Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Το ελληνικό δράμα σε αριθμούς – που δεν πρέπει να ξεχάσουμε στις εκλογές της Κυριακής


Η Ελλάδα παραπαίει βυθισμένη στις συνέπειες της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της. Ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τη σοβαρότητα της κρίσης που φθάνει σε όλες τις πτυχές της ελληνικής ζωής.

25%
Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί μετά την κορύφωσή της στα μέσα του 2008.

25,8%
Το ποσοστό των Ελλήνων που παραμένουν εκτός εργασίας, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου.

3η
Η θέση στην οποία η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των ευρωπαίων ‘εταίρων’ της σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει τον  κίνδυνο της  φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat.

                                                                23,1%
Το ποσοστό των Ελλήνων που ζουν στο όριο της φτώχειας το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

33,5% ή € 77 δις ($ 89,38 δισεκατομμύρια δολάρια)
Το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εκείνα για τα οποία οι οφειλέτες δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν  για περισσότερο από 90 ημέρες, σύμφωνα με το διοικητή της κεντρικής τράπεζας στην Ελλάδα.

€ 70 δισεκατομμύρια
Κατά προσέγγιση η αξία των εκροών από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας.

83,9%
Το ποσοστό που η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει μειωθεί από το 2008.

1 στις 4
Το ποσοστό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έκλεισαν  από το 2008, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία των ΜΜΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, ανέρχονται σε περίπου 230.000 συνολικά.

9 φορές
 Τόσο περισσότερους φόρους  έπρεπε να πληρώσουν το 2014 οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

7 φορές
Τόσο  περισσότερους φόρους   έπρεπε να πληρώσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι το 2014 σε σύγκριση με το 2009, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

23%
Το Ποσοστό που οι Έλληνες πληρώνουν ως φόρο προστιθέμενης αξίας για τα περισσότερα αγαθά. Ο μέσος όρος του ΦΠΑ που καταβάλλεται στην ευρωζώνη είναι 21,5%, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση 20,5%, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

100.000
Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που τώρα εργάζονται στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Για να μην μιλήσουμε για τις 3000 και πάνω αυτοκτονίες και τόσους άλλους αριθμούς που συνθέτουν το ελληνικό «δράμα»

Αριθμούς που δεν πρέπει να ξεχάσουμε στην κάλπη της Κυριακής …

Δεν υπάρχουν σχόλια: