Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το φιάσκο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και τα ζητήματα που αναδεικνύει



Ξεπερνάει κάθε αρρωστημένη φαντασία το κακόγουστο πολιτικό σήριαλ που παρακολουθεί άφωνος αλλά εξοργισμένος ο ελληνικός λαός αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη.

Τελικά, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – στην οποία προς τιμήν τους δεν συμμετείχαν οι ηγέτες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ- αναβλήθηκε για αύριο το πρωί στις 10!

Ακόμη και το όνομα του Πετσάλνικου που πριν μια ώρα παρουσιάζονταν ως φαβορί τίθεται σε αμφιβολία.

Υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις από το «βενιζελικό» μπλοκ του ΠΑΣΟΚ.

Αφού ο Πετσάλνικος θεωρείται πολιτική ορντινάτσα του Παπανδρέου και θα έμπαινε ως αχυράνθρωπος για να περάσει πιο εύκολα η επαναφορά στο πολιτικό προσκήνιο του Γιωργάκη.

Είχε προηγηθεί το αλήστου μνήμης διάγγελμα του πρωθυπουργού – ο οποίος ακόμη επισήμως δεν έχει παραιτηθεί! – και ο οποίος προκάλεσε σε έσχατο βαθμό τον ελληνικό λαό μιλώντας για τις «εθνικές επιτυχίες» των δύο τελευταίων ετών!

Είχε προηγηθεί και η θεατρική αποχώρηση από το προεδρικό μέγαρο του Καρατζαφέρη σε μια σκηνοθετημένη από τον ίδιο παράσταση δημιουργίας εντυπώσεων (αφού την είχε προαναγγείλει δυο ώρες πριν από το κανάλι του).

 Είδηση τραγελαφική της τελευταίας στιγμής αναφέρει ότι ψάχνουν να βρουν ή να σταματήσουν το Λουκά Παπαδήμο στο αεροδρόμιο για να μη φύγει !!!

Ήδη η συνταγματική θεσμική νομιμότητα έχει γίνει λάστιχο. Κατά την άποψή μας ήδη τα όριά της έχουν παραβιαστεί εξ αρχής σ’ αυτήν την διαδικασία. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη. Θα μπορούσε να είχε δώσει δημοκρατική διέξοδο παραιτούμενος και προκαλώντας εκλογές.

Το πολιτικό σύστημα – το τερατόμορφο, δεινοσαυρικό, δικομματικό – έχει χρεοκοπήσει. Αποπνέει αφόρητη δυσοσμία.

Πέρα από το όριο έχουν τεθεί και τα θέματα των σχέσεων της με την ευρωζώνη, την ΕΕ. Ίσως, βρισκόμαστε προ των πυλών σημαντικών εξελίξεων.

Με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ – άρα και της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της - να δυναμώνει κάθε λεπτό που περνά – κι αυτό χωρίς όρους, προϋποθέσεις, προοπτική.

 Ήδη το Reuters αναφέρει σε τελευταίο δημοσίευμά του αναφέρει ότι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί προωθούν άμεσα μια ευρωζώνη δύο ταχυτήτων με την Ελλάδα έξω από το ευρώ.

Ο ρόλος και οι ευθύνες της Αριστεράς αναδεικνύονται σ’ αυτή τη φάση ιστορικές και καθοριστικές.

Η μόνη δημοκρατική  λύση σ’ αυτή την εξευτελιστική κατάσταση είναι η προσφυγή στις κάλπες και η ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι κι αλλιώς ο ελληνικός λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να είναι έτοιμος να πάρει την τύχη στα δικά του χέρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: