Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καταγέλαστος κι επαίσχυντος αυταρχισμός από το Υπουργείο Παιδείας


Δεν φτάνει που έχουν σκύψει το κεφάλι στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους, στην τρόικα και τη Μέρκελ.

Δεν φτάνει που συσσωρεύουν καθημερινά νέα δεινά σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Τώρα θέλουν να «τιμωρήσουν» και την αγωνιζόμενη νεολαία με νέα καταγέλαστα μέτρα και ταυτόχρονα καθαρής φασιστικής έμπνευσης.

Για να κάμψουν το φρόνημά της και να τη «στιγματίσουν».

Ποιοι;



Μα ποιοι άλλοι από ορισμένους νοσηρούς εγκέφαλους που κατοικούν στο Υπουργείο Παιδείας και λειτουργούν ως εκδικητικός μηχανισμός απέναντι σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας.

Παραβιάζοντας και την ίδια την υπάρχουσα νομοθεσία.

Παραθέτουμε δημοσίευμα του σημερινού τύπου:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ
Τιμωρία με αποκλεισμό από την παρέλαση

Τη μη συμμετοχή τους στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές των σχολείων που έκαναν κατάληψη περισσότερο από τέσσερις μέρες.

Η «τιμωρητική» εγκύκλιος για τους καταληψίες μαθητές, την οποία υπογράφει ο ειδικός γραμματέας εκπαίδευσης Μιχ. Κοντογιάννης, αιφνιδίασε χθες τους διευθυντές των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Στην εγκύκλιο πάντως αναφέρεται ότι ο λόγος που οδήγησε το υπουργείο στην απόφαση αυτή είναι να μη χαθούν κι άλλες διδακτικές ώρες για την προετοιμασία της παρέλασης. «Προκειμένου να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται καθημερινά εν όψει των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από 4 μέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις».

Το υπουργείο διευκρινίζει στη συνέχεια ότι τα σχολεία στα οποία αναφέρεται η εγκύκλιος, εφόσον κριθεί ότι είναι αναγκαίο να συμμετάσχουν στην παρέλαση, αυτό θα το αποφασίζει ο αρμόδιος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

Ήδη δύο περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Στο σκεπτικό τους αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η συμμετοχή όλων των σχολείων της περιφέρειας κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης. Οσον αφορά τώρα το χάσιμο του διδακτικού χρόνου για τα σχολεία αυτά, οι περιφερειακοί διευθυντές αντέτειναν ότι η προετοιμασία της παρέλασης μπορεί να γίνει αποκλειστικά στη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής.

Τα μηνύματα που φτάνουν πάντως προς το υπουργείο Παιδείας από πολλές περιφέρειες της χώρας είναι ότι και φέτος θα υπάρξουν διαμαρτυρίες διαφόρων μορφών, που θα εκδηλωθούν στη διάρκεια των παρελάσεων. Ειδικά φέτος που η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς βιβλία, ακολούθησαν οι καταλήψεις και το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης.

Υ.Γ. Η προσωπική μας θέση είναι σαφώς κριτική απέναντι στο ξεπερασμένο, αναχρονιστικό και μιας λογικής, που δεν υιοθετούμε, θεσμό των παρελάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: