Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Το θέατρο του παραλόγου σε πλήρη εξέλιξη: φεύγει ή όχι ο Παπανδρέου και αν ναι, πώς; Ετοιμάζεται κυβέρνηση «εθνικού εμπαιγμού» κι όχι «σωτηρίας»




Η κυβέρνηση που φεύγει δεν φεύγει.

Ο Παπανδρέου που παραιτείται αλλά δεν παραιτείται …

Η κοινοβουλευτική ομάδα που θα καθαιρούσε τον αποτυχημένο πρωθυπουργό αλλά – τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο μέρος της – τον χειροκροτεί …

Οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονται δειλά – δειλά αλλά για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική …

Που τολμούν – μαζί με τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό -  να θριαμβολογούν για τη σύναψη της επαίσχυντης συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, «μαλώνοντας» πάλι τους Έλληνες που τόλμησαν να εκφράσουν την καθολική τους αντίθεση …

Ο Σαμαράς και η ΝΔ που «συναινούν» για να «σώσουν» τη χώρα ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία – θηλιά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, συμφωνία που είχαν καταγγείλει …

Από κοντά και άλλοι επίδοξοι σωτήρες και «υπεύθυνοι» ηγέτες, τύπου Ντόρας Μπακογιάννη, που σπεύδουν να δηλώσουν την ετοιμότητά τους για συμμετοχή σε «εθνικά» σχήματα.

Ένα γαϊτανάκι υποκρισίας, μηχανορραφιών παρασκηνίων, πολιτικών δοσοληψιών, όπου στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, εγγράφονται προσωπικές στρατηγικές, οι επιδιώξεις διατήρησης με μια ορισμένη αναδιάταξη και «μασκάρεμα» του πολιτικού προσωπικού.

Και πάνω απ’ όλα η διασφάλιση εφαρμογής της ιταμής πολιτικής, των συμφωνιών υποτέλειας και υποδούλωσης του ελληνικού λαού, και της διατήρησης των θεμελιακών συμφερόντων των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών και κερδοσκόπων.

Με ένταση των εκβιαστικών διλημμάτων και της προσπάθειας παγίδευσης των Ελλήνων πολιτών.

Το πολιτικό  σύστημα σε σήψη.

Που στην προσπάθειά του να διασωθεί είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερες περιπέτειες και θα υποθηκεύσει το μέλλον των Ελλήνων για πολλές γενιές.



Μοναδική λύση ο λαός, οι Έλληνες πέρα από πολιτικές διαφορές να πάρουν την τύχη στα χέριά τους.

Να επαγρυπνούν και να μην αφεθούν να παγιδευτούν στα νέα διλήμματα και εκβιασμούς.

Μέχρι αυτή «σκουριά» και σαπίλα να μας αδειάσει τον τόπο και να ανοίξει  προοπτική για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας.

Παρουσιάζουμε συμβολικά ορισμένες σημερινές εικόνες έξω από τη Βουλή την ώρα που μέσα προχωρούσε η συζήτηση για την «ψήφο εμπιστοσύνης».



Πόση ακόμη υποκρισία, ταπείνωση και αθλιότητα μπορεί να κλείνει μέσα της;



Σήμερα λίγοι σχετικά ήταν οι συγκεντρωμένοι έξω από αυτήν.



Οι μέρες όμως για νέο παλλαϊκό ξεσηκωμό βρίσκονται πολύ κοντά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: