Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η μεγάλη παρέλαση για την 70η επέτειο του τέλους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και της συντριβής του Ναζισμού και του Φασισμού (LIVE)


Πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η μεγάλη παρέλαση για την 70η επέτειο  του τέλους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και της συντριβής του Ναζισμού και του Φασισμού.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση που έγινε ποτέ. Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Σοβιετικής ένωσης και της σύγχρονης Ρωσίας από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. 

Όλοι οι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος γι' αυτή τη νίκη.

Μεταξύ αυτών και ο ελληνικός λαός. σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού βρίσκεται στην τρίτη θέση από την άποψη των θυμάτων την περίοδο του πολέμου.

Πρώτη βεβαίως σε θύματα και σε προσφορά ανθρώπινων ζωών υπήρξε η Σοβιετική Ένωση με κοντά στα 26 εκατομμύρια νεκρούς.

Αυτή επέτειος υποβαθμίστηκε στη Δύση ενώ οι περισσότεροι ηγέτες της δεν προσήλθαν στη Μόσχα επικαλούμενοι την εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σ' αυτό το μήκος κύματος και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κάνουν πικρόχολα σχόλια για τον εορτασμό της επετείου στη Ρωσία αναφέροντας πως είναι περισσότερο μια επίδειξη στρατιωτικής δύναμης του Πούτιν παρά μια γνήσια αντιφασιστική εκδήλωση.

Τώρα, αν οι Δυτικοί - ΗΠΑ και Γερμανία - ενισχύουν τα ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα στη χώρα αυτή ενώ τα ανέχονται ή και τα αξιοποιούν σε σειρά άλλων χωρών, αυτό φαίνεται είναι μια άλλη ιστορία.

Από την άλλη, ας κρατήσουμε και από άποψη συμβολισμού και από άποψη ουσίας την παρουσία του Κινέζου Προέδρου, Xi Jinping, στη Μόσχα για να παρακολουθήσει τις τελετές εορτασμού. 

Παρακολουθήστε και το βίντεο από την εντυπωσιακή παρέλαση στη Μόσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: