Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αύξηση της ανεργίας στην Πορτογαλία και 4,5 χιλιάδες απολύσεις στη Siemens


                                                                                                                             από τον  M ...

Αύξηση της ανεργίας στην Πορτογαλία
Η ανεργία στην Πορτογαλία αυξήθηκε απροσδόκητα για ακόμα ένα τρίμηνο στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2015. Η εξέλιξη αποδίδεται κυρίως στη μείωση της απασχόλησης στον τομέα των υπηρεσιών
Η ανεργία στη χώρα αυξήθηκε στο 13,7% στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2015, από 13,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Το πρώτο τρίμηνο του 2014 η ανεργία στην Πορτογαλία διαμορφωνόταν σε 15,1%.

Ο αριθμός των ανέργων στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 5,2%. Το πρώτο τρίμηνο του 2015 η ανεργία των νέων έφθανε το 34,4%.


Η Πορτογαλία βγήκε από την ύφεση το 2013, αλλά ο πρωθυπουργός Πέντρο Πάσος Κοέλιο θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση δαπανών προκειμένου να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στον προϋπολογισμό.

Τον Μάιο του 2014 η Πορτογαλία ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα που είχε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση αύξησε τις προβλέψεις για ανάπτυξη το 2015 η οποία αναμένεται να φτάσει το 1,6%. Η οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη 0,9% το 2014




Απολύει 4,5 χιλ. εργαζόμενους η Siemens
Στην κατάργηση 4.500 θέσεων εργασίας προχωρεί ο γερμανικός κολοσσός Siemens, στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης που κατάρτισε προς διετίας. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία αντιμετωπίζει τις συνέπειες της χαμηλής ζήτησης και της πτώσης των δραστηριοτήτων βασικών επιχειρησιακών της μονάδων
Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος Τζόε Κάεσερ είχε ανακοινώσει ότι ο ευρωπαϊκός γίγαντας της τεχνολογίας θα μείωνε κατά 11.600 τις θέσεις εργασίας, προκειμένου η επιχείρηση να μειώσει το εταιρικό της κόστος κατά περίπου 1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα κέρδη της Siemens μειώθηκαν κατά 5% στο πρώτο τρίμηνο του 2015, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να εκφράζουν την απογοήτευσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: