Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ευχαριστήριες δηλώσεις του γ.γ του ΝΑΤΟ, Ράσμουσεν

του Μ…

Τα εύσημα του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, απέσπασε η Ελλάδα, για το γεγονός ότι, παρά την οικονομική κρίση από την οποία πλήττεται εδώ και χρόνια, είναι μία από τις τέσσερις χώρες του ΝΑΤΟ που εξακολουθούν να διαθέτουν ποσοστό 2% ή παραπάνω του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες, μαζί με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Εσθονία.

Μάλιστα, ο Ράσμουσεν σχολίασε ότι αν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούσαν φέτος το «παράδειγμα» της Ελλάδας, το ΝΑΤΟ θα είχε διαθέσιμα επιπλέον 90 δις. δολάρια.

Οι αναφορές αυτές του Ράσμουσεν έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας στο think tank Atlantic Council στην Ουάσιγκτον, για τους «Διατλαντικούς δεσμούς στην αβεβαιότητα της εποχής μας».

Βλέπουμε λοιπόν, πως η χώρα μας διατηρείται σταθερά στη 4η θέση πληρωμών στο ΝΑΤΟ, χρηματοδοτώντας τις επεκτατικές διαθέσεις των Αμερικανών, με την κυβέρνηση να μένει πιστή στις επιτάξεις του ΝΑΤΟ, μετά τις αντίστοιχες των Τροικανών.

Την ίδια ώρα που καταστρατηγούνται οι κοινωνικές συμβάσεις που έχουν κερδηθεί με κόπο και αίμα. Στη χώρα της ντροπής και της αισχροκέρδειας, στον παράδεισο των φοροαπαλλαγών και των μέτρων προστασίας των οικονομικά ισχυρών... Όταν Έλληνες πολίτες μετατρέπονται σ' αυτόχειρες γιατί δεν έχουν να πληρώσουν διότι δεν τα φάγαμε μαζί....

Ένας ακόμη τόπος καμένης γης από τις καπιταλιστικές επιτάξεις, ένα πλαίσιο κοινωνικής βαρβαρότητας, ένα πολιτικό αδιέξοδο με ανδρείκελα. Με την παιδεία να βρίσκεται στον πάτο των εκτιμήσεων στη στατιστική των μελετών..


Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά εμείς πληρώνουμε αμερικανικούς εξοπλισμούς. Αλλά για τα πολιτικοκοινωνικά κακώς κείμενα θα επανέλθουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: