Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Καλό είναι εκεί στην κυβέρνηση να προσέχουν τις «φιλίες» τους – ειδικά τώρα που έρχεται στην Αθήνα και ο Ντάισελμπλουμ


Εντάξει, ήρθε και έφυγε ο  Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και σοσιαλδημοκράτης το κόμμα του οποίου βρίσκεται μαζί με τη Μέρκελ στο μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία.

Ο τυπάκος, λοιπόν, αυτός – παρά τη θεσμική του ιδιότητα – δεν έκανε και λίγες χοντροκοπιές που μάλλον μας προσβάλλουν και συνεχίζουν την πεπατημένη  εκείνων των ευρωπαίων αξιωματούχων που θεωρούν τη ‘μικρή’ Ελλάδα  τσιφλίκι τους.


Έτσι, αφού μας «έκραξε» έξω και μας τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί στις «υποχρεώσεις» της, ήρθε μες την καλή χαρά και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Εκεί, στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός μάλιστα τον αποκάλεσε «πολύ στενό» του φίλο.

Μόνο που ο «πολύ στενός» φίλος λίγο αργότερα συναντήθηκε και με το Σταύρο Θεοδωράκη όπου ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωνε:

«Για μένα θα ήταν προτιμότερο ο κ. Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, πράγμα το οποίο έπραξε. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τα πράγματα όπως διαμορφώθηκαν» δήλωσε, λοιπόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Κι ας μην ξεχνάμε, η σημερινή αντιπολίτευση είναι η κυβέρνηση του αύριο» πρόσθεσε ο κ. Σουλτς, τονίζοντας ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνες για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αν αυτό δεν αποτελεί μια ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας, τότε τι είναι;

Το αξιοπερίεργο, βεβαίως, είναι ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς κυβερνητικών κύκλων.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση …

Γιατί σήμερα έρχεται και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο οποίος θεσμικά έχει ουσιαστική αρμοδιότητα για τη συζήτηση των προβλημάτων του χρέους και της επαναδιαπραγμάτευσης, αφού εκπροσωπεί τους δανειστές μας.


Έτσι, αναμένεται περισσότερο δύσκολη απ’ την χθεσινή με τον Μ. Σουλτς η επίσκεψη σήμερα στην Αθήνα του Ντάισεμπλουμ, ο οποίος το μεσημέρι θα συναντηθεί επί ένα τέταρτο στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα και εν συνεχεία θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Χθες, μάλιστα, ο Πρόεδρος του Eurogroup φρόντισε να στείλει μια … πρόγευση για τις προθέσεις με τις οποίες καταφθάνει στην Αθήνα, δηλώνοντας πως «αν η κυβέρνηση της Ελλάδας εφαρμόσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί και θα καθυστερήσει η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας».

Φυσικά, όλα αυτά είναι τα  … προκαταρκτικά … πριν το κυρίως πιάτο …

Το οποίο θα είναι οι διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία, για ένα νέο συμβιβασμό.

Μέσα εκεί ελπίζουμε να μην ξεχαστούν και οι ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού …


Γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας μέχρι τώρα … 

Δεν υπάρχουν σχόλια: