει και με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ειδικότερα τώρα παραπέμπουμε στο έγγραφο της συμφωνίας που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ ώστε να βγάλετε μόνοι τα συμπεράσματά σας.

http://www.real.gr//Files/Articles/Document/403636.pdf

Το κείμενο είναι, βεβαίως, στην αγγλική γλώσσα ...

Φέρει, όμως, τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και άλλων παραγόντων της ελληνικής Πολιτείας.

Με σαφήνεια, όμως, αναφέρει ότι  η συμφωνία και τα συμβαλλόμενα μέρη, ειδικότερα η Ελληνική Πολιτεία, υπόκεινται στο Αγγλικό Δίκαιο ...

"6.1 This Third Amendment Agreement and any non-contractual obligations arising out of or in connection with it shall be governed by and shall be construed in accordance with English law." 


Επίσης, το έγγραφο κάνει ρητή αναφορά στα προηγούμενα Μνημόνια και συνδέει τη νέα συμφωνία με την εφαρμογή των ευρύτερων όρων που αυτά προβλέπουν:

2.1 Definitions In Clause
1 (DEFINITIONS), by inserting the following definitions:
 ""Bank Recapitalisation Acceptance Notice" means one of the following (and "Bank Recapitalisation Acceptance Notices" means all of them):
(a) the Acceptance Notice dated 17 April 2012;
(b) the Acceptance Notice dated 13 December 2012;
and (c) the Acceptance Notice dated 23 May 2013.





Δεν υπάρχουν σχόλια: