Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Reuters: Η Ευρωζώνη έδωσε έξι ημέρες διορία να παρουσιάσει η Αθήνα νέα λίστα μεταρρυθμίσεων (!) Αλλά και - Η Φινλανδία προετοιμάζεται για δύσκολες αποφάσεις για την Ελλάδα



Ένα δημοσίευμα του Reuters, το οπό συνήθως έχει καλές πηγές πληροφόρησης από την Ευρωζώνη και τους δανειστές, αναφέρει τα εξής:
"Οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έδωσαν διορία έξι εργάσιμων ημερών στην Αθήνα για να παρουσιάσει τις αναθεωρημένες προτάσεις της για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει.
Το πρακτορείο Reuters  η ελληνική πλευρά έχει περιθώριο έξι ημερών για να παραδώσει μια νέα λίστα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή μια συμφωνία κατά τη διάρκεια του Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους επί του πακέτου μεταρρυθμίσεων που έχουν ζητήσει οι πιστωτές από την Ελλάδα, προτού ξεκλειδώσουν μέρος των χρημάτων από την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης.
Να σημειωθεί πως η Αθήνα έχει ήδη υποβάλει μια λίστα μεταρρυθμίσεων που αναπτύσσεται σε 26 σελίδες, αλλά το ΔΝΤ και η ΕΕ θεωρούν πως οι ελληνικές προβλέψεις είναι πολύ αισιόδοξες ως προς τα προβλεπόμενα έσοδα, ενώ παραλείπει σημαντικά θέματα, όπως είναι το συνταξιοδοτικό και το άνοιγμα της αγοράς εργασίας. Θέματα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται αρκετά «ευαίσθητα».
Ένας αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα φθάσουν σε ένα κρίσιμο σημείο κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας, στις 24 Απριλίου.
Σε μια άλλη είδη του το πρακτορείο μεταδίδει:
Η Ελλάδα θα μπορούσε να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει σύντομα την Ευρωζώνη εάν δεν καταφέρει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του Eurogroup για να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση, αναφέρει η εφημερίδα Helsingin Sanomat επικαλούμενη μυστικό υπόμνημα του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, το οποίο έχει ημερομηνία 27 Μαρτίου, η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα η Ελλάδα να ξεμείνει από χρήματα πριν το τέλος του Ιουνίου. 
Εικόνα για το αποτέλεσμα ειδήσεων

"Πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις" για την Ελλάδα ενδεχομένως να πρέπει να ληφθούν νωρίτερα από τον Ιούνιο, σημειώνεται στο υπόμνημα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Αυτές θα αφορούν αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. 

Η Ελλάδα θα μπορεί να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση και δάνεια αν ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, όπως έχει συμφωνηθεί, σημειώνεται. 

Το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: