Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Άθλοι Προσφύγων....

από τον Μ ...
Στην Ιταλία κατευθύνεται σκάφος με 200 πρόσφυγες
Προς την Ιταλία κατευθύνεται ξύλινο σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από σκάφος της Frontex νοτιοδυτικά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα και στο οποίο επιβαίνουν περίπου 200 πρόσφυγες.

Μεταξύ των προσφύγων ένα άτομο έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης, οπότε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Εκεί διασωληνώθηκε, ενώ προετοιμάζεται η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Στα ύψη η ένταση μεταξύ Ουγγαρίας - Κροατίας

Kλειστά σύνορα Κροατίας - Σλοβενίας....
Δεκάδες Φινλανδοί διαδήλωσαν κατά της αυξανόμενης εισροής προσφύγων
Περίπου 100 Φινλανδοί διαδήλωσαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για την εισροή προσφύγων, κρατώντας πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Κλείστε τα Σύνορα!»

Η κυβέρνηση γνωστοποίησε χθες ότι περισσότεροι από 11.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους από το Ιράκ, έχουν φθάσει στην Φινλανδία από τις αρχές του έτους σε σύγκριση με μόλις 3.600 που έφθασαν συνολικά πέρυσι.
Η Βουδαπέστη ολοκλήρωσε το νέο συρμάτινο φράχτη κατά μήκος των 41 χλμ. χερσαίων συνόρων της με την Κροατία.

Η Ουγγαρία, υπέρμαχος της σκληρής γραμμής εναντίον των προσφύγων, είχε ήδη κατασκευάσει παρόμοιο φράχτη κατά μήκος των 175 χλμ. των συνόρων της με τη Σερβία, τον οποίο στη συνέχεια ενίσχυσε με έναν δεύτερο φράχτη από πασσάλους, ύψους τεσσάρων μέτρων.

Η χώρα θέλει επίσης να κατασκευάσει έναν φράχτη στην πλευρά των συνόρων της με τη Ρουμανία, στα ανατολικά.

Την ίδια ώρα, η Κροατία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να προωθεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα σύνορα με την Ουγγαρία, ενώ, χθες προώθησε στη Βουδαπέστη 4.400 ανθρώπους με λεωφορεία και τρένα.

«Είμαστε κατά κάποιο τρόπο αναγκασμένοι να δεχόμαστε τους πρόσφυγες, να τους στέλνουμε (στα σύνορα), και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Μπέλι Μάναστιρ, το οποίο ήταν σχεδόν άδειο σήμερα το πρωί.

Με δακρυγόνα εναντίον προσφύγων στη Σλοβενία


Χρήση δακρυγόνων έκανε η αστυνομία της Σλοβενίας για να απωθήσει εκατοντάδες πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα με την Κροατία.

Μονάδες της αστυνομίας της Σλοβενίας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον τους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, όταν εκείνοι προσπάθησαν να διασπάσουν τον κλοιό τον οποίο είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί για να τους εμποδίσουν να περάσουν τα σύνορα.

Η Σλοβενία ανέστειλε χθες την κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών από την Κροατία, αφού ομάδα περίπου 150 προσφύγων προσπάθησε να μπει στη χώρα με ένα τρένο που είχε προορισμό τη Ζυρίχη.
Διάσωση 750 μεταναστών ανοικτά της Λιβύης
Έτοιμη να δεχθεί έως και 10.000 πρόσφυγες η Σλοβενία
Πρόσφυγας υπέστη καρδιακή προσβολή και δέχεται τη βοήθεια δημοσιογράφων. Η αστυνομία κοιτούσε
Σλοβενία: Συνελήφθησαν 104 μετανάστες

Περισσότερα από 100 άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη Σλοβενία από την Κροατία συνελήφθησαν σύμφωνα με τη σλοβενική αστυνομία στη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα 104 άτομα συνελήφθησαν, όταν προσπάθησαν μέσα από χωράφια και δάση να περάσουν από την Κροατία στη Σλοβενία από τη συνοριακή διάβαση Όμπρεζιε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μπρέζιτσε και αναμένεται να προωθηθούν για επιστροφή στην Κροατία.
Ηνωμένα Έθνη: Δεν είναι έγκλημα να περνάς τα σύνορα για να ζητήσεις άσυλο

Εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες στη Σερβία
Νεκρός πρόσφυγας στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας

Όπως μετέδωσαν σήμερα ΜΜΕ της Ουγγαρίας, οι συγκρούσεις ομάδας προσφύγων με την αστυνομία στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας, κόστισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός 24.hu, μια μεγάλη ομάδα προσφύγων έφτασε σήμερα στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας στην πόλη Σιντ. Όταν οι πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κροατικές αρχές για να μεταφέρει την ομάδα των προσφύγων, ξέσπασαν επεισόδια τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο ενός πρόσφυγα και των τραυματισμό αρκετών.




Πεντάχρονο κοριτσάκι πνίγηκε στα ανοικτά της Μυτιλήνης
Πεντάχρονο κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο και 13 άνθρωποι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης του λιμενικού το Σάββατο, στην περιοχή Πεταλίδι, πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης. Στο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πιθανόν 22 πρόσφυγες, σημειώθηκε βλάβη η οποία και προκάλεσε εισροή υδάτων. Έρευνες διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος.
ΥΓ: Το Πεταλίδι είναι η παραλία που έκανα μπάνιο το καλοκαίρι.. Δεν πίστευα ποτέ ότι εκεί θα έβρισκαν το σακατεμένο σωματάκι από ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που δεν θα μάθει ποτέ τις λέξεις προσφυγιά, ανθρωπιά ή απανθρωπιά, δεν θα ζήσει την περίοδο της ειρήνης  και έφυγε από το κλίμα του πολέμου.. Ήρθε ξένη σ' έναν τόπο που αλλάζει προς το χειρότερο, αλλά δεν πρόλαβε να γνωρίσει τους εχθρικούς και αφιλόξενους Έλληνες,  γιατί δεν την λυπήθηκε το κύμα της θάλασσας και την ξέβρασε στην ακτή... Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, το καλοκαίρι είχανε αρνηθεί σε πρόσφυγες να χρησιμοποιήσουν έστω και το μπάνιο τους ή να τους δώσουν λίγο νερό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: