Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το ιστορικό ανέκδοτο του Γιώργου Παπανδρέου, οι προσδοκίες του Μπένυ, ο νέος – δοτός – πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εθνικής υποταγής



Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες δραματικών εξελίξεων που αφορούν την τύχη της Ελλάδας, ενώ βιώνουμε ταπεινωτικές παρεμβάσεις των Ευρωπαίων «εταίρων» οι οποίοι απαιτούν να καθορίσουν ερήμην των Ελλήνων πολιτών τη μορφή και την πορεία των γεγονότων θέτοντας διαρκώς τελεσιγραφικούς όρους.

Αν δεν είχαν ένα τραγικό χαρακτήρα όλα αυτά θα λέγαμε ότι θα ήταν μια απίστευτη φαρσοκωμωδία.

Παραθέτουμε ορισμένα βίντεο τα οποία πλέον αποτελούν ντοκουμέντα της ιστορίας μας, της Δημόσιας Ιστορίας μας (Public History) και τα οποία θα συζητούν για πολλά χρόνια οι Έλληνες και όχι μόνο.

Το πρώτο που έχει και το χαρακτήρα ιστορικού ανέκδοτου είναι η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου «Δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα …» και ότι «… φορτώνομαι το πολιτικό κόστος που εγώ προσωπικά δεν δημιούργησα …». Αντίθετα τον ενδιαφέρει πώς θα «σώσει την πατρίδα».



Ας αρχίσουν, λοιπόν, οι … χοροί της συζήτησης για τη δημιουργία ενός «εθνικού σχήματος» μαζί με τη ΝΔ, το οποίο θα σώσει τη χώρα, αφού βεβαίως ψηφίσει και υλοποιήσει στο ακέραιο τις εξοντωτικές απαιτήσεις της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό το ονόμασε «ομαλή πορεία»  της χώρας και μετά βεβαίως ας πάμε και στις εκλογές …

Οποιοδήποτε σχόλιο χάνει τη σημασία του μπροστά σε τέτοια αναισθησία.

Ο πλήρης κυνισμός και αμοραλισμός από τον τραγικό απόγονο της παπανδρεϊκής δυναστείας που συνεχίζει μετά τον απίστευτο κατήφορό του να εκβιάζει σταθερά και συστηματικά τον ελληνικό λαό.




 Ο πρωθυπουργεύων Ευάγγελος (Μπένυ) Βενιζέλος αφού διαχώρισε τη θέση του για το δημοψήφισμα, εμφανίζεται ως ο αρχιτέκτονας της νέας «λύσης» - σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters – προσδοκώντας να γίνει στο άμεσο μέλλον ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, και ίσως μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι χαρακτηριστική.



Απίστευτης γελοιότητας είναι οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Οι οποίοι από ένθερμοι χειροκροτητές του Παπανδρέου – και τούμπαλιν – εμφανίζονται ως άτεγκτοι υπερασπιστές της  λύσης μιας κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», λειτουργώντας ως φερέφωνα εντολών εγχώριων και ξένων κέντρων εξουσίας. Και φυσικά πάνω απ’ όλα αγωνιώντας να διασώσουν την «προνομιούχα» θεσούλα τους.

Θαυμάστε και το σχετικό βίντεο.





Η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» βρίσκεται προ των πυλών.

Μια κυβέρνηση στηριγμένη στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, τα δύο κατεξοχήν καθεστωτικά κόμματα, με συζήτηση για τη σύνθεσή της – αν έχει και πολιτικά στελέχη ή μόνο εξωκοινοβουλευτικά κοινής αποδοχής.

Με επικεφαλής, όπως τονίζουν και ξένες πηγές, μια προσωπικότητα  με «διεθνές κύρος». Σε πρώτη γραμμή βρίσκεται το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Reuters, του CNN και άλλων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές η ίδια η Μέρκελ ανέφερε το όνομα του πρωθυπουργού που θα ήταν ανεκτός από τη γερμανική κυβέρνηση.



Στην ουσία, λοιπόν, μιλάμε για «δοτό» πρωθυπουργό και κυβέρνηση ανδρεικέλων που θα αναλάβουν να ικανοποιήσουν μέχρι τελευταίας γραμμής τις απαιτήσεις των ξένων αρπακτικών και δανειστών υλοποιώντας  τα πιο σκληρά μέτρα που έχει γνωρίσει ο ελληνικός λαός στη νεότερη πολιτική του ιστορία.

Στην ουσία, πλέον, δεν μιλάμε για απλή υποτέλεια. Αλλά για πλήρη υποταγή στα κελεύσματα και τα τελεσίγραφα των αγορών, των τραπεζιτών, των νεοαποικιοκρατικής νοοτροπίας Ευρωπαίων και των εγχώριων συνεργατών τους, της εγχώριας οικονομικής και πολιτικής  ολιγαρχίας.

Είναι αδιανόητο και απίστευτα λυπηρό το γεγονός ότι ούτε ένας μέχρι στιγμής από τους βουλευτές και τα στελέχη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,  δεν έχει το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Περιχαρακώνονται πίσω από το  μανδύα της κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας", "εθνικής συνεννόησης", μιλούν για την ανάγκη να δείξουμε καλό πρόσωπο στους ξένους και τους δανειστές, χωρίς να αναφερθούν ούτε κατ’ ελάχιστον στα δεινά που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν σαφή αντιδημοκρατική εκτροπή και έναν ξεκάθαρο βιασμό της βούλησης του ελληνικού λαού.

Το ισχυρό ΟΧΙ που εξέπεμψε ο ελληνικός λαός και στις τελευταίες παρελάσεις στην 28η Οκτωβρίου ήταν ΟΧΙ στις πολιτικές του Μνημονίου, στις ληστρικές συμβάσεις που υπόγραψε η κυβέρνηση και τώρα υιοθετεί και η ΝΔ.

Με κανέναν τρόπο δεν αξίωναν τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής. Έστω και μασκαρεμένης.

Είναι αναγκαίο οι Έλληνες πολίτες να οργανώσουν την αντίσταση και τον αγώνα τους.

Ώρες ευθύνης είναι, όμως, και για τις ηγεσίες της Αριστεράς.
Που πρέπει να αναλάβουν το ιστορικό τους χρέος. Υιοθετώντας όχι μόνο συνθήματα ή τις συνηθισμένες μορφές πάλης, αναπαράγοντας περιχαρακώσεις, κλισέ και κομματικά στερεότυπα.

 Αλλά πρωτοστατώντας σε ένα παλλαϊκό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: