Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Προσφυγικές ιστορίες... RT: Ο δυτικός ιμπεριαλισμός διογκώνει την προσφυγική κρίση

από τον M ...
Διεσώθησαν 28 πρόσφυγες από το ναυάγιο στη Λέσβο.

20 άτομα διεσώθησαν από το ελληνικό λιμενικό και άλλους 8 διέσωσε το τουρκικό λιμενικό, από το σημερινό ναυάγιο ανάμεσα στο Τσανακάλε και τη Λέσβο.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανασύρει δεκατρείς νεκρούς, ανάμεσα τους και τέσσερα παιδιά. Στο σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να επέβαιναν 46 άτομα. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους.
Έκλεισε τα σύνορά της για τους πρόσφυγες η Βουλγαρία
Διάσωση 750 μεταναστών ανοικτά της Λιβύης

Σκάφος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, διέσωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου περισσότερους από 750 μετανάστες που επέβαιναν σε τρεις βάρκες ανοικτά της Λιβύης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιαζάν αλ Σααντί, διευθυντή επικοινωνίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Περισσότεροι από 750 άνθρωποι διασώθηκαν από τις 05:00 το πρωί τοπική ώρα». Οι διαφόρων εθνικοτήτων πρόσφυγες, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ είναι σε εξέλιξη ακόμη μια επιχείρηση διάσωσης αυτή τη στιγμή.
Στο έλεος της βροχής βρίσκονται οι πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία Βικτωρίας.

Οι πρόσφυγες δέχτηκαν τη σύσταση των αστυνομικών δυνάμεων να μαζέψουν τις σκηνές τους και να μετακινηθούν προς τον Ελαιώνα όπου υπάρχουν στέγαστρα για να προστατευθούν από τη βροχή, αλλά και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

'Ήδη οι οικογένειες που βρίσκονται στην πλατεία έχουν μαζέψει τις σκηνές τους και αναζητούν τρόπο να μεταβούν στον Ελαιώνα.
Στη διάσωση και περισυλλογή 312 προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα σε 13 περιστατικά έρευνας και διάσωσης, που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Σάμου, Χίου, Κω και Λέσβου.
Ξεχωρίζει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες η Πολωνία
Χιλιάδες μετανάστες εισήλθαν εκ νέου χθες στην Ουγγαρία από την Κροατία, πριν μεταφερθούν από τις αρχές στα αυστριακά σύνορα και από εκεί συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Γερμανία, όπου σχεδόν 7.000 άνθρωποι έφτασαν στη Βαυαρία το Σαββατοκύριακο.
Η Ουγγαρία, χώρα από την οποία έχουν περάσει 225.000 πρόσφυγες από την αρχή του έτους, ενίσχυσε χθες την αστυνομία και το στρατό με νέες εξουσίες στο πλαίσιο μιας «κατάστασης κρίσης λόγω της μαζικής μετανάστευσης».

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα για τον στρατό να χρησιμοποιεί όπλα που έχουν πλαστικές σφαίρες ή ακόμη και τουφέκια εναντίον των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

«Τα σύνορά μας είναι σε κίνδυνο. Η Ουγγαρία και όλη η Ευρώπη βρίσκονται σε κίνδυνο», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, λέγοντας ότι η ήπειρος «έχει βυθιστεί» από τους μετανάστες. «Δεν χτυπούν την πόρτα μας, την παραβιάζουν», δήλωσε
Στο κλειστό του τάε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι περίπου 200 πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο στις αποβάθρες του σταθμού του ΗΣΑΠ Βικτώρια, λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, οι πρόσφυγες πρόκειται να μείνουν στο κλειστό γυμναστήριο για δύο ημέρες, όπως ενημερώθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα
Κιγκλιδώματα στα σύνορα με την Κροατία, άρχισε να τοποθετεί η Σλοβενία, ώστε να μην μπορούν οι πρόσφυγες να διασχίζουν τα σύνορα, αλλά να παραμένουν στον καταυλισμό με σκηνές που έχουν στηθεί στην περιοχή.

Η σλοβενική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τη νύχτα στο συγκεκριμμένο σημείο ξέσπασαν επεισόδια. «Στη συνοριακή διάβαση Όμπρεζιε η αστυνομία λαμβάνει μέτρα, που θα επιτρέψουν την ομαλή κυκλοφορία προς τα σύνορα» δήλωσε σε τηλεοπτικό συαθμό η εκπρόσωπος της σλοβενικής αστυνομίας.

Στη Σλοβενία τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, κυρίως από την Κροατία, εισήλθαν περίπου 3.000 πρόσφυγες, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός μετά σύντομη παραμονή φεύγει από τη χώρα με κατεύθυνση την Αυστρία. Μέχρι στιγμής μόνον επτά πρόσφυγες έχουν ζητήσει άσυλο στη Σλοβενία.

Η Λιουμπλιάνα ελέγχει την κατάσταση, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ, αλλά αναμένει και γρήγορη και αποτελεσματική κοινή απάνηση στην προσφυγική κρίση, σε επίπεδο «βασικών κατευθυντήριων γραμμών», στις έκτακτες συναντήσεις των υπουργών Εσωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Η Γαλλία προσφέρθηκε να υποδεχτεί 1.000 πρόσφυγες για να βοηθήσει τη Γερμανία. Μόλις 600 αποδέχτηκαν την προσφορά

ΥΓ: Θα το γράψω ακόμα μια φορά, η παιδικότητα έχει μια ιδιαίτερη δύναμη. Για τους Deleuze-Guattari, το γίγνεσθαι-παιδί δεν έχει ηλικία. Εκφράζει μια διαδικασία δυνητικοποίησης, ή αποστασιοποίησης από την ενεργό μας παρουσία στον κόσμο. Ακόμα και αυτός που δεν είναι παιδί, μπορεί να ταυτιστεί με τη παιδικότητα, γιατί η παιδικότητα είναι αυτό που μέσα μας δεν είναι ακόμη εξημερωμένο, εξορθολογισμένο, προγραμματισμένο, ”πολιτισμένο”. Την παιδικότητα δεν βαραίνουν εγκλήματα, ούτε μεγάλες ευθύνες.
Η δολοφονημένη παιδικότητα δείχνει ότι οι μετανάστες σκοτώνονται όχι επειδή είναι ”κακοί”, ”παράνομοι” κλπ, αλλά επειδή ο καπιταλισμός δολοφονεί ανθρώπους αδιακρίτως, όταν είναι για τη λειτουργία του μη παραγωγικοί. Όπως δολοφονεί την παιδικότητα όλων των ανθρώπων κατά τη προσαρμογή τους στο κράτος και το κεφάλαιο.
Η παιδικότητα πρέπει να ανακτηθεί, σε μια κοινωνία που όχι απλώς δεν θα πεινάει κανείς, είτε θα δουλεύει είτε όχι, αλλά και που η παιδικότητα θα έχει ξανακερδηθεί, και το παιχνίδι θα είναι ο τελετουργικός κανόνας της ζωής. Η παιδικότητα πρέπει να εκδικηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: