Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Έκτακτη είδηση – Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης - Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές με το άνοιγμα της βουλής την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, η σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μαξίμου.

Η κίνηση αυτή μπορεί να είναι μια κίνηση φτηνού εντυπωσιασμού και μια προσπάθεια συσπείρωσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας η οποία παραπαίει καθημερινά.

Είναι φανερό ότι η άθλια συγκυβέρνηση βρίσκεται ιδιαίτερα στριμωγμένη κάτω από το βάρος της κοινωνικής αγανάκτησης και των αδιεξόδων που επισωρεύει η πολιτική υποταγής στην τρόικα και στις εντολές των ξένων και εγχώριων ολιγαρχών.

Προσπαθεί, λοιπόν, με αυτή την κίνηση να βρει «νομιμοποίηση» και  να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς με την ακροδεξιά παρέα του μπορεί να επιχειρήσουν μια «ηρωική έξοδο» εκβιάζοντας και θέτοντας ακραία διλήμματα τόσο στο πολιτικό προσωπικό των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όσο – και κυρίως – στο λαό και τους πολίτες.

Μόνο που καμιά νομιμοποίηση δεν μπορεί να προκύψει από μια εκβιαζόμενη «ψήφο εμπιστοσύνης» από τη σημερινή πλαστή πλειοψηφία της Βουλής, η οποία με κανένα τρόπο δεν αντιστοιχεί στην πολιτική βούληση του ελληνικού λαού.

Είναι χρέος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, ειδικότερα των δυνάμεων της Αριστεράς, αυτή τη φορά να μην αρκεστούν σε μια απλή ρητορική αποσκοπώντας στην προσέλκυση μόνο κάποιων εύκολων ψήφων.


Αλλά με αποφασιστικό και οργανωμένο τρόπο ωθήσουν στην ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: