Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ψηφίστηκε από τη Βουλή και το Τρίτο "αριστερό" Μνημόνιο – Προς ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση


Τα γεγονότα δεν επιδέχονται μεγάλες αναλύσεις ή πολύ περισσότερο ρητορείες κάθε είδους.

Είναι σαφή και συγκεκριμένα:


Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νέο έκτρωμα, το Τρίτο "αριστερής έμπνευσης" Μνημόνιο.

Με ψήφους 222 υπέρ, 64 "όχι" και 11 παρών.


Με μεγαλύτερες απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία - και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ -  η οποία οριακά στέκεται στους 120 βουλευτές.

Αφού 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι», 11 «παρών» και καταγράφηκε μία απουσία.


Μα πολύ περισσότερο εκείνο που τραυματίζεται δεν είναι η  κυβερνητική πλειοψηφία και η αξιοπιστία της.

Αφού αυτή έχει καταρρεύσει πολλαπλά όταν την αντιμνημονιακή ρητορεία της τη διαδέχτηκε η άνευ όρων υποταγή στους όρους των τοκογλύφων δανειστών.

Τραυματίζεται η ίδια η κοινωνία, ο λαός μας, οι προοπτικές της χώρας οι οποίες εκχωρούνται  στα ξένα και εγχώρια μεγάλα συμφέροντα για μια ακόμη φορά.


Ούτε διασώζουν τα πράγματα τα ψελλίσματα και οι προσχηματικές δικαιολογίες του Τσίπρα και της παρέας που τον στηρίζει.

Ούτε φυσικά και η υψηλή ρητορική των όψιμων διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ - Λαφαζάνη και λοιπών - οι οποίοι έχουν ακέραιη την ευθύνη για το σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης την οποία ακόμη, κατά δήλωσή τους, συνεχίζουν να στηρίζουν (μέχρι νεωτέρας).


Κυβερνητικοί κύκλοι που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφεραν ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.


Χείριστοι τακτικισμοί οι οποίοι μόνο στόχο έχουν να διατηρήσουν την παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα στην εξουσία ή να δημιουργήσουν "εντυπώσεις"  προκειμένου να προκηρυχτούν οι πρόωρες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε συνέχιση της κατρακύλας του μνημονιακού πλέον ΣΥΡΙΖΑ και την επισυσσώρευση  νέων επικίνδυνων καταστάσεων και δεινών για τη χώρα και το λαό μας.

Ο οποίος καλείται να βρει και τους τρόπους ανατροπής της άρρωστης αυτής κατάστασης χωρίς, όμως, να παγιδεύεται για μια ακόμη φορά σε αυτόκλητους σωτήρες, μαθητευόμενους μάγους που υπόσχονται την αντιμνημονιακή "γη της επαγγελίας"  χωρίς κανένα πρόγραμμα και ρεαλιστικούς στόχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: