Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια του Σαμαρά στον πρύτανη Φορτσάκη …για το «face control» στο Πανεπιστήμιο


του Μ…

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη, προκειμένου να του δώσει τα συγχαρητήριά του «για την ομαλή συνεδρίαση της Συγκλήτου» και να εκφράσει την ικανοποίησή του «για την επαναφορά στη νομιμότητα».

Τώρα εάν αυτή η «επαναφορά εις την νομιμότητα»… έγινε με πρωτοφανή απολυταρχικό τρόπο για τα χρονικά των Πανεπιστημίων που θυμίζει απευθείας δικτατορία… μάλλον είναι κάτι που ικανοποιεί τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον πρύτανη …που μάλιστα νιώθει και υπερήφανος, καθώς νωρίτερα δήλωσε στο ΑΠΕ, ότι «η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα και, έπειτα από πολλά χρόνια, με απολύτως νόμιμο τρόπο».

Περήφανος ο πιο ακροδεξιός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που το επιτελείο του εφαρμόζει αυταρχικά μέτρα στο όνομα της διάσωσης των πανεπιστημίων και βαδίζει προς την ''νομιμότητα'' με ακρίβεια face control που θα ακολουθηθεί από το delete 180.000 ''ανενεργών'' φοιτητών..

Παρόλα αυτά η φοιτητική κοινότητα επιζητεί έναν ανοικτό χώρο ζύμωσης, έναν χώρο δημοκρατικό χωρίς ελιτίστικα μέτρα και κανονισμούς, δίχως αφορισμούς και αναθεματισμούς.. Απαιτεί να πάρει το μέλλον της στα χέρια της και να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί.

Αυτό το μέλλον δεν περιέχει υπολειτουργία και ιδιωτικοποιήσεις, δεν συμβαδίζει με συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολών, είτε διαγραφές φοιτητών, δεν χρειάζεται φύλαξη από εταιρείες security ή κιόσκι μπάτσων... Αντίθετα χρειάζεται ανοικτόμυαλους φοιτητές που οι καταστάσεις απαιτούν την εγρήγορσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: