Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τουρκία: «Τρομοκράτες» οι διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς

του Μ ...
Οι πολίτες που διαδήλωσαν την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη, θεωρούνται τρομοκράτες από την κυβέρνηση Ερντογάν
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος 24 ατόμων που συνελήφθησαν την Πρωτομαγιά, επειδή προσπάθησαν να γιορτάσουν τη συμβολική αυτή μέρα στη πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Πρωτομαγιά 336 διαδηλωτές σε πολλές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, όπου ξέσπασαν ταραχές μεταξύ του πλήθους και των δυνάμεων επιβολής της τάξης..
Στους 24 από τους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες - στην πλειονότητά τους για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» - και έχουν προφυλακιστεί, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, επισήμανε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο «Ανατολή».

Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων, ώστε να απωθήσουν τους διαδηλωτές που ήθελαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Ταξίμ, με στόχο να καταγγείλουν την απαγόρευση των αρχών.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού της χώρας,  απαγόρευσε στις συνδικαλιστικές ενώσεις να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση στην πλατεία Ταξίμ, καθώς τη χαρακτήρισε «ακατάλληλη για τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς».

Στην Ελλάδα ακόμα μια Πρωτομαγιά ταξύν, αρνιά και κοκορέτσια, ακόμα και αν έρχεται μια νέα συμφωνία - μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: