Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ξύλο έναντι αμοιβής στους μετανάστες

του Μ…

  Κατόπιν του αισχρού συνδρόμου της Αμαλιάδας με τις βιαιοπραγίες σε βάρος μεταναστών, η τάση της άκρας εκμετάλλευσης επανέρχεται. Νέος τόπος πλέον η Σκάλα Λακωνίας, όπου  οι μετανάστες κάθε Παρασκευή, ημέρα πληρωμής, αντί για μεροκάματα εισπράττουν κλωτσιές από αστυνομικούς, οι οποίοι εισβάλλουν στα σπίτια τους και τους τρομοκρατούν, σπάνε πόρτες και τους χτυπούν με κλωτσιές, γροθιές και κλομπ.

   Έτσι η κραταιά δύναμη καταστολής αποδεικνύει πόσο καλά κάνει τη δουλειά της μετά τις καθαρίστριες τώρα και στους μετανάστες. Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί η επιχείρηση - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας με την παράνομη κράτηση μεταναστών σε κέντρα κράτησης ή οι αισχρές εικόνες απ' αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα όπου διέμεναν μετανάστες έχοντας εμφανίσει δερματικές παθήσεις από τις συνθήκες κράτησης.

Αντιδρώντας,  800 Πακιστανοί προχωρούν σε απεργίες   στα χωράφια και στα συσκευαστήρια, ζητώντας το προφανές, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση:

«Ο Μοχάμεντ Κασίφ έχει σπασμένο πόδι και είναι κρατούμενος στους Μολάους. Είναι καθαρό ότι στα χωράφια υπάρχει ανάγκη για εργάτες και η τρομοκρατία της Αστυνομίας αποσκοπεί στο να γίνουν ακόμη χειρότεροι οι όροι εργασίας των εργατών.
Οι απεργοί ζητάνε αξιοπρεπή αντιμετώπιση από την Αστυνομία και χαρτιά για να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 μετά από μαζική απεργία και μεγάλη διαδήλωση στη Σκάλα Λακωνίας είχε σταματήσει ανάλογη επιχείρηση σκούπα όπου οι αρχές σε συνεργασία με το Δήμο είχαν πετάξει έξω από τα σπίτια τους αυθαίρετα εκατοντάδες μετανάστες.

Είναι πρόκληση τις μέρες που δικάζονται οι μπράβοι και ο Βαγγελάτος για τις δολοφονικές επιθέσεις στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας η κυβέρνηση να τους κάνει πλάτες με ένταση των ρατσιστικών επιχειρήσεων διώξεων στον αγροτικό χώρο.
Η μόνη λύση για ανθρώπινη και αξιοπρεπή δουλειά είναι η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τώρα των μεταναστών στην Σκάλα Λακωνίας και στην Μανωλάδα, όπου δουλεύουν σαν σκλάβοι γης και όχι να βγάζουν μαύρο χρήμα από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών Γης οι μεγαλοπαραγωγοί».

Όπως βλέπουμε η εκμετάλλευση και η βία σε βάρος των μεταναστών συνεχίζονται σε αμείωτο ρυθμό. Ο Ξένιος Δίας έχει μετατραπεί από σύμβολο φιλοξενίας στο αντίστοιχο της αισχροκέρδειας. Και αυτή η κατάσταση θα συνεχίζεται όσο δεν ενημερωνόμαστε και δεν αντιδρούμε.

Ας μην λησμονούμε...







Ως Νέος Μέτοικος να θυμίσουμε ότι στη Λακωνία είχαν καταγραφεί επιθέσεις σε μετανάστες πολύ προτού ξεσπάσει εκκωφαντικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές στη Λακωνία το ίδιο μόρφωμα κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά του …

Μάλλον, τίποτε δεν είναι τυχαίο … 





Δεν υπάρχουν σχόλια: